Αυξητική στήθους (μαστών) με ενθέματα σιλικόνης

Αυξητική στήθους – Πότε επιλέγουμε να κάνουμε πλαστική για την αύξηση μεγέθους των μαστών

O μαστός στη γυναίκα είναι σύμβολο θηλυκότητας και επομένως μια επιτυχημένη αυξητική στήθους παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της.

Πολλές νέες κοπέλες με πολύ μικρό ή και ανύπαρκτο μαστό αισθάνονται πολύ μειονεκτικά στη σχέση τους με το αντίθετο φύλο. Εξάλλου, πολλά άτομα θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους, διότι θεωρούν ότι τους βοηθάει όχι μόνο στη σχέση τους με τους άλλους ανθρώπους, αλλά κυρίως στον τρόπο που αυτοί βλέπουν το σώμα τους, γεμίζοντάς τους αυτοπεποίθηση και αίσθημα ασφάλειας για την εικόνα που εκπέμπουν.

Μια γυναίκα μπορεί να καταφύγει στην αυξητική στήθους για διάφορους λόγους, όπως να θέλει να διορθώσει μια υπερβολική μείωση του όγκου των μαστών, το λεγόμενο «άδειασμα», μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή ως αποτέλεσμα εγκυμοσύνης ή να επιθυμεί την αύξηση του μεγέθους των μαστών της, που μπορεί ανέκαθεν, λόγω γονιδιακών αιτίων, να είναι ατροφικοί ή μικρότεροι του επιθυμητού.

Αν και κατά καιρούς έχουν προταθεί ή προτείνονται, διάφορες άλλες μέθοδοι αύξησης στήθους, η πιο δημοφιλής και συνηθισμένη μέθοδος αυξητικής στήθους στις μέρες μας παγκοσμίως είναι με ενθέματα σιλικόνης.

αυξητικη στηθους μαστου πλαστικη στο στηθος

Αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης

Η επέμβαση είναι πολύ δημοφιλής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στις Η.Π.Α. η πλαστική στήθους γενικά και η μεγέθυνση μαστών ειδικά, είναι συνεχώς τα τελευταία χρόνια από τις 3 συχνότερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, κατακτώντας ακόμα και την 1η θέση στην προτίμηση των γυναικών. Όμως η επιτυχημένη επέμβαση προϋποθέτει και σωστή ενημέρωση. Γενικά τα ενθέματα στήθους διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Αυτά που περιέχουν σιλικόνη και αυτά που περιέχουν φυσιολογικό ορό.

Και τα δύο είδη είναι εξίσου ασφαλή. Υπάρχουν όμως μερικές διαφορές μεταξύ τους που αφορούν την υφή και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Oι περισσότεροι Πλαστικοί Χειρουργοί πάντως χρησιμοποιούν κυρίως ενθέματα σιλικόνης.

Αυξητική στήθους (μαστών) με ενθέματα σιλικόνης

Άλλη διαφοροποίηση των ενθεμάτων στήθους αφορά στο σχήμα τους. Υπάρχουν τα στρογγυλά ενθέματα και τα ενθέματα σε σχήμα σταγόνας. Η επιλογή του ενός ή του άλλου εξαρτάται από το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο μαστό.

Όσον αφορά την επιφάνεια των ενθεμάτων, αυτά διακρίνονται σε τραχείας επιφανείας και λείας επιφανείας. Τα τραχείας επιφανείας θεωρούνται καλύτερα, διότι υπάρχει μειωμένη πιθανότητα δημιουργίας κάψας (δηλαδή ο μαστός να γίνει πιο σκληρός).

Τα σύγχρονα ενθέματα είναι πολύ ανθεκτικά και είναι πολύ απίθανο ένα ένθεμα να σπάσει έστω και αν δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση (παράδειγμα χτύπημα σε τροχαίο).

Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν ισχύουν κάποιες περίεργες φήμες που έχουν κατά καιρούς ακουστεί, όπως πχ για ενθέματα μαστών που σπάνε μέσα σε αεροπλάνα.

Το ένθεμα μπορεί να μπει στο μαστό από τρία διαφορετικά σημεία: την υπομάστιο πτυχή, δηλαδή στο χαμηλότερο σημείο του μαστού εκεί που αυτός διπλώνει, από την περίμετρο της θηλής και από τη μασχάλη.

Η επιλογή του σημείου απ’ όπου θα μπει το ένθεμα είναι σημαντική και γίνεται μετά από αρκετή συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό.

Αποθεραπεία μετά την πλαστική επέμβαση αυξητικής στήθους

βαθμός ενόχλησης και ο πιθανός πόνος μετά την επέμβαση εξαρτώνται από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί. Με τη χρήση κατάλληλων παυσίπονων, ο πόνος κυμαίνεται από πολύ λίγο έως μέτριου βαθμού. Το μέγεθος των ενθεμάτων στην αυξητική στήθους, εξαρτάται κυρίως από τις επιθυμίες του ιδίου του ατόμου, αλλά και από τη διάμετρο του θώρακα. Εάν το ένθεμα είναι υπερβολικά μεγάλο, φαίνεται αφύσικο. Γι’ αυτό μεγάλη προσοχή δίνεται πάντα σε μια αυξητική μαστών, το αποτέλεσμα μετά να δείχνει φυσιολογικό, αρμονικό και ταιριαστό με το υπόλοιπο σώμα.

Υπάρχουν και ενθέματα τα οποία μπορούν να αυξομειώνονται σε όγκο και μετά την επέμβαση.

Μετά την επέμβαση χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα για να μπορέσει η γυναίκα να επιστρέψει στην εργασία της.

Επίσης, για ένα μήνα τουλάχιστο, πρέπει να φοράει στηθόδεσμο και να μην αθλείται επίσης για περίπου ένα μήνα. Αρχικά θα υπάρχει κάποιο πρήξιμο στους μαστούς, το οποίο σύντομα υποχωρεί.

Όσον αφορά στην πιθανότητα “πτώσης” ή χαλάρωσης του μαστού, έχει αποδειχθεί ότι το ένθεμα λειτουργεί ως στήριγμα στο μαστό και επομένως αυτός “πέφτει” πιο δύσκολα από ότι αν δεν είχε.

Επειδή το ένθεμα τοποθετείται κάτω από τον αδένα του μαστού, δεν αλλάζει σε τίποτα τη λειτουργία αυτού και επομένως δεν επηρεάζει καθόλου το θηλασμό.

Οι επιπλοκές δεν είναι συχνές. Αν συμβούν αντιμετωπίζονται χωρίς κανέναν κίνδυνο για την υγεία. Στις λίγες περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξει κάποια επιπλοκή π.χ. μόλυνση, δημιουργία κάψας, αυτή θα αντιμετωπιστεί από το γιατρό, προκειμένου να καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φυσικό αποτέλεσμα μετά την αυξητική μαστών (αύξηση μεγέθους του στήθους)

Σε μία σωστά εφαρμοσμένη τεχνική αύξησης στήθους και όταν δε γίνονται υπερβολές, όσον αφορά το μέγεθος, κανείς μη ειδικός δεν μπορεί να διακρίνει τον μαστό που έχει αυξηθεί με ένθεμα σιλικόνης, από αυτόν που δεν έχει.

Η αυξητική μαστών είναι μία επέμβαση με πολύ υψηλό βαθμό ικανοποίησης. Έχει θετική επίπτωση όσον αφορά στην αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας, η οποία είναι εμφανέστατη μετά την επέμβαση και τις περισσότερες φορές συμβάλει θετικά στη σχέση του ζευγαριού.

Τι Είναι Η Αυξητική Στήθους?
Αυξητική Στήθους Και Επίδραση Στην Ψυχολογία
Ποσοστά Αυξητικής Στήθους
Ενθέματα Αυξητικής Στήθους
Τομή Εισόδου Στην Αυξητική Στήθους
Τοποθέτηση Ενθεμάτων Στην Αυξητική Στήθους
Μέγεθος Ενθεμάτων Στην Αυξητική Στήθους
Μετά Την Αυξητική Στήθους
Υπάρχει Πόνος Στην Αυξητική Στήθους?