Στον πλαστικό χειρουργό για διαδικασίες της «τελευταίας στιγμής»

διαδικασιες πλαστικης χειρουργικης πριν τις εορτες χριστουγεννα

Στον πλαστικό χειρουργό για διαδικασίες της «τελευταίας στιγμής»

Διαδικασίες πλαστικής χειρουργικής πριν τις Εορτές

Όσο κι αν προσπαθούμε να προγραμματίζουμε εγκαίρως τη ζωή μας, πολλές φορές τυχαίνει να πρέπει κάποια πράγματα να τα κάνουμε την «τελευταία στιγμή». Γι’ αυτό πάντα, την περίοδο πριν τις Γιορτές υπάρχει μία αυξημένη κίνηση στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι διαδικασίες που πρέπει να προτείνει ο πλαστικός χειρουργός θα είναι όσο το δυνατόν πιο απλές και με γρήγορο αποτέλεσμα. Στις μέρες μας ο πλαστικός χειρουργός έχει στη διάθεσή του πολλές και γρήγορες διαδικασίες με μικρό ή και μηδενικό χρόνο αποθεραπείας σε προσιτό κόστος.

Τα ενέσιμα υλικά έχουν την «τιμητική» τους, με πρώτα σε ζήτηση το υαλουρονικό και το botox. Επίσης, μπορούν να γίνουν διαδικασίες face contouring όπως η αυξητική χειλιών, η αυξητική ζυγωματικών, η ενέσιμη ρινοπλαστική, κ.α. Θεραπείες λάμψης και ανάπλασης του προσώπου έχουν επίσης εφαρμογή λίγο πριν τις Γιορτές με διάφορα peeling (micro-dermabration, laser ή chemical) ή μεσοθεραπείες. Άμεσα αποτελέσματα έχει και το PolyFiber Lifting για όσες και όσους δεν προλαβαίνουν ή δεν θέλουν να υποβληθούν σε χειρουργικό lifting.

Ας δούμε κάποιες από αυτές:

 

Αυξητική χειλιών

Η άμεση μέθοδος αυξητικής χειλιών είναι με έγχυση υαλουρονικού. Έχει κατασκευαστεί υαλουρονικό ειδικά για την αυξητική χειλιών, προκειμένου να έχει φυσικό αποτέλεσμα και ικανοποιητική διάρκεια. Η εφαρμογή γίνεται μέσα σε 10 λεπτά, το αποτέλεσμα φαίνεται εκείνη τη στιγμή και η γυναίκα μπορεί να εμφανιστεί άμεσα στο περιβάλλον της. Έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να γίνει σταδιακά κι επομένως να μην κινδυνεύει με μία αύξηση μεγαλύτερη από αυτή που θα επιθυμούσε. Επίσης, πλεονεκτεί ως προς το ότι σε περίπτωση που το τελικό αποτέλεσμα δεν αρέσει, με χρήση ενός ενζύμου, της υαλουρονιδάσης, το υαλουρονικό διαλύεται μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες.

 

Ενέσιμη ρινοπλαστική

Η πιθανότητα να φτιάξει κάποιος τη μύτη του χωρίς χειρουργείο, ακούγεται πολύ ελκυστική. Για κάποιες μύτες αυτό είναι δυνατόν. Αφορά κυρίως σε μύτες που είναι φυσιολογικές ή μικρές σε όγκο και οι οποίες παρουσιάζουν πρόβλημα στο σχήμα τους. Η αλλαγή γίνεται με χρήση υαλουρονικού μέσα σε 5 λεπτά. Χρειάζεται προσοχή όμως στο ότι είναι μία πράξη που πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο ιατρό με πείρα σε αυτήν τη μέθοδο και στη χρήση υαλουρονικού. Η διαδικασία γίνεται χωρίς να χρειάζεται κανενός είδους αναισθησία και δεν υπάρχουν τομές και σημάδια. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, αν και συνήθως είναι μακράς διάρκειας. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας, δηλαδή μπορεί ο ενδιαφερόμενος να εμφανιστεί στο περιβάλλον του την ίδια στιγμή.

 

ΒΟΤΟΧ

Το ΒΟΤΟΧ είναι πια γνωστό ως ένα φάρμακο, που χρησιμοποιείται στην πλαστική χειρουργική για τη βελτίωση έως εξάλειψη των ρυτίδων. Οι κλασσικές εφαρμογές του ΒΟΤΟΧ είναι στο μέτωπο, μεσόφρυο και πόδι χήνας δηλαδή στο πλάι των ματιών. Βέβαια, χρησιμοποιείται και σε άλλες περιοχές, όπως η γραμμή της γνάθου (Nefertiti neck), στο πλάι της μύτης (bunny’s lines) στις ρυτίδες που ξεκινούν από τη γωνία του στόματος και κατευθύνονται προς τα κάτω (ρυτίδες πικρίας, ρυτίδες μαριονέτας) η οριζόντια ρυτίδα στο πηγούνι καθώς και ρυτίδες στον λαιμό. Όμως στις περιπτώσεις αυτές χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση από το γιατρό και πολύ μεγάλη εμπειρία. Η διαδικασία είναι σύντομη και κρατά μόλις 5 λεπτά. Το αποτέλεσμα αρχίζει να εμφανίζεται μετά από λίγες ημέρες και διαρκεί συνήθως περίπου ένα εξάμηνο.

 

Υαλουρονικό

Το υαλουρονικό είναι ένα υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ για αρκετά χρόνια και έχει αποδείξει την αξιοπιστία του και την ασφάλειά του. Όταν χρησιμοποιηθεί σωστά, δεν παραμορφώνει, δεν γίνεται αντιληπτό και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία.

Υπάρχουν πολλά είδη υαλουρονικού. Ο αρχικός διαχωρισμός είναι σε υαλουρονικό μεσοθεραπείας – το οποίο δεν προσθέτει όγκο αλλά ενυδατώνει – και σε υαλουρονικό γεμίσματος, που χρησιμοποιείται για να διορθώσει πολλά, διαφορετικά, αισθητικά προβλήματα. Η σωστή, κατά περίπτωση, επιλογή του κατάλληλου υαλουρονικού, εξαρτάται από το είδος του προβλήματος, την περιοχή στην οποία βρίσκεται και τις επιθυμίες του ιδίου του ατόμου στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί.
Με το υαλουρονικό μεσοθεραπείας μπορούμε να δώσουμε ενυδάτωση, λάμψη και «νεανικά φρεσκάδα» στο πρόσωπο. Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρος και χρειάζεται μόνο μια μέρα αποθεραπείας. Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μετά από 10 ημέρες περίπου.

 

Με το υαλουρονικό γεμίσματος μπορούν να διορθωθούν:

  • Ρυτίδες κάθε είδους
  • Ουλές και σημάδια
  • Ασυμμετρίες στο πρόσωπο
  • Εντυπώματα στο πρόσωπο (μικρά λακουβάκια)
  • Τονισμός διαφόρων χαρακτηριστικών (π.χ. χείλη, μάγουλα και οπουδήποτε αλλού θέλουμε να προσθέσουμε όγκο).

Η εφαρμογή γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

 

Νήματα – Poly Fiber Lifting

Το Poly Fiber Lifting είναι μία θεραπεία με ίνες πολυγαλακτικού για τη διόρθωση της χαλάρωσης του προσώπου, που δίνει άμεσα, ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το πολυγαλακτικό είναι ένα υλικό γνωστό και ασφαλές.

Η μέθοδος Poly Fiber Lifting δρα με 2 κυρίως μηχανισμούς. Από τη μια δημιουργεί μία εσωτερική στήριξη στο δέρμα του προσώπου και από την άλλη δημιουργεί ίνες κολλαγόνου στην περιοχή που απορροφάται. Οι συνήθεις περιοχές, στις οποίες μπορεί να προσφέρει βελτίωση το PolyFiber Lifting είναι οι παρειές (μάγουλα), ο λαιμός, τα ζυγωματικά.
Είναι απλή διαδικασία, γίνεται στο χώρο του ιατρείου σε είκοσι περίπου λεπτά, χωρίς να απαιτείται αναισθησία και συνήθως δεν χρησιμοποιείται ούτε καν τοπικό αναισθητικό. Το άτομο μπορεί να εμφανιστεί άμεσα στο περιβάλλον του.

 

Peeling

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες, πιο ασφαλείς, πιο συχνά εφαρμοζόμενες και ακόμα αναντικατάστατες θεραπείες ανανέωσης του δέρματος. Τα πήλινγκ χρησιμοποιούνται κυρίως για να διορθωθούν λεπτές ρυτίδες, δυσχρωμίες, υπερκερατώσεις, πανάδες, σημάδια από ακμή, έλλειψη φωτεινότητας από το δέρμα, έντονοι πόροι του δέρματος, κ.α.
Ανάλογα με τους τρόπους που γίνεται η διαδικασία υπάρχουν χημικά peeling, μηχανικά peeling (microdermabration) και θερμικά peeling με laser.

Σε ένα πήλινγκ, όσο μεγαλύτερο είναι το βάθος στο οποίο φτάνουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να προσδοκούμε, αλλά και τόσο περισσότερο αυξάνουμε το χρόνο αποθεραπείας. Στις περιπτώσεις που έχουμε λίγες μόνο μέρες στη διάθεσή μας, όπως είναι οι μέρες πριν τις Γιορτές, ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να επιλέξει να προχωρήσει με μικρό βάθος, έτσι ώστε ο χρόνος αποθεραπείας να είναι μικρός και το αποτέλεσμα να φανεί σύντομα.

 

Λίγη περισσότερη λάμψη στις Γιορτές

Είναι φυσικό γυναίκες, αλλά και άντρες, να θέλουν να δείχνουν πιο λαμπερές και ξεκούραστες, με νεανική εμφάνιση κατά την διάρκεια των εορτών και μάλιστα με όσο το δυνατόν πιο απλές διαδικασίες. Η Πλαστική Χειρουργική τα τελευταία χρόνια, προσφέρει πολλές απλές και γρήγορες διαδικασίες σε προσιτό κόστος, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα ο κάθε ενδιαφερόμενος να αντιστοιχίσει την ανανεωμένη εσωτερική του διάθεση με την λαμπερή εξωτερική του εμφάνιση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!