Μπότοξ | Πλαστικός Χειρουργός Χριστόπουλος

LASER Λιποαναρρόφηση - Πρωτοποριακή τεχνολογία με αξιοζήλευτα αποτελέσματα

Περισσότερα...

Face Lifting χωρίς νυστέρι

Face...

Περισσότερα...

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική και όχι ένα...

Περισσότερα...

Εξελίξεις στην Αυξητική Μαστών

Το 8o Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής...

Περισσότερα...

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: παλιό πρόβλημα, νέες λύσεις

 

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα από τα...

Περισσότερα...

TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΑΣ ΝΕΑΝΙΚΟ

 

Περισσότερα...

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

...

Περισσότερα...

ΒΟΤΟΧ

 

Μπότοξ (botox)

Το botox είναι ένα υλικό που διοχετεύεται στο μυ, που σχηματίζει τη ρυτίδα. Αφορά κατά κύριο λόγο τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο και στο "πόδι της χήνας", δηλαδή στο πλάι των ματιών.  Στα σημεία αυτά φέρνει ένα πολύ καλό έως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν μπορεί να διορθώσει οποιαδήποτε ρυτίδα, όπου και αν αυτή βρίσκεται, διότι χρησιμοποιείται μόνο σε μη λειτουργικούς μύες.


Το σημαντικό στη μέθοδο αυτή είναι ότι όσο διαρκεί το αποτέλεσμα, η ρυτίδα δεν επιδεινώνεται. Παραμένει δηλαδή στάσιμη στη βελτιωμένη μορφή της. Εάν η ρυτίδα έχει δημιουργηθεί πριν από πολλά χρόνια, μπορεί κανείς να έχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με συνδυασμό του υλικού αυτού με κολλαγόνο. Το botox είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια. Εκτός από τους πλαστικούς χειρουργούς, το χρησιμοποιούν και ιατροί διαφόρων άλλων ειδικοτήτων από τη δεκαετία του '70 και μάλιστα σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρησιμοποιούνται στην Αισθητική Χειρουργική και έχει επιδείξει υψηλό δείκτη ασφάλειας.

Η εφαρμογή του botox διαρκεί περίπου 10 λεπτά και μπορεί κανείς να εμφανιστεί στο περιβάλλον του μετά από περίπου μία ώρα. Η διάρκεια του αποτελέσματός του για την πρώτη εφαρμογή κυμαίνεται μεταξύ 2-12 μηνών με ένα μέσο όρο περί τους 4-6 μήνες. Όμως κάθε φορά που επαναλαμβάνεται, στα περισσότερα άτομα αυξάνει τη διάρκειά του. Το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο, αλλά έρχεται σταδιακά σε διάστημα μίας έως 15 ημερών, κατά μέσο όρο σε 3-4 ημέρες. Έχει γίνει πολύ δημοφιλές παγκοσμίως και ιδίως στις Η.Π.Α. λόγω της απλότητας της διαδικασίας σε σχέση με το πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα που προσφέρει.

botox, μποτοξ


BOTOX κατά της Υπεριδρωσίας

Εκτός από την καταπολέμηση των ρυτίδων, τα υλικά αυτά ( botox, dysport )βρίσκουν ιδανική εφαρμογή και στην αντιμετώπιση της υπερβολικής εφίδρωσης (υπεριδρωσία).
Σχεδόν κάθε άτομο ιδρώνει ως αποτέλεσμα καταστάσεων όπως η ζέστη ή η άσκηση. Όμως κάποιοι ιδρώνουν υπερβολικά στις μασχάλες, στις παλάμες,στα πέλματα, στο μέτωπο προκαλώντας κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Αυτά τα άτομα υποφέρουν από μια κατάσταση γνωστή ως Υπεριδρωσία. Ταλαιπωρεί έναν στους είκοσι ανθρώπους παγκοσμίως. Είναι ένα πρόβλημα που προκαλεί άβολες κοινωνικές καταστάσεις και αμηχανία, κυρίως λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης, των λεκέδων που αφήνει στα ρούχα ο ιδρώτας, αλλά ακόμη και της δυσοσμίας που τη συνοδεύει κάποιες φορές.

Θεραπεία Botox κατά της Υπεριδρωσίας

Υπάρχουν κάποιες θεραπευτικές μέθοδοι κατά της υπερβολικής εφίδρωσης, όπως:

Αντιιδρωτικές κρέμες και σπρέι,
Χειρουργική αφαίρεση ιδρωτοποιών αδένων,
Συμπαθεκτομή (αποκοπή των συμπαθητικών νεύρων που δίνουν τις εντολές στους ιδρωτοποιούς αδένες),
Ιοντοφόρηση (μπλοκάρισμα των ιδρωτοποιών αδένων με γαλβανικό ηλεκτρικό ρεύμα).

Αν και η αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων είναι αποτελεσματική για αρκετά άτομα, μπορεί να οδηγήσει σε ουλοποίηση στις μασχάλες και άλλες επιπλοκές. Ομοίως η συμπαθεκτομή που είναι επίσης αποτελεσματική, έχει τον κίνδυνο απρόβλεπτων χειρουργικών επιπλοκών και αντιδραστική εφίδρωση. Η ιοντο-φόφηση χρειάζεται επαναλαμβανόμενες εφαρμογές. Το αποτέλεσμα είναι σπα-νίως πλήρες και γι' αυτό το λόγο δεν είναι ικανοποιητικό για τα περισσότερα άτομα. Μερικά άτομα ωφελούνται με αντιχολινεργικά φάρμακα από το στόμα, που εμποδίζουν τους νευρικούς διαβιβαστές που ελέγχουν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Αν και είναι αποτελεσματικά για κάποια άτομα, αυτή η θεραπευτική αγωγή έχει αρκετές παρενέργειες στις οποίες περιλαμβάνονται η θολή όραση, η ξηροστομία, το οίδημα και η δυσκοιλιότητα.

BOTOX και εφίδρωση 

Έτσι η σωτηρία αυτών των ασθενών ήρθε από το botox, το οποίο μειώνει την παραγωγή ιδρώτα και έχει αποδείξει ότι είναι ευεργετικό στο άτομο που υποφέρει από Υπεριδρωσία.

Ποιος υποφέρει από υπερβολική εφίδρωση;

Αυτοί που υποφέρουν είναι αυτοί που έχουν ένα αυξημένο πρόβλημα με ιδρωμένες μασχάλες ή παλάμες. Εκείνοι οι οποίοι έχουν διαρκώς «βρεγμένα» ρούχα από τον ιδρώτα τους. Πρόβλημα που χρειάζεται αντιμετώπιση έχουν κι εκείνοι που λόγω εργασίας εμφανίζονται μπροστά σε κοινό ή κάτω από συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας όπως μοντέλα, παρουσιαστές τηλεόρασης, μάγειροι, δικηγόροι, πωλητές, πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές.

Botox κατά της έντονης εφίδρωσης

Το Botox χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση του στραβισμού, του νυσταγμού, του βλεφαρόσπασμου, αλλά και για κοσμητικούς λόγους κατά των ρυτίδων. Όμως για την αντιμετώπιση της Υπεριδρωσίας το Botox είναι αναντικατάστατο. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Με μια πολύ λεπτή βελόνα, σταγόνες από αυτό εγχύονται στο δέρμα κάθεενδιαφερόμενης περιοχής. Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 10'-20' μόνο.

Η διαδικασία δεν περιορίζει τη φυσιολογική παραγωγή, αλλά μόνο την υπερβολική. Η εφίδρωση της μασχάλης μειώνεται κατά 90% τις πρώτες δύο ημέρες και το πλήρες αποτέλεσμα έρχεται μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Η εφίδρωση τη νύχτα μπορεί επίσης να μειωθεί σημαντικά με τη χρήση του botox. Μπορεί να υπάρξει και ταυτόχρονη εξαφάνιση της δυσοσμίας που συνδέεται με τη μείωση της εφίδρωσης.

Οι περισσότεροι ασθενείς απολαμβάνουν τα ωφέλη της ξηρότητας με μια εφαρμογή του Botox για έξι με δέκα μήνες. Μετά από αυτό, η εφαρμογή πρέπει να επαναληφθεί.  

 

 

 

 κείμενο συνέντευξης

 

Τι είναι το μπότοξ?

Το μπότοξ είναι ένα φάρμακο, μια εφαρμογή για τις ρυτίδες τις οποίες γνωρίζει όλος ο κόσμος. Δεν έχει νόημα να σταθούμε στις κλασσικές εφαρμογές του μπότοξ, οι οποίες είναι ρυτίδες στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και το πόδι χήνας. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε την γνώση μας λίγο παραπέρα. Υπάρχουν πολλά άλλα σημεία στα οποία το εφαρμόζουμε, όπως είναι η χαλάρωση στο σημείο το λεγόμενο nefertity neck, ρυτίδες καπνιστού, ρυτίδες πικρίας όπως λέγονται ή αλλιώς μαριονέτας, στο λαιμό οι χορδές που δημιουργεί η χαλάρωση στο λαιμό και πάρα πολλές άλλες εφαρμογές στο πρόσωπο.

 

Μπότοξ στο σώμα

Υπάρχουν όμως και εφαρμογές που αφορούν στο σώμα. Όπως είναι η υπεριδρωσία, δηλαδή η εφίδρωση σε μασχάλες, πέλματα κα.Έχω δει άτομα να έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα εφίδρωσης και τα οποία είχαν εντυπωσιακό αποτέλεσμα από το μπότοξ. Υπάρχουν και οι λεγόμενες ας πούμε πιο “ψαγμένες” εφαρμογές του μπότοξ, όπως είναι για παράδειγμα μασητήρας, ο τρόπος ανόρθωσης των φρυδιών, μετακίνησης της θέσης των φρυδιών που μπορεί να είναι προς τα πάνω ή μπορεί να είναι στο σημείο που ήταν. Μπορεί ακόμα και να κατεβάσουμε ένα φρύδι αναλόγως το τι θέλουμε. Εφαρμογές στην μύτη. Υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές. Θα έλεγα ότι κάθε 3 μήνες προστίθεται και μια καινούργια εφαρμογή που πριν δεν είχαμε.

 

Τεχνικές μπότοξ 

Πέραν όμως της πληθώρας αυτής των εφαρμογών του μπότοξ, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμα και στις γνωστές περιοχές που είπαμε είναι το μέτωπο, το μεσόφρυο και το πόδι της χήνας δεν είναι όλες οι εφαρμογές ίδιες. Ο κόσμος έχει την εντύπωση μερικές φορές ότι παίρνει ένα προϊόν, μια τηλεόραση την οποία από όποιο μαγαζί και να την πάρει την έχει βγάλει το ίδιο εργοστάσιο. Όχι, ακόμα και στις ίδιες περιοχές έχει πολύ μεγάλη σημασία το πως θα εφαρμοστεί το botox. Υπάρχουν πολλές τεχνικές, πολλές καινούργιες τεχνικές εφαρμογής. Εκτός από το αποτέλεσμα μπορεί ακόμα και η διάρκεια να διαφέρει με την ίδια ποσότητα του φαρμάκου αναλόγως το πως το έχει εφαρμόσει ο γιατρός.

 

Η δυσφήμιση στο χώρο του μπότοξ

Επίσης ένα πράγμα που έχει δυσφημίσει το μπότοξ αδίκως, είναι πολύ γιατροί κάνουν ακριβώς την ίδια εφαρμογή σε όλους. Παράδειγμα, ένα πράγμα που ακούω πολύ συχνά, “γιατρέ δεν θέλω με το μπότοξ να γίνω σα μάγισσα, να σηκωθούν τα φρύδια ψηλά”. Μα το μπότοξ δεν είναι ότι θα σηκώσει τα φρύδια ψηλά. Δεν συνεπάγεται η χρήση του botox σαν ανόρθωση των φρυδιών. Αν θέλουμε μπορούμε τα φρύδια να μείνουν στο ίδιο σημείο. Αν θέλουμε μπορούν ακόμα και να κατέβουν ακόμα πιο κάτω. Επομένως η εφαρμογή πρέπει να είναι εξατομικευμένη. Ένα άτομο το οποίο έχει ήδη σηκωμένα φρύδια δεν πρέπει να έχει μια εφαρμογή κατά την οποία θα σηκωθούν ακόμα περισσότερα. Γίνεται σε άτομα που έχουν πτωτικό φρύδι. Δεν πρέπει να γίνεται σε όλους ακριβώς η ίδια διαδικασία.

 

Μπότοξ σε συνδυασμό με άλλες εφαρμογές

Επίσης το μπότοξ μπορεί να συνδυαστεί με διάφορες άλλες εφαρμογές. Γενικά όσο περνάνε τα χρόνια υπάρχει τάση στην πλαστική χειρουργική του συνδυασμού πολλών εφαρμογών. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με υαλουρονικό στην ίδια διαδικασία ταυτόχρονα, μπορούμε να το συνδυάσουμε με μεσοθεραπεία, με διάφορα λέιζερ, με εστιασμένους υπερήχους, με πολλές άλλες εφαρμογές. Εκεί βλέπουμε ότι ενισχύεται το αποτέλεσμα και σε αυτές τις περιπτώσεις ένα και ένα δεν κάνει δυο. Ένα και ένα κάνει τρία. Ο συνδυασμός των εφαρμογών συνήθως γίνεται στην ίδια συνεδρία, στην ίδια διαδικασία και παίρνει περίπου μισή ώρα. Μπορούμε δηλαδή σε μισή ώρα να συνδυάσουμε το μπότοξ σε πολλά σημεία, να κάνουμε μεσοθεραπεία για την ανανέωση της υφής του προσώπου. Αν ένα άτομο έχει μικρά χείλη μπορούμε να κάνουμε αυξητική στα χείλια. Μπορούμε ακόμα και να κάνουμε νήματα, να τοποθετήσουμε νήματα ή μπορούμε να βάλουμε μηχανήματα όπως είναι οι εστιασμένοι υπέρηχοι. Μπορούμε να βάλουμε υαλουρονικό για την δακρυϊκή αύλακα, για να διορθώσουμε τα βλέφαρα. Γίνονται δηλαδή πολλές διαδικασίες ταυτόχρονα μαζί με το μπότοξ, οι οποίες παίρνουν περίπου μισή ώρα και βλέπει κανείς ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα γιατί σαφώς όσο προσθέτεις περισσότερα πράγματα τόσο πιο πολύ αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα.

 

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή αίτημα ραντεβού συμπληρώστε τα στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Copyright © 2018 Πλαστικός Χειρουργός Χριστόπουλος. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.