Harmony, το τριπλό fractional laser και όχι μόνο

Harmony Fractional Laser

Στις μέρες μας τα laser αποτελούν σημαντικά εργαλεία στα χέρια του πλαστικού χειρουργού για τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Φυσικά, ο εξειδικευμένος ιατρός έχει στη διάθεσή του κι άλλους τρόπους βελτίωσης και ποιοτικής αναβάθμισης του δέρματος, όμως αφενός η εξέλιξη των LASER έχει δώσει νέες δυνατότητες σε αυτό, αφετέρου αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό και με τις άλλες μεθόδους.

Harmony, το τριπλό fractional laser και όχι μόνο

Fractional LASER

Έχουν πλέον γίνει πολύ γνωστά τα επονομαζόμενα Fractional LASER, τα οποία δεν αποτελούν ένα είδος laser αλλά μια κατηγορία μηχανημάτων. Πρόκειται για την τεχνολογία εκείνη η οποία διαχέει ενέργεια στο δέρμα σε pixels δηλαδή εναλλάσσοντας σε αυτό πολύ μικρές περιοχές διάχυσης ενέργειας με περιοχές που μένουν ανέπαφες. Η τεχνολογία αυτή συμβάλλει στη γρήγορη αποθεραπεία, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας όπου οι καθημερινοί εντατικοί ρυθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για μεγάλο χρόνο αποθεραπείας. Τα fractional laser δημιουργούν «στήλες θερμότητας» μέσα στο δέρμα διαμέτρου λιγότερο από 1 χιλιοστό, οι οποίες φτάνουν στα βαθύτερα στρώματα, διεγείροντάς το έτσι έστω να παράγει κολλαγόνο. Παράλληλα, ο υγιής ιστός, που υπάρχει ανάμεσα σε αυτές τις στήλες θερμότητας, αναπλάθεται με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ γρήγορη επούλωση κι επομένως να ελαχιστοποιείται ο χρόνος αποθεραπείας.

Πόσος χρόνος απαιτείται για τη θεραπεία;

Υπάρχουν διαφορετικά είδη fractional laser. Αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα με το μήκος κύματος στο οποίο εκπέμπουν. Τα LASER αυτά διαφοροποιούνται ως προς το βάθος στο οποίο ενεργούν αλλά και ως προς άλλους παράγοντες.

 

Χωρίζονται σε 2 μεγάλες κατηγορίες:

 • στα πιο επεμβατικά, τα οποία έχουν έστω και έναν μικρό χρόνο αποθεραπείας και
 • στα μη επεμβατικά, τα οποία δεν έχουν καθόλου χρόνο αποθεραπείας.
Fractional Laser Harmony Clearlift

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ακόμα και τα πιο επεμβατικά με συγκεκριμένες ρυθμίσεις να μπορούν να δώσουν την ευκαιρία στον αποδέκτη της θεραπείας, να κυκλοφορεί χωρίς πρόβλημα ακόμα και την επόμενη μέρα με χρήση όμως λίγο make up.
Φυσικά, στα μη επεμβατικά laser δεν χρειάζεται ούτε καν χρήση make up διότι η διέγερση έχει γίνει αρκετά βαθιά στο δέρμα και δεν φαίνεται κάποια ένδειξη στην επιφάνεια.

HARMONY LASER

Το Harmony είναι μια άκρως εξελιγμένη πλατφόρμα, η οποία δέχεται πολλά διαφορετικά είδη laser αλλά και παλμικό φως. Διαθέτει:

 • 3 είδη fractional laser,
 • 2 μη επεμβατικά και
 • 1 επεμβατικό,

τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωριστά μεταξύ τους ή και σε συνδυασμό. O πλαστικός χειρουργός με το Harmony έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει το δέρμα σε διαφορετικά επίπεδα κι έτσι να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα.

 

Διαθέτει τη δυνατότητα με εξελιγμένες κεφαλές παλμικού φωτός να αφαιρέσει άλλες βλάβες του δέρματος, όπως για παράδειγμα κηλίδες και πανάδες.
Οι ευρυαγγείες αντιμετωπίζονται με μια διαφορετική κεφαλή και έτσι μπορεί να βελτιωθεί ο πιθανός ερυθρός χρωματισμός του δέρματος.
Μπορεί να αφαιρέσει ακόμα και τατουάζ.

Το Harmony αποτελεί μια ολοκληρωμένη θεραπεία για το πρόσωπο διότι οι διαφορετικές κεφαλές που έχει μπορούν να θεραπεύσουν σχεδόν όλα τα είδη προβλημάτων που έχει αυτό δηλαδή:

 

 • την ανώμαλη υφή,
 • τους ανοιχτούς πόρους,
 • τις λεπτές ρυτιδώσεις,
 • η θαμπάδα,
 • τις κηλίδες,
 • τις πανάδες,
 • τις ευρυαγγείες & γενικότερα βλάβες αγγείων.
Fractional Harmony Laser Face

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η πολυχρηστικότητα του μηχανήματος μειώνει το κόστος ανά κεφαλή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αντίστοιχα να μειώνεται και το κόστος θεραπείας. Δηλαδή ενώ το κόστος του συνδυασμού των θεραπειών θα ήταν πολύ υψηλό, αν επρόκειτο κάποιος να χρησιμοποιήσει διαφορετικά μηχανήματα laser, στην περίπτωση αυτή μπορεί να απολαύσει ακριβώς την ίδια θεραπεία σε χαμηλότερο κόστος.

Lifting χωρίς νυστέρι HiFu Εστιασμένοι Υπέρηχοι

Στις μέρες μας η τάση της τεχνολογίας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε συνδυασμό με τον όσο μικρότερο χρόνο αποθεραπείας. Το Harmony καταφέρνει να επιτύχει αυτό το στόχο και για αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκοπούν από τις δραστηριότητές τους αλλά ταυτόχρονα η κοινωνική τους και η επαγγελματική τους ζωή απαιτεί να έχουν μια όσο το δυνατό περισσότερο προσεγμένη εμφάνιση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!