Μεσοθεραπεία Προσώπου (Αυτόλογη)

Μεσοθεραπεία προσώπου για την βελτίωση της υφής του δέρματος, ρυτίδων, ουλών, τριχόπτωσης

Με τον όρο μεσοθεραπεία δεν περιγράφουμε ένα συγκεκριμένο είδος θεραπείας αλλά μια τεχνική. Αναφέρεται στην έγχυση κάποιων ουσιών στο δέρμα ή κάτω από το δέρμα με πολλαπλές εγχύσεις. Ανάλογα με το τι εγχύεται, διαφέρει και το είδος της μεσοθεραπείας.

Μεσοθεραπεία

Είδη μεσοθεραπείας

Υπάρχουν μεσοθεραπείες που αφορούν το πρόσωπο και μεσοθεραπείες που αφορούν στο σώμα.

Οι μεσοθεραπείες προσώπου κυρίως αποσκοπούν στο να κάνουν ενυδάτωση δηλαδή βελτίωση της υφής του δέρματος του προσώπου. Με τον τρόπο αυτό το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και αποκτά καλύτερη υφή.

Υπάρχουν όμως και μεσοθεραπείες οι οποίες γίνονται στο πρόσωπο για άλλους λόγους όπως μεσοθεραπείες λεύκανσης, σύσφιξης κλπ. Ανάλογα με τα υλικά τα οποία εγχύονται διαφοροποιείται και το είδος της μεσοθεραπείας. Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικών υλικών και αντίστοιχα ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός από διαφορετικά είδη θεραπείας. Επίσης, αυτό το οποίο συνήθως γίνεται είναι ότι ο κάθε ειδικός ιατρός επιλέγει ανάλογα με το περιστατικό το συνδυασμό των υλικών, τα οποία θα τοποθετήσει μέσα στη σύριγγα με την οποία θα κάνει τη μεσοθεραπεία.

Η μεσοθεραπεία σώματος αποσκοπεί στη διόρθωση της κυτταρίτιδας. Στο ενέσιμο διάλυμα που θα χρησιμοποιηθεί εμπεριέχονται ουσίες που ενεργοποιούν το μεταβολισμό και συνήθως καφεΐνη. Χρειάζονται αρκετές επαναλήψεις, οι οποίες γίνονται ανά μια εβδομάδα προκειμένου να φανεί μια βελτίωση στην εικόνα της κυτταρίτιδας.

Μεσοθεραπείες προσώπου

Συνήθως οι μεσοθεραπείες προσώπου γίνονται με ένα cocktail υλικών τα οποία αποτελούνται από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό. Οι πιο συχνά εφαρμοζόμενες είναι οι μεσοθεραπείες ενυδάτωσης. Αυτό που κυρίως φέρνει το αποτέλεσμα στην ενυδάτωση του προσώπου είναι το υαλουρονικό. Αυτό συμβαίνει γιατί το υαλουρονικό είναι ένα υγροσκοπικό υλικό, το οποίο «τραβάει» νερό και βρισκόμενο μέσα στο δέρμα συγκρατεί νερό μέσα σε αυτό, άρα προκαλεί ενυδάτωση. Η ενυδάτωση δείχνει το δέρμα πιο σφριγηλό και πιο λαμπερό.

Μεσοθεραπεία στο πρόσωπο - Βελτίωση υφής του δέρματος, ουλών και τριχόπτωσης

Υπάρχουν και άλλα είδη μεσοθεραπείας όπως μεσοθεραπεία λεύκανσης, μεσοθεραπεία σύσφιξης. Τα υλικά που εγχύονται σε κάθε περίπτωση δεν προσδίδουν όγκο επομένως το πρόσωπο δεν γεμίζει.

Οι συνεδρίες της μεσοθεραπείας μπορούν να γίνουν όποτε το ίδιο το άτομο θεωρήσει ότι τις χρειάζεται. Σαν ένας γενικός οδηγός είναι το να κάνει γενικά 3 μεσοθεραπείες με μεσοδιάστημα ενός μηνός η μία με την άλλη και κατόπιν να επαναλαμβάνει σε πιο αραιά διαστήματα της τάξης των 3-4 μηνών. Αυτό όμως δεν είναι θέσφατο. Το είδος αυτό της περιποίησης του προσώπου μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε συχνότητα και σε οποιοδήποτε αριθμό θέλει κανείς.

Η διαδικασία αυτή έχει και την έννοια της πρόληψης. Αυτό διότι οι πολλαπλές εγχύσεις καθώς και το υλικό που αυτές περιέχουν προκαλεί μία διέγερση στο δέρμα και το κάνει να παράγει και δικό του κολλαγόνο, γεγονός που επιβραδύνει τη γήρανση.

Εφαρμογές μεσοθεραπείας

Μεσοθεραπεία - Αθήνα

Η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο γίνεται με τρείς τρόπους:

1ον με πομφούς, δηλαδή κάθε έγχυση δημιουργεί ένα μικρό εξόγκωμα το οποίο είναι το υλικό που τοποθετήθηκε.

2ον με μέθοδο nappage (ναπάζ), που είναι μια τεχνική πιο επιφανειακών πολλαπλών τσιμπιμάτων, η οποία είναι πιο εύκολη και πονάει λιγότερο αλλά το υλικό που χρησιμοποιείται μπαίνει πιο επιφανειακά και ένα μέρος της ποσότητας δεν απορροφάται από το δέρμα.

3ον με dermaroller. Πρόκειται για ένα roller που στην επιφάνεια του έχει μικρές βελονίτσες. Στην αρχή τοποθετείται το υλικό πάνω στο δέρμα και κατόπι με την κύλιση αυτή του dermaroller γίνονται πολλοί νυγμοί, με τους οποίους ένα μέρος του υλικού εισχωρεί.

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος έως πρακτικά ανύπαρκτος. Την ίδια μέρα ή το πολύ την επόμενη μπορεί κανείς να εμφανιστεί στο περιβάλλον του χωρίς να φαίνεται τίποτα. Σε κάποιες περιπτώσεις, πιθανόν να χρειαστεί να εφαρμοστεί λίγο make up. Τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή μετά από δυο έως τέσσερις εβδομάδες.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία είναι γνωστή και ως μεσοθεραπεία με το αίμα ή vampire lift. Η διαδικασία έγκειται στο να γίνει μια λήψη αίματος όπως όταν κάποιος δίνει αίμα για να γίνουν απλές εργαστηριακές εξετάσεις. Στο αίμα αυτό γίνεται μια ειδική επεξεργασία. Κατόπιν ο πλαστικός χειρουργός λαμβάνει συγκεκριμένο μέρος του επεξεργασμένου αίματος και πραγματοποιεί την έγχυσή του με τεχνική μεσοθεραπείας στο πρόσωπο.

Οι ουσίες οι οποίες λαμβάνονται μετά την επεξεργασία του αίματος είναι το εκείνο το μέρος του πλάσματος το οποίο περιέχει αυξητικούς παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες αυτοί εγχυόμενοι μέσα στο δέρμα δημιουργούν αναπαραγωγή κολλαγόνου και εισάγουν μια διαδικασία ανανέωσης του δέρματος.

mesotherapy face perfect skin before after
Τι είναι η μεσοθεραπεία?
Διαδικασία μεσοθεραπείας
Τι υλικό χρησιμοποιείτε στην μεσοθεραπεία?
Οι κρέμες με υαλουρονικό έχουν τα ίδια αποτελέσματα με την μεσοθεραπεία?