Αφαίρεση διπλοσάγονου (προγούλι αντιμετώπιση)

Αντιμετώπιση διπλοσάγονου - Γιατί είναι σημαντική;

Ένα σημείο στο πρόσωπο, που συχνά επεμβαίνει ο πλαστικός χειρουργός για να το διορθώσει με μια λιποαναρρόφηση, είναι το διπλοσάγονο. Είναι ένα σημείο που η συσσώρευση λίπους προβληματίζει πολλά άτομα καθώς αλλοιώνει την αρμονία του προσώπου και δημιουργεί έναν κακό σχηματισμό της γωνίας του προσώπου.

μέθοδοι αφαίρεσης του διπλοσάγονου

Κατάλληλος υποψήφιος για αφαίρεση του διπλοσάγονου με λιποαναρρόφηση

Πρώτα από όλα πρέπει, πριν αποφασίσουμε να κάνουμε τη διαδικασία αυτή, να βεβαιωθούμε ότι το ενδιαφερόμενο άτομο είναι κατάλληλος υποψήφιος. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι και για να προβεί στη διαδικασία αυτή ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να εξετάσει εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις:

 

  • Ο κακός σχηματισμός του διπλοσάγονου να οφείλεται σε συσσώρευση λίπους και όχι σε άλλα στοιχεία του προσώπου όπως οι μύες ή γενικότερα άλλα ανατομικά στοιχεία.
  • Το λίπος πρέπει να βρίσκεται κάτω από το δέρμα και όχι βαθύτερα κάτω από τους μύες όπου η λιποαναρρόφηση δεν είναι κατάλληλη.
  • Θα πρέπει να μην υπάρχει ιδιαίτερη χαλάρωση δέρματος διότι στην περίπτωση αυτή η λιποαναρρόφηση θα πρέπει να συνδυαστεί με face lifting.

Πως αφαιρείται το διπλοσάγονο με λιποαναρρόφηση

O συχνότερος τρόπος αντιμετώπισης του διπλοσάγονου είναι η λιποαναρρόφηση. Πρόκειται για μια μικρή διαδικασία, ελάχιστα επεμβατική. Ο πλαστικός χειρουργός καταρχάς εγχέει τοπικό αναισθητικό στην περιοχή. Κατόπιν, με μια πολύ λεπτή κάνουλα αναρροφά το λίπος της περιοχής.

Η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά.

Αφού τελειώσει η λιποαναρρόφηση, θα πρέπει να τοποθετηθεί μια περίδεση στο λαιμό, κάτω από το πηγούνι, η οποία θα παραμείνει για 5 ημέρες.

Αφαίρεση διπλοσάγονου με λιποαναρρόφηση

Αποτέλεσμα αφαίρεσης διπλοσάγονου

Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα αλλά επειδή δημιουργείται κάποιο οίδημα στην περιοχή, θα πρέπει κανείς να περιμένει λίγους μήνες προκειμένου να δει το τελικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, ήδη μετά από λίγες μέρες, η περιοχή του διπλοσάγονου φαίνεται πολύ βελτιωμένη. Η βελτίωση αυτή όμως θα αυξηθεί μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα μετά το χρονικό διάστημα που προαναφέραμε.

Σε περίπτωση που συνυπάρχει χαλάρωση τότε, εάν μεν η χαλάρωση είναι μικρή, μπορεί να αφαιρεθεί με laser, χωρίς αφαίρεση δέρματος, ή με επιφανειακή λιποαναρρόφηση. Εάν η χαλάρωση είναι μεγάλη θα πρέπει η λιποαναρρόφηση να συνδυαστεί με face lifting.

Άλλες μέθοδοι αφαίρεσης του διπλοσάγονου

Εκτός από την λιποαναρρόφηση, υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι καταπολέμησης του λίπους στο διπλοσάγονο, όπως είναι οι λιποδιαλυτικές ενέσεις. Βέβαια, όσο και αν απλό αυτό φαίνεται, θα πρέπει ο ιατρός που θα το κάνει να είναι απόλυτα εξειδικευμένος, διότι και αυτή η μέθοδος έχει ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο. Οι λιποδιαλυτικές ενέσεις, βέβαια, μας δίνουν μικρότερα αποτελέσματα και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν όμως κάποιες γυναίκες και άνδρες που αισθάνονται καλύτερα με αυτές και τις προτιμούν, επιλέγοντας μια μη επεμβατική διαδικασία, ακόμη κι αν υπολείπεται σε αποτέλεσμα.

Αφαίρεση διπλοσάγονου (προγούλι αντιμετώπιση)

Σε περίπτωση που το διπλοσάγονο οφείλεται σε άλλα ανατομικά στοιχεία και όχι στο λίπος ή ακόμα και σε λίπος που βρίσκεται σε βαθύτερα στρώματα τότε ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να δώσει λύση και σε αυτές τις περιπτώσεις. Δηλαδή το λίπος που βρίσκεται σε βαθύτερα στρώματα μπορεί να αφαιρεθεί αλλά όχι με λιποαναρρόφηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ανοιχτή αφαίρεση μπορεί να δώσει τη λύση. Ο πλαστικός χειρουργός με μία μικρή επέμβαση, με τοπική αναισθησία και με μία τομή κάτω από το πηγούνι, θα διορθώσει ή θα αφαιρέσει τα ανατομικά στοιχεία αυτά. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τομή είναι μικρή και κρύβεται καλά κάτω από το πηγούνι.

διπλοσάγονο λιποαναρρόφηση

Γενικά η διόρθωση του διπλοσάγονου θεωρείται μια απλή διαδικασία όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διενεργείται από ειδικούς πλαστικούς χειρουργούς διότι ακόμη και τα απλά έχουν τις ιδιαιτερότητές τους. Η συσσώρευση λίπους στην περιοχή του διπλοσάγονου είναι πάρα πολύ συχνή και η διόρθωσή της βελτιώνει αισθητά τον καλό σχηματισμό του προσώπου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!