Συνέντευξη για την λιποαναρρόφηση στο Mega (βίντεο)

Συνέντευξη για την λιποαναρρόφηση στο Mega (βίντεο)

Δείτε παρακάτω το βίντεο για την λιποαναρρόφηση και τις διάφορες μεθόδους, σε συνέντευξη στο Mega στην επομπή όλα για την Υγεία μου.

κείμενο συνέντευξης

 

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως έχει εξελιχθεί σήμερα η λιποαναρρόφηση αλλά και γιατί πλέον το λίπος που αφαιρείται δεν πετιέται.

Πλαστικός χειρουργός: Η λιποαναρρόφηση είναι μια μέθοδος αφαίρεσης τοπικού πάχους. Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που είναι μεν ικανοποιημένοι από το βάρος τους αλλά θέλουν τοπικά να χάσουν λίπος. Το σημείο στο οποίο θέλουμε να κάνουμε λιποαναρρόφηση είναι τα κλασικά ψωμάκια είναι αυτό ακριβώς εδώ. Τα πιο συνηθισμένα σημεία στα οποία κάνουμε λιποαναρρόφηση είναι στις μεν γυναίκες το πλάγιο των μηρών, τα γνωστά ψωμάκια, το μέσα μέρος των μηρών, το μέσα μέρος των γονάτων και το πλάγιο της κοιλιάς. Στους άντρες τα κλασικά σημεία είναι το μπροστινό και πλάγιο μέρος της κοιλιάς, τα γνωστά σωσίβια, το στήθος αλλά μπορεί να γίνει και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο κανείς έχει τοπική συσσώρευση λίπους.

Δημοσ.: Ποιες έιναι οι νεότερες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη λιποαναρρόφηση και σε τι διαφέρουν από την κλασική μέθοδο?

Πλαστικός χειρουργός: Σήμερα υπάρχουν νεότερες μέθοδοι όπως είναι η λιπόλυση με λέιζερ, με υπερήχους, με ραδιοσυχνότητες κτλ. όπως και η παλμική λιποαναρρόφηση. Στη laser lipolysisέχουμε ενέργεια από το λέιζερ, η οποία περνάει μέσω μιας οπτικής ίνας κάτω από το δέρμα στο λιπώδη ιστό και λιώνει το λίπος. Μετά, αυτό το λιωμένο λίπος μπορούμε να το αναρροφήσουμε με την κλασική ή ακόμα καλύτερα με την παλμική λιποαναρρόφηση. Η παλμική λιποαναρρόφηση βασίζεται στο σκεπτικό του κομπρεσέρ, όπου μπορούμε να αναρροφήσουμε το λίπος με περισσότερη ευκολία, περισσότερη ακρίβεια και πιο ατραυματικά.

Τα πλεονεκτήματα της laser lipolysis είναι κατά βάση 3: το ένα είναι ότι κάνει πιο ομαλοποιημένη αφαίρεση του λίπους, το δεύτερο ότι έχει λιγότερες εκχυμώσεις, έχει καλύτερη μετεγχειριητική περίοδο και το τρίτο είναι ότι κάνει ένα βαθμό σύσφιξης στο δέρμα.

Στην παλμική λιποαναρρόφηση τα πλεονεκτήματα είναι αυτά της λεπτής κάνουλας δλδ πιο στρωτή αφαίρεση επίσης του λίπους, μικρότερες τρυπούλες και καλύτερη αποθεραπεία.

Η νεότερη τάση στην λιποαναρρόφηση είναι το λίπος αυτό, το οποίο έχουμε αφαιρέσει, να το χρησιμοποιούμε προκειμένου να προσθέσουμε και να γεμίσουμε κάποιες άλλες περιοχές. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε και τα βλαστοκύτταρα του λίπους, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν καινούργιο λίπος.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!