Αποτρίχωση με λέιζερ (laser) για την ανεπιθύμητη τριχοφυία

Αποτρίχωση με λέιζερ - Απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυία σε μπικινι, πόδια, στήθος, πρόσωπο, σε προσιτές τιμές - κόστος | Aesthetics Anaplasis - Αθήνα

Αποτρίχωση με λέιζερ - Αντιμετωπίστε την ανεπιθύμητη τριχοφυία σε πρόσωπο, μπικίνι, μασχάλες, πόδια

Πρόκειται για το συχνότερο αισθητικό πρόβλημα των γυναικών, αλλά πολύ συχνά, η υπερβολικά αυξημένη τριχοφυία σε κάποια σημεία μπορεί να ενοχλεί και τους άντρες. Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η αποτρίχωση με λέιζερ (αποτρίχωση με τη χρήση μηχανημάτων laser ή ενισχυμένου παλμικού φωτός – φωτόλυση). Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο μεθόδους που έχουν την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες βασικές αρχές, διαφέρουν όμως ως προς τον τρόπο κατασκευής των μηχανημάτων.

Χάριν ευκολίας χρησιμοποιούμε τον όρο laser και για τις δύο περιπτώσεις, διότι αφενός τα lasers έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο, αφετέρου η βασική φιλοσοφία της θεραπείας είναι η ίδια.

αποτρίχωση Oι βασικές αρχές που αφορούν στην αποτρίχωση με λέιζερ / laser συνίστανται στο ότι δίνοντας στην περιοχή όπου βρίσκεται η τρίχα ένα συγκεκριμένο τύπο ενέργειας, αυτή απορροφάται από το μαύρο χρώμα της τρίχας αφήνοντας ανέπαφο το λευκό χρώμα του δέρματος.

Αποτρίχωση με λέιζερ στο πρόσωπο - μουστάκι

Επειδή όμως η τρίχα δεν είναι πάντα απόλυτα μαύρη και το δέρμα δεν είναι πάντα απόλυτα λευκό, η ενέργεια που θα δοθεί σε κάθε περιοχή, είναι συγκεκριμένη έτσι ώστε να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη στην τρίχα χωρίς να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα που την περιβάλλει.

Μόνιμη αποτρίχωση με laser για τέλεια πόδια σε προσιτό κόστος - τιμές

Η τρίχα υπερθερμαίνεται μεταφέρει την ενέργεια στο θύλακα της τρίχας, καταστρέφοντας έτσι το τριχοθυλάκιο που την παράγει.

Για το λόγο αυτό τα άτομα με πολύ σκουρόχρωμο δέρμα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή σχετικά με τη διαδικασία αυτή.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της laser αποτρίχωσης?

Η αποτελεσματικότητα στην αποτρίχωση με λέιζερ (laser) εξαρτάται κυρίως από τους δύο παράγοντες:

⦁ το χρώμα του δέρματος

⦁ το χρώμα της τρίχας

Laser αποτρίχωση σε όλο το σώμα για άνδρες
Αποτρίχωση με λέιζερ σε μασχάλες και στήθος

Υπάρχουν, βέβαια, και άλλοι παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο όσον αφορά στο τελικό αποτέλεσμα μετά την αποτρίχωση με λέιζερ.

Έχουν υπάρξει άτομα που μετά από κάποιες συνεδρίες είδαν μία ολοκληρωτική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας. Πολλά άλλα άτομα βλέπουν μία σταδιακή μείωση του αριθμού των τριχών και μία σταδιακή αποδυνάμωσή τους. Συνήθως μετά από κάποιες επαναλήψεις οι τρίχες γίνονται λιγότερες, ασθενέστερες και επανεμφανίζονται με μικρότερη συχνότητα.

Στην αποτρίχωση με λέιζερ η μονιμότητα του αποτελέσματος δεν είναι δεδομένη για όλες τις περιπτώσεις. Τα άτομα όμως που με σωστές ενδείξεις μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία μένουν ικανοποιημένα, διότι καταλήγουν στο σημείο που με έστω κάποιες αραιές επαναλήψεις, μπορούν να συντηρούν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Η αποτρίχωση με λέιζερ (laser) έχει παρενέργειες ή ενέχει κινδύνους?

Λέιζερ αποτρίχωση για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας στις μασχάλες | Γυναίκες - Άνδρες
Η αποτρίχωση με λέιζερ (laser) δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία των αντρών και γυναικών που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο, διότι η ακτινοβολία των μηχανημάτων laser εμπεριέχεται στο μήκος κύματος του φωτός μίας κοινής λάμπας!

Είναι δεδομένο πλέον σήμερα ότι όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στην αποτρίχωση με λέιζερ, αφού τα τελευταίας γενιάς μηχανήματα laser συνδυάζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Απαραίτητο είναι οι εφαρμογές που αφορούν μηχανήματα laser να γίνονται από ειδικούς στο αντικείμενο αυτό ιατρούς.