Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι, με fillers

Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι, με fillers

Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι, με fillers

Η πιθανότητα να φτιάξει κάποιος τη μύτη του χωρίς χειρουργείο, ακούγεται πολύ ελκυστική. Πιθανόν πολλοί να αναρωτιούνται εάν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Κι όμως είναι.

Κάποιες μύτες, μπορούν με πολύ εύκολο τρόπο να διορθωθούν χωρίς χειρουργείο, αλλά με χρήση ενέσιμων υλικών. Τα μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για όλες τις μύτες, καθώς και ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, αν και συνήθως είναι μακράς διάρκειας. Από την άλλη πλευρά όμως, η πιθανότητα για κάποιον να μπορέσει να διορθώσει το σχήμα της μύτης με μία διαδικασία δέκα λεπτών, χωρίς χειρουργείο και με πολύ μικρό κόστος, προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα.

Η διαδικασία της ρινοπλαστικής χωρίς νυστέρι με χρήση ενέσιμων υλικών γεμίσματος (fillers), τα οποία εγχύονται κάτω από το δέρμα της μύτης, αλλάζοντας το σχήμα της. Αφορά κυρίως σε μύτες που είναι φυσιολογικές ή μικρές σε όγκο και οι οποίες παρουσιάζουν πρόβλημα στο σχήμα τους. Δεν αφορά σε μύτες που είναι μεγάλες και χρειάζονται σμίκρυνση. Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και είναι μία αρκετά σύντομη και εύκολη διαδικασία.

Χρειάζεται προσοχή όμως στο ότι είναι μία πράξη που δεν πρέπει να γίνεται από οποιονδήποτε γιατρό χρησιμοποιεί υαλουρονικό οξύ ή άλλα υλικά γεμίσματος. Θα πρέπει ο συγκεκριμένος γιατρός να έχει και γνώσεις στη ρινοπλαστική. Επίσης, η συγκεκριμένη διαδικασία προϋποθέτει ο γιατρός να έχει κάποια εμπειρία στον τρόπο αυτό διόρθωσης της μύτης, διότι, ως μέθοδος, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.

Ένα άλλο θετικό της μεθόδου, είναι ότι ακόμη και σε περίπτωση που το τελικό αποτέλεσμα δεν αρέσει, μπορεί αυτό να είναι αναστρέψιμο. Μπορεί δηλαδή ο πλαστικός χειρουργός, με έγχυση ενός άλλου φαρμάκου, να επαναφέρει τη μύτη στην αρχική της κατάσταση. Φυσικά, δεν υπάρχουν τομές και σημάδια πάνω στη μύτη.

Η διαδικασία γίνεται χωρίς να χρειάζεται κανενός είδους αναισθησία και μπορεί να είναι σταδιακή. Δηλαδή, μπορεί ο γιατρός να τοποθετήσει μία μικρή ποσότητα υαλουρονικού και αφού το άτομο δει το αποτέλεσμα στον καθρέφτη, να συνεχίσει προσθέτοντας λίγο ακόμα, πράγμα που μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα ή και σε μεταγενέστερη. Μπορεί, δηλαδή, το άτομο να δει τη μύτη του να χτίζεται σιγά-σιγά. Με αυτόν τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να εξοικειωθεί καλύτερα μαζί της, αλλά και να παρατηρεί τις όποιες ατέλειες, τις οποίες θα τις διορθώνει σταδιακά.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο, έχει κανείς τη δυνατότητα να διορθώσει παράλληλα το πηγούνι ή και γενικότερα το σχήμα της κάτω γνάθου. Η διάρκεια του αποτελέσματος συνήθως είναι πάνω από ένα χρόνο και μετά από κάποιες επαναλήψεις η διάρκεια του αποτελέσματος αυξάνεται σημαντικά. Σε κάποια άτομα έχει παρατηρηθεί ακόμη και μονιμότητα του αποτελέσματος.

Το υαλουρονικό, ως γνωστόν, είναι από τα πλέον ασφαλή υλικά που χρησιμοποιούνται στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

Το μοναδικό συναίσθημα να βλέπει κανείς τη μύτη του μέσα σε λίγα λεπτά να αλλάζει σχήμα, κάνει τη διαδικασία αυτή ιδιαίτερα εντυπωσιακή και αγαπητή στα άτομα που την έχουν δει να εφαρμόζεται πάνω τους.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!