PRP Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Τι είναι η PRP Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η PRP Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (Platelet Rich Plasma δηλαδή Αίμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια) είναι μια αποτελεσματική αντιγηραντική θεραπεία του δέρματος που στοχεύει στην αναγέννησή του, εκμεταλλευόμενη τις ικανότητες του ίδιου μας του οργανισμού για ανάπλαση.

Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία κατά την οποία  χρησιμοποιούμε τα προϊόντα αίματος όπως τα αιμοπετάλια, το πλάσμα και τα λευκά αιμοσφαίρια.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Πως βοηθάει η PRP το δέρμα

Με τη χρήση των προαναφερομένων προϊόντων του οργανισμού μας, μέσω της απελευθέρωσης αυξητικών παραγόντων, προκαλείται ενεργοποίηση και πολλαπλασιασμός των ινοβλαστών, των κερατινοκυττάρων και βλαστοκυττάρων του δέρματος και με αυτόν τον τρόπο προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου (υπερνεοκολλαγογένεση), ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το μειωμένο κολλαγόνο, τη μικρή ελαστικότητα, τη μικρή ποσότητα υαλουρονικού οξέος και τη μειωμένη ικανότητα του δέρματος να διατηρεί την υγρασία του, που είναι οι κύριες ανεπιθύμητες ιδιότητες του γερασμένου δέρματος. Με την έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια και με την βοήθεια ενός ενεργοποιητή παράγεται κολλαγόνο, ελαστίνη, υαλουρονικό οξύ, βελτιώνεται η ελαστικότητα του δέρματος και αποκαθίσταται η ικανότητά του να διατηρεί την υγρασία του. Ο συνδυασμός αυτών των ιδιοτήτων του δέρματος δίνει την όψη της νεανικότητας, της φρεσκάδας και της λάμψης.

Πως γίνεται η διαδικασία

Πριν γίνει η θεραπεία, εφαρμόζουμε στις περιοχές που πρόκειται να γίνει, μια αναισθητική κρέμα, έτσι ώστε η ενόχληση που μπορεί να νιώσει ο ασθενής να είναι σχεδόν ανεπαίσθητη. Η PRP ξεκινά με μια απλή αιμοληψία από όπου και παίρνουμε μία μικρή ποσότητα αίματος. Γίνεται διαχωρισμός του αίματος μετά από μια ειδική διαδικασία φυγοκέντρησης. Το πλάσμα, διαχωρίζεται σε φτωχό και σε πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες πλάσμα. Στην συνέχεια ενεργοποιούμε το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα με τη προσθήκη activator.

Το ενεργοποιημένο πλάσμα είναι αυτό που εγχέεται στη θεραπεία. Η έγχυση γίνεται με την τεχνική της μεσοθεραπείας. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί νυγμούς με μία πολύ λεπτή βελόνη. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα και με το μέγεθος της περιοχής που θα γίνει η εφαρμογή.

Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και το πρόβλημα, που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να συστήσει συνήθως 2-3 θεραπείες, οι οποίες μπορεί να γίνουν με μεσοδιαστήματα ενός μηνός. Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε 3-4 βδομάδες από την πρώτη θεραπεία και βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με τις επόμενες. Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος για να κινητοποιηθεί και να αποδώσει ο φυσιολογικός μηχανισμός αναγέννησης των ιστών. Το αποτέλεσμα συνήθως διαρκεί 1-1,5 έτος.

Μεσοθεραπεια PRP

Κατάλληλος υποψήφιος για αυτόλογη μεσοθεραπεία δέρματος

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες αφορά γυναίκες και άνδρες που το δέρμα τους δείχνει κουρασμένο, θαμπό και ταλαιπωρημένο, όπως επίσης και όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης.

Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει μέσω του ιστορικού υγείας του ατόμου να εντοπίσει συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα χρειαστεί προσαρμογή της διαδικασίας. Παράδειγμα αποτελούν τα άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή, η οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί ή να διακοπεί για κάποιες μέρες. Επίσης, επειδή η επιτυχία της PRP έχει άμεση σχέση με συγκεκριμένους παράγοντες του αίματος, στους ασθενείς με χαμηλά αιμοπετάλια το αποτέλεσμα είναι λιγότερο εντυπωσιακό. Η PRP αντενδείκνυται σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα και ασθενείς με κακοήθεια.

Αποτελέσματα PRP

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η PRP Αυτόλογη Μεσοθεραπεία έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως είναι ότι:

 • γίνεται με υλικό του ίδιου του οργανισμού, το οποίο δεν δημιουργεί αντιδράσεις,
 • είναι διαδικασία ιατρείου,
 • έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας,
 • έχει προσιτό κόστος, κ.α.

Τα πολλά πλεονεκτήματα της PRP Αυτόλογης Μεσοθεραπείας σε συνδυασμό με τα πολύπλευρα αποτελέσματά της, την έχουν κατατάξει ανάμεσα στις αγαπημένες διαδικασίες προσώπου.

Τα αποτελέσματα που συνήθως αποζητούν γυναίκες και άνδρες που επιλέγουν την PRP είναι:

 • Μεγάλης διάρκειας και σε βάθος ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος.
 • Πρόληψη και λείανση ρυτίδων.
 • Αύξηση της σφριγηλότητας και της λάμψης του δέρματος.
 • Ανάπλαση του δέρματος στην περιοχή του προσώπου του λαιμού και του ντεκολτέ.
 • Βελτίωση ουλών ακμής, κυτταρίτιδας, ραγάδων.
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων αλωπεκίας και τριχόπτωσης.
 • Ομοιομορφία στο χρώμα του δέρματος με μείωση της υπερμελάγχρωσης.
 • Αποθεραπεία, μετά την εφαρμογή

Μετά την Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Την ημέρα της θεραπείας, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση χημικών στο πρόσωπο, καθώς και η άμεση έκθεση στο ήλιο για μερικές ημέρες. Μικροί πομφοί, διάχυτος ερεθισμός και παροδική ερυθρότητα μπορεί να υπάρχουν αμέσως μετά τη θεραπεία. Την επόμενη μέρα μπορείτε να πάτε στη δουλειά σας κανονικά ενώ επιτρέπεται η χρήση make up. Λόγω των νυγμών, σε κάποια σημεία, μπορεί να εμφανιστούν παροδικά ήπιες εκχυμώσεις (μελανιές).

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP έχει πάρει έγκριση από τον αμερικανικό FDA και θεωρείται ασφαλής, καθώς χρησιμοποιείται υλικό από τον ίδιο τον οργανισμό. Είναι η μοναδική μη επεμβατική θεραπεία που αξιοποιεί τις ιδιαίτερες ικανότητές του ίδιου μας του οργανισμού χρησιμοποιώντας τα συστατικά που βρίσκονται στο αίμα μας, δίνοντάς του λάμψη και αναζωογόνηση.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!