Βραχιονοπλαστική – Lifting βραχιόνων

Η βραχιονοπλαστική (αλλιώς αναφερόμενη και ως lifting βραχιόνων ή πλαστική στα χέρια ή πλαστική στα μπράτσα ή ανόρθωση βραχιόνων) είναι μια επέμβαση που σκοπό έχει να διορθώσει τη χαλάρωση στην περιοχή των χεριών από τον ώμο ως τον αγκώνα. Η χαλάρωση στα μπράτσα (βραχίονες ), ιδίως όταν αυτή συνοδεύεται από αυξημένη ποσότητα λίπους, αποτελεί πηγή αυξημένης ενόχλησης για πολλά άτομα, ίσως περισσότερα από αυτά που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Τα μπράτσα είναι εκτεθειμένα ιδίως το καλοκαίρι και αυτό δημιουργεί έντονο αισθητικό πρόβλημα.

Πως γίνεται η βραχιονοπλαστική

Η λιποαναρρόφηση από μόνη της ενδείκνυται όταν η χαλάρωση στην περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη οπότε η ελαστικότητα του δέρματος είναι από μόνη της ικανή να αναπληρώσει την απώλεια όγκου. Όταν όμως η ελαστικότητα δεν είναι καλή και επομένως η χαλάρωση έχει ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο, τότε η αφαίρεση του λίπους πρέπει να συνοδευτεί από αφαίρεση δέρματος.

Πως γίνεται η βραχιονοπλαστική (lifting βραχιόνων)

Η επέμβαση του lifting βραχιόνων βασίζεται στο σκεπτικό της αφαίρεσης του περισσευούμενου λίπους και δέρματος αυτών. Η διαδικασία απαιτεί κάποιο είδος αναισθησίας που μπορεί να είναι γενική, περιοχική ή τοπική με ενδοφλέβια αναλγησία.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να επιλέξει για να πραγματοποιήσει μια βραχιονοπλαστική ανάλογα με το άτομο, το πρόβλημα και τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου. Οι μέθοδοι έχουν να κάνουν κυρίως με το είδος της τομής και την αφαίρεση του λίπους.

μέθοδοι βραχιονοπλαστικής

Μέθοδοι βραχιονοπλαστικής που αφορούν στο είδος της τομής

Η επέμβαση ξεκινά με την αφαίρεση της περίσσιας του δέρματος με μία τομή. Η τομή αυτή θα αφήσει ένα σημάδι, το οποίο με τον καιρό θα βελτιωθεί αλλά ποτέ δεν θα σβήσει τελείως. Η ποιότητα του σημαδιού εξαρτάται από τη χειρουργική τεχνική αλλά και από την ιδιαιτερότητα του δέρματος του κάθε ατόμου.

lifting χεριών

Τα είδη της τομής είναι:

Επιμήκης τομή: Αυτή βρίσκεται στο έσω μέρος του βραχίονα, αυτό δηλαδή που ακουμπάει στο θώρακα για να μην είναι ιδιαίτερα εμφανής και ξεκινάει από την μασχάλη και καταλήγει στον αγκώνα.

Μασχαλιαία τομή: Αυτή βρίσκεται στη μασχάλη στο σημείο ακριβώς που αυτή κάνει πτυχή. Καλύπτεται από αυτήν και επομένως φαίνεται πολύ λιγότερο από την επιμήκη τομή, αλλά αφαιρεί πολύ λιγότερη χαλάρωση άρα είναι για πολύ μικρότερο βαθμό χαλάρωσης, ή μικρότερο βαθμό διόρθωσης.

Μέθοδοι βραχιονοπλαστικής όσον αφορά στην αφαίρεση του λίπους

Η αφαίρεση του λίπους μπορεί να γίνει ως ένα ενιαίο τμήμα μαζί με το δέρμα, ή να προηγηθεί αυτή με τη μέθοδο τη λιποαναρρόφησης και κατόπιν να γίνει η αφαίρεση του δέρματος. Η μέθοδος αυτή κατά την οδική μας άποψη είναι πιο καλή διότι σε αυτήν την περίπτωση η αφαίρεση του λίπους είναι πιο ελεγχόμενη, στοχευμένη και ομοιόμορφη.

Μετά την διαδικασία του lifting βραχιόνων

Αμέσως μετά τη διαδικασία της βραχιονοπλαστικής, που συνήθως κρατάει περίπου δύο ώρες, απαιτείται παραμονή λίγων ωρών στο νοσοκομείο και κατόπιν μπορεί κανείς να αναχωρήσει για το σπίτι. Εκεί μπορεί να κάνει κανονικά τις δουλειές του απλώς θα πρέπει να αποφεύγει τις έντονες δραστηριότητες.

Η περίοδος αποθεραπείας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Το μόνο που είναι ενοχλητικό είναι ένας κορσές, τον οποίο πρέπει να φοράει κανείς στην περιοχή των βραχιόνων για ένα μήνα. Κατά τα άλλα ο πόνος συνήθως είναι ελάχιστος και αντιμετωπίζεται αρκετά καλά με παυσίπονα. Επιστροφή στις απλές καθημερινές δραστηριότητες καθώς και στην εργασία όταν αυτή δεν είναι πολύ βαριά, μπορεί να γίνει σε λίγες ημέρες που συνήθως είναι μία ή δύο. Ο χρόνος που χρειάζεται για να κάνει κανείς πιο κοπιαστικές ή αθλητικές δραστηριότητες είναι ένας με ενάμιση μήνας.

βραχιονοπλαστική πριν μετα

Σε γενικές γραμμές η βραχιονοπλαστική είναι μία επέμβαση που έχει καλό αποτέλεσμα αρκεί κανείς να τηρήσει τις σωστές αναλογίες μεταξύ του όγκου των βραχιόνων και αυτού του υπόλοιπου άνω άκρου, καθώς και της αποδοχής της τομής. Υπό αυτές τις συνθήκες και γενικά της άρτιας εκτέλεσης της διαδικασίας τα ποσοστά ικανοποίησης είναι πολύ υψηλά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!