Mommy Makeover

Και μητέρα και γυναίκα

Η γέννηση ενός μωρού είναι ένα γεγονός που φέρνει χαρά και ανιδιοτελή αγάπη σε ένα σπίτι. Ωστόσο, ταυτόχρονα γεννιούνται επίσης αισθήματα ανησυχίας, φόβου και άγχους, καθώς ο ρόλος της μητέρας μπορεί να είναι απαιτητικός και δύσκολος, αφού οι υποχρεώσεις συνεχώς αυξάνονται. Συνέπεια αυτών είναι ο προσωπικός χρόνος της γυναίκας για αυτοφροντίδα, αναζωογόνηση και καλλωπισμό να μειώνεται και να είναι ανεπαρκής.

Mommy Makeover

Πώς το Mommy Makeover συμβάλει στη θετική ψυχολογία της γυναίκας;

Καθώς η μητέρα αφιερώνει όλο το χρόνο και την ενέργειά της στη φροντίδα των παιδιών της, είναι πολύ συχνό φαινόμενο να φτάνει σε ένα σημείο που νιώθει ότι έχει “χάσει τον εαυτό της”, κι έχει «θυσιαστεί» η γυναικεία της αύρα για χάρη του μητρικού της ρόλου. Συνήθως αυτό έχει αρνητική επίδραση τόσο στην εξωτερική της εικόνα όσο και στην ψυχολογία της.

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα να επαναφέρει το σώμα της, αλλάζοντας την εικόνα αλλά και την ψυχολογία της. Το Mommy Makeover έχει αναδειχθεί ως μια πολύ δημοφιλής λύση στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής, που προσφέρει στις γυναίκες-μητέρες την ευκαιρία να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να ενισχύσουν την εμφάνισή τους και να ξαναδώσουν έμφαση στη φροντίδα του εαυτού τους.

Διαδικασίες Mommy Makeover

Μία εγκυμοσύνη μεταβάλλει σε σημαντικό βαθμό το σώμα της γυναίκας και, σε συνδυασμό με το χρόνο, μπορεί να οδηγήσει σε έντονη χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς και σε “άδειασμα” ή “κρέμασμα” του στήθους. Διαδικασίες όπως είναι η ανόρθωση ή η αυξητική μαστών, η κοιλιοπλαστική και η λιποαναρρόφηση, βοηθούν τη γυναίκα να αναστρέψει τις προαναφερόμενες αρνητικές αλλαγές.

 

Πλαστική στήθους: Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να δει εξατομικευμένα το πρόβλημα του στήθους της γυναίκας καθώς αρκετές φορές μπορεί να απαιτείται συνδυασμός μεθόδων για να επιτευχθεί αισθητικά το στήθος που επιθυμεί η ενδιαφερόμενη ανάλογα με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Έτσι, υπάρχουν φορές που μια ανόρθωση μπορεί να συνδυαστεί με αυξητική ή να απαιτείται αντιθέτως μειωτική μαστών.

Κατά την ανόρθωση μαστών, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσια δέρματος και μεταφέρει τη θηλή σε ανώτερη θέση, επιλέγοντας την κατάλληλη τεχνική που θα δώσει το καλύτερο σχήμα μαστού με λιγότερες τομές και καλύτερη στήριξη. Η ανόρθωση μαστών πολύ συχνά συνδυάζεται με αυξητική μαστών. Γίνεται κανονικά η ανόρθωση και ταυτόχρονα τοποθετούνται τα ενθέματα σιλικόνης.
Η αυξητική μαστών, γίνεται με προσθήκη ενθεμάτων ή με αυτομεταμόσχευση λίπους (όταν αφορά μικρότερη αύξηση όγκου). Η γυναίκα συζητά και αποφασίζει με τον πλαστικό χειρουργό για το επιθυμητό μέγεθος, το επίπεδο τοποθέτησης, το είδος της τομής και άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν το αποτέλεσμα της επέμβασης.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός μπορεί να έχουν αλλάξει τους μαστούς και η επέμβαση που απαιτείται να είναι η μειωτική. Τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά και πολλές φορές δεν έχουν να κάνουν με την αισθητική αλλά με αποκατάσταση, επανόρθωση και πρόληψη. Η μείωση του μεγέθους των μαστών αφαιρεί βάρος που καταπονεί τη σπονδυλική στήλη της γυναίκας, η οποία παραπονιέται για πόνους στην πλάτη, στη μέση και στον αυχένα. Παράλληλα, η μειωμένη μάζα του μαστού μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

 

Κοιλιοπλαστική για χαλαρή κοιλιά: Η εγκυμοσύνη μπορεί να χαλαρώσει την περιοχή της κοιλιάς και ο πλαστικός χειρουργός μέσω της κοιλιοπλαστικής πρέπει να διορθώσει τόσο την περίσσεια του δέρματος όσο και τους χαλαρωμένους μύες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και διαρκεί πολύ λόγω της νέας στήριξης των μυών που πρέπει να κάνει ο πλαστικός χειρουργός. Μειονέκτημα αποτελεί το σημάδι της τομής που πρέπει να γίνει, αν και ο ιατρός φροντίζει αυτό να γίνει σε σημείο που καλύπτεται από το εσώρουχο και το μαγιώ. Σε περιπτώσεις μικρής χαλάρωσης πραγματοποιείται μίνι κοιλιοπλαστική χωρίς μεταφορά του ομφαλού. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση (λιποκοιλιοπλαστική) δίνοντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

 

Τοπικό πάχος και λιποαναρρόφηση: Πολλές μαμάδες, αφού χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης, παρατηρούν ότι το σώμα τους έχει αλλάξει ως προς την εναπόθεση του ανεπιθύμητου λίπους σε διάφορα σημεία. Μόνιμη λύση σε αυτό δίνει ο πλαστικός χειρουργός, που μπορεί να απομακρύνει το τοπικό πάχος από αυτά τα σημεία αναρροφώντας το με λεπτή κάνουλα με λιποαναρρόφηση. Έτσι, η γυναίκα αποκτά πιο σμιλευμένη και σφριγηλή σιλουέτα. Η αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους δίνει την ευκαιρία για λιπογλυπτική, δηλαδή να αφαιρεθεί το λίπος από ένα ανεπιθύμητο σημείο και ο πλαστικός χειρουργός να το προσθέσει σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος που η γυναίκα επιθυμεί να το αυξήσει, όπως για παράδειγμα στους γλουτούς. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αρμονία στο σώμα και γίνονται δυο επεμβάσεις σε μία.

Ραγάδες

Πολύ συχνά οι ραβδώσεις εμφανίζονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω της απότομης υπερέκτασης του δέρματος συνήθως στην περιοχή της κοιλιάς. Σε περίπτωση που γίνει κοιλιοπλαστική, τότε ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα ευεργετήματα της πλαστικής κοιλιάς, υπάρχει και αυτό της αφαίρεσης πλείστων των ραγάδων που βρίσκονται κάτω από τον ομφαλό.

Υπάρχουν κι άλλες τοπικές θεραπευτικές μέθοδοι μπορούν να εφαρμοστούν, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί ότι με αυτές μπορεί να υπάρξει βελτίωση όμως η πλήρης εξαφάνιση των σημαδιών δεν είναι εφικτή. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μπορεί να έλθει με χρήση Laser ή με εξειδικευμένες κρέμες ή με συνδυασμό και των δύο.

Πανάδες κι άλλες δυσχρωμίες του δέρματος

Ανομοιογένεια στο χρωματισμό του δέρματος παρουσιάζεται συχνά μετά από εγκυμοσύνη. Η αντιμετώπιση δεν είναι απλή. Ο συνδυασμός διάφορων θεραπευτικών μεθόδων, όπως πήλινγκ, laser, αποχρωματιστικές κρέμες, μπορεί να επιτύχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες και κιρσοί συχνά εμφανίζονται κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Η διάμετρος και το χρώμα των αγγείων θα καθορίσουν εν πολλοίς το είδος της μεθόδου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπισή τους. Οι πιο χρησιμοποιημένες μέθοδοι είναι, όσον αφορά τους κιρσούς, η χειρουργική αφαίρεση και όσον αφορά στις ευρυαγγείες οι σκληρυντικές ενέσεις και το laser.

Mommy Makeover και ψυχολογία της γυναίκας

Κάθε Mommy Makeover που πραγματοποιείται, είναι ένα εξειδικευμένο πλάνο για τις ανάγκες κάθε γυναίκας ξεχωριστά. Μπορεί να γίνει συνδυασμός των παραπάνω διαδικασιών σε ένα χειρουργείο ή και συνδυασμός τους με άλλες διαδικασίες όπως ανόρθωση γλουτών, lifting μηρών, lifting βραχιόνων, κλπ, αν ο πλαστικός χειρουργός το κρίνει κατάλληλο και η γυναίκα το επιθυμεί.

Οι φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού μπορούν να επηρεάσουν την αυτοπεποίθηση της νέας μητέρας. Οι πιο σύγχρονες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως η απώλεια όγκου στήθους, η χαλάρωση του κοιλιακού δέρματος και οι υπερβολικές εναποθέσεις λίπους, προσφέροντας στην γυναίκα τη χαμένη νεανικότητα, σφριγηλότητα και θηλυκότητα του γυναικείου σώματος μετά από την εγκυμοσύνη. Γιατί στις μέρες μας ο ρόλος της μητέρας μπορεί να συμβαδίζει με το ρόλο της γυναίκας.

Μπορείτε να καλέσετε στο 210 6985678 για να πραγματοποιήσετε το ενημερωτικό ραντεβού σας με τον πλαστικό χειρουργό κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο, στο ιατρείο του στο Χαλάνδρι, ώστε να λάβετε τη γνώμη του σχετικά με τις λύσεις που μπορεί να σας προσφέρει για τη βελτίωση τόσο του σώματος όσο και του προσώπου σας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!