Μεσοθεραπεία Σώματος

Μεσοθεραπεία σώματος για την βελτίωση της υφής του δέρματος, ρυτίδων, τοπικού πάχους, ουλών, κυτταρίτιδας, τριχόπτωσης

Μεσοθεραπεία Σώματος

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι μία τεχνική και όχι ένα συγκεκριμένο είδος θεραπείας.

Η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικά είδη προβλημάτων. Στην πλαστική χειρουργική χρησιμοποιείται για διαδικασίες όπως: βελτίωση της υφής του δέρματος, ρυτίδων, τοπικού πάχους, ουλών, κυτταρίτιδας, τριχόπτωσης και διάφορες άλλες.

Ονομάζεται μεσοθεραπεία διότι συνίσταται στο να εγχύονται με ενέσιμο τρόπο ουσίες στο μεσόδερμα, δηλαδή στο λίπος και το συνδετικό ιστό, που βρίσκεται κάτω από το δέρμα.

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία;

Πρόκειται για ένα ενέσιμο τρόπο διοχέτευσης υλικών στο μεσόδερμα.

Ο γιατρός χρησιμοποιεί μια μικρή σύριγγα με πολύ λεπτή βελόνα (περίπου όσο μία τρίχα), γίνονται πολλαπλές εγχύσεις στην ενδιαφερόμενη περιοχή. Λόγω του ότι η βελόνα είναι πάρα πολύ λεπτή ο βαθμός της ενόχλησης είναι πολύ μικρός και γίνεται αισθητός σαν ένα ελαφρύ τσίμπημα.

Σε κάποια σημεία μπορεί να μην γίνεται και καθόλου αισθητός.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει με το χέρι ή με μηχανισμό που είναι ειδικός γι’ αυτό. Κανένα από τα δύο δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο, αλλά εξαρτάται από την εμπειρία και συνήθεια του γιατρού.

Σε κάθε τσίμπημα ο γιατρός εναποθέτει μία πολύ μικρή ποσότητα του υλικού.

Πού χρησιμοποιείται η μεσοθεραπεία;

Χρησιμοποιείται σε πολλές και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους διαδικασίες.

Επίσης, το βάθος τοποθέτησης του υλικού είναι διαφορετικό.

Οι δύο βασικές εφαρμογές της μεσοθεραπείας είναι στη βελτίωση της υφής του δέρματος του προσώπου αφενός και στη θεραπεία της κυτταρίτιδας αφετέρου (Μεσοθεραπεία σώματος).

Μεσοθεραπεία στο σώμα | Αποτελέσματα πριν - μετά

Βέβαια, η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε ραγάδες (ραβδώσεις), απώλεια μαλλιών, διόρθωση ρυτίδων κτλ.

Στη βελτίωση της υφής του προσώπου απευθύνεται σε δέρματα που έχουν υποστεί αφυδάτωση και έχουν λεπτές ρυτιδώσεις.

Στην κυτταρίτιδα (μεσοθεραπεία σώματος) βοηθά στις περιπτώσεις εκείνες όπου δεν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και ανάλογα με τις ουσίες που θα περιέχονται μπορεί να δημιουργήσει λιποδιάλυση σε συγκεκριμένα σημεία.

Μεσοθεραπεία σώματος

Η Μεσοθεραπεία σώματος, αποσκοπεί στη διόρθωση της κυτταρίτιδας.

Κάποιες φορές βέβαια μπορεί να περιέχει και ουσίες που διαλύουν το λίπος, όπως η φωσφατιδιλχολίνη. Το αποτέλεσμα στην κυτταρίτιδα συνήθως είναι προσωρινό, εάν δεν ακολουθήσουν θεραπείες συντήρησης.

Με τις θεραπείες συντήρησης μπορεί κανείς να διατηρήσει το αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στη λιποδιάλυση το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και μόνιμο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς να αφαιρέσει την ποσότητα λίπους που θα αφαιρούσε με μία λιποαναρρόφηση. Για μικρές ποσότητες λίπους όμως, η μεσοθεραπεία σώματος είναι αποτελεσματική.

LPG Endermologie

Μεσοθεραπεια - Κυτταριτιδα

Συνήθως πάντως, οι θεραπείες πρέπει να είναι περισσότερες από δέκα. Μπορεί να συνδυαστεί με χειρομασάζ ή με μηχανήματα όπως το LPG ENDERMOLOGIE. Το λίπος που διαλύεται συνήθως αποβάλλεται από τον οργανισμό με την φυσική οδό. Επειδή πολλές τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό, συστήνεται στα ενδιαφερόμενα άτομα να πίνουν αρκετό νερό και να ακολουθούν υγιεινή διατροφή. Επίσης, η γυμναστική και η κίνηση γενικότερα βοηθούν τη θεραπεία.

Τα διαλύματα που αφορούν στην κυτταρίτιδα συνήθως περιέχουν πολλές ουσίες μεταξύ των οποίων οι πιο σημαντικές είναι η καφεΐνη και κάποιοι ενεργοποιητές του μεταβολισμού.
Συνήθως οι συνεδρίες γίνονται ανά μία εβδομάδα για την κυτταρίτιδα και ανά δεκαπέντε μέρες για τη λιποδιάλυση. Χρειάζονται αρκετές συνεδρίες για να δει κανείς το αποτέλεσμα. Ο αριθμός τους εξαρτάται από τον βαθμό του προβλήματος.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για μεσοθεραπεία σώματος

Άτομα από 18 έως 75 ετών σε καλή κατάσταση υγείας μπορούν να κάνουν Μεσοθεραπεία σώματος.

Θα πρέπει βέβαια ο πλαστικός χειρουργός να κρίνει ότι το πρόβλημα που υπάρχει είναι κατάλληλο για την διαδικασία αυτή.

Για παράδειγμα, άτομα που θεωρούν ότι έχουν κυτταρίτιδα, αλλά στην πράξη έχουν ψευδοκυτταρίτιδα (χαλάρωση του δέρματος που μοιάζει με κυτταρίτιδα), δεν θα δουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Επίσης τα παχύσαρκα άτομα δεν θα βοηθηθούν ιδιαίτερα.

Δεν πρέπει να κάνουν μεσοθεραπεία σώματος οι γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, διαβητικά άτομα, άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, πρόσφατο καρκίνο, άτομα με αυξημένη πηκτικότητα στο αίμα ή καρδιοπαθείς.

Η μεσοθεραπεία σώματος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη λιποαναρρόφηση, αλλά αντίθετα μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματική μέθοδος.

Άλλωστε η λιποαναρρόφηση δεν βοηθάει ιδιαίτερα στη διόρθωση της κυτταρίτιδας, ενώ η μεσοθεραπεία σώματος το κάνει.

Ιστορία και εξέλιξη της μεσοθεραπείας

Η μεσοθεραπεία πρωτοεφαρμόστηκε το 1952 από τον Dr Michel Pistor. Έκτοτε όλο και περισσότεροι γιατροί παγκοσμίως χρησιμοποίησαν την τεχνική αυτή σε καθημερινή βάση για πολλά και διάφορα είδη θεραπειών.

Η τεχνική της μεσοθεραπείας χρησιμοποιήθηκε από διαφορετικές ειδικότητες. Με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότερες εφαρμογές προστίθενται στον κατάλογο των μεσοθεραπειών. Το 1987 η Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής αναγνώρισε τη μεσοθεραπεία ως τμήμα της κλασικής ιατρικής.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται όλο και περισσότερο η αυτόλογη μεσοθεραπεία, που βασίζεται στη χρήση αυξητικών παραγόντων από τον ορό του αίματος του ιδίου του ατόμου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!