Οι top 5 πλαστικές επεμβάσεις στην Αμερική το 2015

Οι top 5 πλαστικές επεμβάσεις στην Αμερική το 2015

Η “Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών” (ASPS) εξέδωσε επίσημη στατιστική μελέτη σχετικά με τις πλαστικές επεμβάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2015. Στην ετήσια μελέτη της, αναφέρονται όλα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των πλαστικών επεμβάσεων ανά περιοχή, κατηγορία, φύλο, ηλικία, τις τάσεις και τις αυξομειώσεις συγκριτικά με προηγούμενες μελέτες κ.α. Τα στοιχεία είναι χαρακτηριστικά της μεγάλης ανόδου και διείσδυσης στην μεσαία τάξη της Αμερικής, γεγονός που αποδίδεται στην βελτίωση της τεχνολογίας, του αποτελέσματος και του προσιτού κόστους.

Οι top 5 πλαστικές επεμβάσεις στην Αμερική το 2015

Οι 5 πιο συχνές πλαστικές επεμβάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2015 είναι οι παρακάτω:

Αυξητική Στήθους (280.000 επεμβάσεις)

Η αυξητική στήθους δίνει αρμονία και ομορφιά στο γυναικείο σώμα και μπορεί να συνδυαστεί και με ανόρθωση στήθους. Αποτελεί τον “βασιλιά” των επεμβατικών διαδικασιών και όχι τυχαία. Το στήθος είναι το κατεξοχήν σύμβολο θηλυκότητας. Με την βελτίωση των ενθεμάτων τα τελευταία χρόνια, η επέμβαση έχει εντυπωσιακό και φυσικό αποτελέσματα με ασφάλεια.

Λιποαναρρόφηση (220.000 επεμβάσεις)

Η λιποαναρρόφηση αφορά την αφαίρεση συσσωρευμένου λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου και του σώματος. Οι περισσότερες λιποαναρροφήσεις γίνονται κυρίως στην κοιλιά, στους γλουτούς και στους μηρούς. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και η γυναίκα ή ο άνδρας που θα κάνουν λιποαναρρόφηση δεν παρουσιάζει πάλι πρόβλημα τοπικού πάχους.

Ρινοπλαστική (218.000 επεμβάσεις)

Η ρινοπλαστική μπορεί να αλλάξει θεαματικά την εμφάνιση του προσώπου καθώς η μύτη αποτελεί κεντρικό αισθητικό σημείο του. Βελτιώνοντας το σχήμα και την όψη της μύτης το πρόσωπο αποκτά καλύτερη αρμονία κι αισθητική. Η ρινοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με διαφραγματοπλαστική, αν υπάρχει πρόβλημα και στο διάφραγμα της μύτης. Έτσι με μία επέμβαση βελτιώνεται, όχι μόνο η αισθητική του προσώπου, αλλά και το άτομο αποκτά καλύτερη και πιο ελεύθερη αναπνοή. Η ρινοπλαστική, αντίθετο με αυτό που πιστεύει ο κόσμος, είναι επέμβαση που δεν έχει πόνο.

Βλεφαροπλαστική (204.000 επεμβάσεις)

Η βλεφαροπλαστική χρησιμοποιείται για να “ζωντανέψει” το βλέμμα, να εξαλειφθούν οι ρυτίδες γύρω από το πρόσωπο και να φύγουν οι σακούλες γύρω από τα μάτια. Με μια απλή και γρήγορη επέμβαση, το άτομο αποκτά λάμψη και ξεκούραστη όψη.

Κοιλιοπλαστική (128.000 επεμβάσεις)

Η κοιλιοπλαστική αφαιρεί περίσσια λίπους και δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς. Ταυτόχρονα, αν χρειάζεται, γίνεται νέα στήριξη των κοιλιακών μυών, που μπορεί να έχουν χαλαρώσει πολύ. Γίνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες συνήθως μετά από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους (εγκυμοσύνη, μεγάλη απώλεια βάρους, επέμβαση βαριατρικής). Με την κοιλιοπλαστική αντιμετωπίζεται η χαλάρωση του δέρματος που δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί με γυμναστική και σωστή διατροφή. Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις πχ. λιποαναρρόφηση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η πολύ μεγάλη άνοδος της ανόρθωσης γλουτών. Συγκριτικά με πέρυσι η ανόρθωση γλουτών παρουσιάζει αλματώδη αύξηση 28%. Αποτελεί ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα για τις γυναίκες η χαλάρωση των γλουτών εξαιτίας ηλικίας και απώλειας βάρους. Πλέον υπάρχουν αρκετές διαφορετικές τεχνικές, και μπορεί να συνδυαστεί και με αύξηση, αν υπάρχει ανάγκη.