Αντιμετώπιση γυναικομαστίας

Γυναικομαστία - Τι είναι, που οφείλεται & πως αντιμετωπίζεται;

Oνομάζεται έτσι το πρόβλημα του διογκωμένου μαστού σε άντρες και αποτελεί ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματά τους. Η διόγκωση του μαστού μπορεί να οφείλεται σε τοπική συσσώρευση λίπους ή σε αυξημένο αδένα του μαστού.

Όταν η γυναικομαστία οφείλεται σε τοπική συσσώρευση λίπους τότε μπορεί να διορθωθεί με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Αυτό γίνεται μέσα από πολύ μικρές τομές από τις οποίες περνάει ένας πολύ λεπτός σωλήνας που αναρροφά το επιπλέον λίπος της περιοχής. Τα σημάδια που μένουν είναι πολύ μικρά και δυσδιάκριτα.

Όταν η γυναικομαστία οφείλεται σε υπερτροφικό αδένα, τότε πρέπει να γίνει αφαίρεσή του από μία τομή που γίνεται στο όριο θηλής-δέρματος, στο κάτω μέρος της θηλής. Με τον τρόπο αυτό το σημάδι είναι δυσδιάκριτο.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία και απαιτεί παραμονή στην κλινική, μόνο λίγων ωρών.

Αντιμετώπιση γυναικομαστίας

Μετά την επέμβαση γυναικομαστίας

Ελαφριές εργασίες μπορούν να γίνονται ήδη από την επόμενη μέρα, ενώ για βαρύτερες εργασίες απαιτούνται λίγες επιπλέον ημέρες.

Μετά την επέμβαση ο πόνος δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός και αν υπάρχει καταπολεμάται με κατάλληλα παυσίπονα.

Για χρονικό διάστημα ενός μηνός τουλάχιστον απαιτείται η χρήση γιλέκου-κορσέ, ο οποίος έχει το ρόλο νάρθηκα για να γίνει σωστή επούλωση.

Oι πιθανότητες επιπλοκών είναι πολύ μικρές και περιορίζονται στη μόλυνση που καταπολεμάται με αντιβιοτικά ή τη δημιουργία αιματώματος που μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία εφόσον βέβαια το άτομο δεν πάσχει από άλλα σοβαρά προβλήματα.

Τι Είναι Η Γυναικομαστία?
Αίτια Γυναικομαστίας
Καταπολέμηση Γυναικομαστίας
Αποτελέσματα Επέμβασης Γυναικομαστίας
Διαδικασία Επέμβασης Γυναικομαστίας