Αυξητική στήθους με ραδιοσυχνότητες. Νέα μέθοδος στα χέρια του πλαστικού χειρουργού

Αυξητική στήθους με ραδιοσυχνότητες. Νέα μέθοδος στα χέρια του πλαστικού χειρουργού

Αυξητική στήθους με ραδιοσυχνότητες. Νέα μέθοδος στα χέρια του πλαστικού χειρουργού

Αυξητική στήθους με ραδιοσυχνότητες

Η αυξητική στήθους είναι μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, που απαιτεί ακρίβεια στους χειρισμούς της. Το είδος της επέμβασης, αλλά και η υφή του μαστού χρειάζονται μεθόδους που ταλαιπωρούν τους ιστούς της περιοχής όσο γίνεται λιγότερο. Η νέα τεχνολογία, στις μέρες μας, συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, αντικαθιστώντας το κλασικό νυστέρι με τις ραδιοσυχνότητες. Αν και η χρήση ραδιοσυχνοτήτων στη χειρουργική είναι μία παλιά και πολύ δοκιμασμένη μέθοδος, τα τελευταία χρόνια, οι ραδιοσυχνότητες έχουν εξελιχθεί και αναπτύσσονται πολύ δυναμικά, προσφέροντας στην αυξητική μαστώνιδιαίτερα πλεονεκτήματα, λόγω της φύσης της επέμβασης, ιδιαιτέρως όσον αφορά σε τοποθέτηση ενθέματος κάτω από το μυ.

Τι είναι οι ραδιοσυχνότητες και πως χρησιμοποιούνται στην αυξητική μαστών;

Πρόκειται για ένα μηχάνημα που παράγει ενέργεια, η οποία έχει την ιδιότητα να διαχωρίζει τους ιστούς. Κατά τη διάρκεια της δράσης του, δημιουργεί αιμόσταση, χωρίς να αναπτύσσει μεγάλη θερμότητα, δηλαδή χωρίς να προκαλεί μεγάλη καταστροφή των ιστών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ραδιοσυχνοτήτων;

• Δεν προκαλείται ευρεία βλάβη στους ιστούς. Μια σημαντική ιδιότητα, που συμβαίνει διότι έχει 73% λιγότερη θερμική διάχυση, σε σχέση με τις κλασικές διαθερμίες, που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική.

• Ελαττωμένος πόνος. Οφείλεται στην αποφυγή μεγάλης διάχυσης θερμότητας και επομένως έλλειψη ευρείας βλάβης στους ιστούς.

• Καλύτερη και γρηγορότερη αποθεραπεία, λόγω ελαττωμένου άλγους και οιδημάτων.

• Πιο ακριβείς χειρουργικές κινήσεις. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά και εξειδικευμένα εργαλεία, που μπορούν να προσαρμοστούν στο μηχάνημα των ραδιοσυχνοτήτων.

• Καλύτερη επούλωση σε σχέση με τις κλασικές διαθερμίες. Άρα, πιο καθαρό χειρουργικό πεδίο για τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος μπορεί να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση κι επομένως μεγαλύτερη ακρίβεια και δημιουργία μικρότερων ουλών.

• Μειωμένες πιθανότητες επιπλοκών. Ο πλαστικός χειρουργός έχει τη δυνατότητα να κάνει καλύτερη αιμόσταση, χωρίς να φοβάται ότι θα προκαλέσει μεγάλη βλάβη στους ιστούς. Εξάλλου, η αποφυγή βλάβης στους ιστούς της περιοχής, μειώνει τις πιθανότητες μόλυνσης, διότι δεν δημιουργείται ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια.

Αυξητική στήθους με ραδιοσυχνότητες, πως γίνεται η διαδικασία;

Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνοτήτων σε όλες τις φάσεις της επέμβασης. Δηλαδή, από τη στιγμή που εισέρχεται από το δέρμα, μέχρι το τέλος της επέμβασης.

Με διαφορετικά εξειδικευμένα εργαλεία δημιουργεί τη θήκης, η οποία θα υποδεχτεί το ένθεμα. Κάθε εργαλείο, που προσαρμόζεται στο μηχάνημα των ραδιοσυχνοτήτων, εκτελεί διαφορετική δουλειά.

Ο πλαστικός χειρουργός δουλεύει ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, διότι η νέα τεχνική των ραδιοσυχνοτήτων του δίνει ένα πολύ καθαρό και αναίμακτο πεδίο. Ο χρόνος της επέμβασης μειώνεται λόγω της ακρίβειας των χειρισμών, που έχει τη δυνατότητα να έχει ο πλαστικός χειρουργός, καθώς και της καθαρότητας του πεδίου. Μειωμένος χρόνος επέμβασης σημαίνει λιγότερη αναισθησία και πολύ πιο γρήγορη επάνοδος.

Η χρήση ραδιοσυχνοτήτων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του πλαστικού χειρουργού με πολλά πλεονεκτήματα, το οποίο σε μερικά χρόνια θα εφαρμόζεται από όλους τους πλαστικούς χειρουργούς και όχι μόνο για την αυξητική στήθους.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!