Κυτταρίτιδα – Αίτια και Αντιμετώπιση

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Ένα «γυναικείο» αισθητικό πρόβλημα που αφορά περίπου στο 90% των γυναικών παγκοσμίως είναι η κυτταρίτιδα , ενώ οι άντρες λόγω ορμονικών παραγόντων σπάνια παρουσιάζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας.
Στο αισθητικό αυτό πρόβλημα, το δέρμα παρουσιάζει την λεγόμενη όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Παρουσιάζει δηλαδή εξογκώματα, τα οποία ακολουθούνται από εμβαθύνσεις και τα οποία μπορεί να είναι από ελαφριάς μορφής, μέχρι αρκετά έντονης.

Κυτταρίτιδα | Καταπολέμηση - Αντιμετώπιση

Τα αίτια που δημιουργούν την κυτταρίτιδα συνήθως είναι αρκετά, όπως π.χ. οι ορμόνες, η διατροφή, η κληρονομικότητα, η έλλειψη κίνησης και πολλά άλλα. Η θεραπεία της είναι δύσκολη, διότι θα πρέπει εκτός από τους οργανικούς παράγοντες να αλλάξει κανείς και τρόπο ζωής. Αλλά ακόμη και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εγγύηση για την διόρθωση της κυτταρίτιδας.

Υπάρχουν θεραπείες, από τις οποίες μπορεί κάποια άτομα να βοηθηθούν, αλλά δεν υπάρχει μία μέθοδος που θα βοηθήσει όλα τα άτομα αφενός, αλλά κυρίως που θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα.

Ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για την κυτταρίτιδα - Ενημέρωση, αντιμετώπιση και καταπολέμηση

Ο μηχανισμός, που κυρίως δημιουργεί την κυτταρίτιδα, είναι η ελλιπής αιμάτωση του επιφανειακού στρώματος λίπους. Εξαιτίας αυτού δημιουργείται οίδημα ανάμεσα στα λιποκύτταρα.

Επίσης, είναι σημαντικό να διακρίνει κανείς αυτές τις περιπτώσεις ψευδοκυτταρίτιδαςδιότι αλλιώς οποιαδήποτε θεραπεία για την διόρθωση της κυτταρίτιδας θα αποτύχει. Κάτι τέτοιο βέβαια μπορεί να το διαγνώσει μόνο κάποιος γιατρός με πείρα στο αντικείμενο.

Κυτταρίτιδα | Φωτογραφίες Πριν και Μετά τη θεραπεία
Τρόποι διόρθωσης της κυτταρίτιδας

LPG-ENDERMOLOGIE

Πρόκειται για την πιο γνωστή συσκευή παγκοσμίως όσον αφορά τη διόρθωση της κυτταρίτιδας. Αυτό που έρχεται σε επαφή με το σώμα είναι μία κεφαλή, η οποία έχει κάποια ειδικά rollers. Το δέρμα έλκεται και εισχωρεί ανάμεσα στις δυο κεφαλές και με αυτόν τον τρόπο τα rollers κάνουν ένα ειδικό μασάζ των ιστών του.

Ο χρόνος της κάθε συνεδρίας είναι από 30 έως 45 λεπτά.  Δίνει ένα καλό αποτέλεσμα στην πλειονότητα των ατόμων που το κάνουν.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πρόκειται για έγχυση ουσιών, με πολύ λεπτές βελόνες, κάτω από το δέρμα, στην περιοχή της κυτταρίτιδας. Οι εγχύσεις γίνονται σε πολλά σημεία. Οι ουσίες είναι συνήθως ενεργοποιητές του μεταβολισμού και καφεΐνη. Οι θεραπείες συνήθως γίνονται ανά εβδομάδα ή ανά 15 ημέρες. Δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται κάποια συντήρηση για να διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου.

Περισσότερα :  Μεσοθεραπεία για γυναίκες

ΜΑΣΑΖ

Και αυτή η μέθοδος αποσκοπεί στο να μειώσει το οίδημα μεταξύ των λιποκυττάρων στο επιφανειακό στρώμα λίπους. Είναι αποτελεσματική μόνο εφόσον γίνεται από άτομο που γνωρίζει πολύ καλά αυτή τη θεραπεία. Η πίεση που ασκείται θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, διαφορετικά μπορεί κανείς να έχει κακό ή και το αντίθετο αποτέλεσμα.

Λεμφικό μασάζ για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Η διαδικασία αυτή γίνεται με πολύ λεπτές κάνουλες, ακριβώς κάτω από το δέρμα, στα πλαίσια μίας κλασικής λιποαναρρόφησης. Ενώ το τοπικό πάχος αφορά στα βαθύτερα στρώματα του λίπους, η κυτταρίτιδα οφείλεται στο επιφανειακό στρώμα λίπους, το οποίο μπορεί επίσης να αναρροφηθεί. Η επιφανειακή λιποαναρρόφηση δημιουργεί μία διαδικασία επούλωσης, που δημιουργεί μία σύσφιξη στο δέρμα.

Είναι πολύ σημαντικό, ο πλαστικός χειρουργός, που κάνει αυτή τη διαδικασία, να έχει μεγάλη πείρα πάνω στο θέμα, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα.

Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι στις γυναίκες εκείνες, στις οποίες θα έχει αποτέλεσμα, αυτό θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Περισσότερα : Επιφανειακή Λιποαναρόφηση 

ΛΕΙΖΕΡ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Αν και ως μέθοδος είναι σχετικά καινούρια, έχουν υπάρξει μελέτες οι οποίες δίνουν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την διόρθωση της κυτταρίτιδας με laser λιποαναρρόφηση.

Κατά την διαδικασία αυτή, μία πολύ λεπτή οπτική ίνα μπαίνει κάτω από το δέρμα και λιώνει το επιφανειακό λίπος. Το λίπος αφήνεται να απορροφηθεί από τον οργανισμό ή αναρροφάται με μία πολύ λεπτή κάνουλα λιποαναρρόφησης.

Περισσότερα : Λιποαναρρόφηση με λέιζερ – laser 

L.P.G. MEDICAL LIPOCARE

Πόσα αλήθεια γνωρίζουμε για την πιο διάσημη θεραπεία κυτταρίτιδας στον κόσμο;

Η μέθοδος “L.P.G. ENDERMOLOGIE”, είναι η τελευταία λέξη της κοσμετικής ιατρικής για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, τη βελτίωση του δέρματος, την τοπική σύσφιξη και τη μείωση πόντων. Περίπου 85.000 άνθρωποι καθημερινά δέχονται τη θεραπεία “L.P.G. ENDERMOLOGIE” απολαμβάνοντας ένα βαθύ μηχανικό μασάζ και ταυτόχρονα λύνοντας προβλήματα αισθητικά & υγείας.

Θεραπείες για την κυτταρίτιδα | L.P.G. ENDERMOLOGIE MEDICAL LIPOCARE

Η θεραπεία “L.P.G. MEDICAL LIPOCARE”, είναι μη χειρουργική θεραπεία, εξέλιξη της μεθόδου ENDERMOLOGIE, που εκτός από την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας προσφέρει και τόνωση όλου του μυϊκού συστήματος και δημιουργεί αίσθημα ευεξίας.

Η θεραπεία αυτή αποσκοπεί στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και στην αναδιάταξη των ινών αυτών. Ως αποτέλεσμα της θεραπείας έχουμε τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, την τόνωση του δερματοεπιδερμικού συνδέσμου και την αύξηση της συνεκτικότητας των ιστών.

Πρόκειται για μία θεραπεία που ξεκίνησε για σκοπούς αποκατάστασης σε αθλητικές κακώσεις και εφαρμόστηκε σε πολλά άλλα πεδία. Σήμερα αποτελεί την πλέον καταξιωμένη μέθοδο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Το σύστημα θεραπείας “L.P.G. MEDICAL LIPOCARE”, είναι αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο ως η καλύτερη μη χειρουργική και μη επεμβατική θεραπεία, ικανή να ελευθερώσει το παγιδευμένο λίπος. Πρόσφατες έρευνες από τα πανεπιστήμια UCLA και VANDERBILT STUDIES των Η.Π.Α. αποδεικνύουν:

Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με τη μέθοδο LPG. Που απευθύνεται η μέθοδος L.P.G. MEDICAL LIPOCARE?

Απευθύνεται σε κάθε γυναίκα, αλλά και άντρα που χρειάζονται να τονώσουν και να σφίξουν το δέρμα, να μειώσουν αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα και να επαναφέρουν την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα του δέρματος. Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που έχουν αθλητική δραστηριότητα και επιθυμούν να κάνουν μασάζ μετά από αυτή.

Κυτταρίτιδα | Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί το 90% των γυναικών παγκοσμίως

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα μαζί μας! Γιατί να επιλέξετε την Αισθητική Ανάπλαση?

Το Κέντρο Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής “ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ”, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα ιατρικά κέντρα, εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτει άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Όλες οι εφαρμογές γίνονται κάτω από την εποπτεία και την καθοδήγηση του Πλαστικού Χειρουργού κου Αθανάσιου Χριστόπουλου και όχι από παρεμφερείς ειδικότητες ή μη ιατρούς.

Εκτός από τη θεραπεία L.P.G. MEDICAL LIPOCARE, στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ εφαρμόζεται ότι νέο προσφέρει ο χώρος της κοσμετικής ιατρικής, πάντα κάτω από αυστηρά επιστημονικά κριτήρια. Το ενδιαφερόμενο άτομο βρίσκεται κάτω από την ιατρική παρακολούθηση του κέντρου όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και κατόπιν αυτής, ώστε να μπορεί να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ενημερώνεται συχνά για κάθε νέα εξέλιξη και θεραπεία στο χώρο της Πλαστικής & Αισθητικής Ιατρικής μέσω ηλεκτρονικής & έντυπης αλληλογραφίας.

Θυμηθείτε ότι αυτού του είδους οι εφαρμογές είναι αυστηρά ιατρικές με συγκεκριμένους κανόνες και πρωτόκολλα ασφαλείας. Η επιλογή του κατάλληλου προγράμματος για την περίπτωσή σας, είναι αποκλειστική ευθύνη του Πλαστικού Χειρουργού σας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!