Ραγδαία αύξηση στις πλαστικές επεμβάσεις σε άνδρες

Ραγδαία αύξηση στις πλαστικές επεμβάσεις σε άνδρες

Μέχρι πριν λίγα χρόνια στους πλαστικούς χειρουργούς κατέφευγαν σχεδόν μόνο γυναίκες. Τα τελευταία όμως χρόνια αυτό έχει αλλάξει ριζικά. Όλο και περισσότεροι άντρες περνούν το κατώφλι ενός πλαστικού χειρουργού είτε για να απαλλαγούν από κάποιο αισθητικό πρόβλημα είτε για κάποιο λειτουργικό πρόβλημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ρινοπλαστική, στην οποία πολλές φορές συνυπάρχει και αισθητικό πρόβλημα αλλά και λειτουργικό λόγω της κακής αναπνοής. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις πλέον συχνές πλαστικές επεμβάσεις των ανδρών καθώς και  χρήσιμες πληροφορίες για αυτές.

 

Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες. Εμφανίζεται όταν το στήθος φουσκώνει δυσανάλογα και έχει χαρακτηριστικά του γυναικείου στήθους. Οι άνδρες αυτοί δεν νιώθουν άνετα στην παραλία, στο γυμναστήριο στην ερωτική τους ζωή κ.α.

 

Διαδικασία επέμβασης

Η πλαστική επέμβαση γίνεται με ολική αναισθησία και χωρίζεται σε 2 κατηγορίες

1. Λιποαναρρόφηση ΄σε περιπτώσεις σχετικά μικρής συσσώρευσης λίπους

2. Ταυτόχρονη αφαίρεση μαζικού αδένα, λίπους και περιττού δέρματος αν υπάρχει χαλάρωση.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1-2 ώρες.

Μετά την επέμβαση

Η πλαστική επέμβαση θεωρείται “ρουτίνας” και ο άνδρας φεύγει την ίδια μέρα από το νοσοκομείο. Η επιστροφή στην εργασία είναι συνήθως σε 3-4 μέρες, το αργότερο σε 7 μέρες. Για περίπου ένα μήνα πρέπει να γίνεται χρήση ελαστικού νάρθηκα (κορσές) έτσι ώστε το δέρμα να “δέσει” στη νέα του θέση.

Αποτέλεσμα

Μετά την πλαστική γυναικομαστίας ο άνδρας αποκτά ένα φυσιολογικό ανδρικό στήθος.

 

Ραγδαία αύξηση στις πλαστικές επεμβάσεις σε άνδρες

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική μέσω του σωστού σχήματος και μεγέθους των βλεφάρων τονίζει το πρόσωπο. Οι άντρες απαλλάσσονται από την χαλάρωση του δέρματος και τις “σακούλες” που κάνουν την εμφάνισή τους κάποια στιγμή λόγω ηλικίας.

 

Διαδικασία επέμβασης

Η πλαστική επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή/και με μέθη και διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Χρειάζεται έμπειρο πλαστικό χειρουργό καθώς γίνονται “λεπτοί” χειρισμοί. Χωρίζεται σε 2 είδη:

1. Στο άνω βλέφαρο με τομή στην πτυχή του βλεφάρου με αφαίρεση δέρματος.

2. Στο κάτω βλέφαρο με τομή κάτω από τις βλεφαρίδες με αφαίρεση χαλαρού δέρματος κι αφαίρεση ή αναδιάταξη λίπους.

Μετά την επέμβαση

Ο ασθενής φεύγει άμεσα. Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει ευαισθησία στα μάτια τις πρώτες 48 ώρες η οποία υποχωρεί. Για 2 εβδομάδες υπάρχουν κάποιες μελανίες. Αν δεν τον ενοχλούν αισθητικά οι εκχυμώσεις, ο ασθενής μπορεί να επιστρέφει κανονικά στην εργασία του μετά από 2-3 μέρες, ανάλογα με το οίδημα που θα έχει.

Αποτέλεσμα

Ο άνδρας αποκτά πιο ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα για περίπου 1 δεκαετία. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο μελλοντικά μετά την δεκαετία οι “σακούλες” γύρω από τα μάτια να εμφανιστούν πάλι αλλά σίγουρα σε μικρότερη έκταση.

 

Κοιλιοπλαστική

Βοηθά στην απαλλαγή των ανδρών από κοιλιά που έχει εμφανιστεί λόγω ηλικίας ή λόγω χαλάρωσης μετά από απώλεια κιλών.

 

Διαδικασία επέμβασης

Όλη η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής διαρκεί περίπου 3 ώρες και γίνεται με ολική αναισθησία ανάλογα την περίπτωση. Υπάρχουν δύο διαφορετικές τεχνικές

1. Μίνι Κοιλιοπλαστική : Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις μικρής χαλάρωσης. Γίνεται μια μικρή τομή για να αφαιρεθεί το περιττό δέρμα και μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση.

2. Πλήρης Κοιλιοπλαστική : Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη χαλάρωση του δέρματος. Γίνεται μεγάλη τομή στο κάτω μέρος της κοιλιάς, αφαιρείτε λίπος και περιττό δέρμα και σε αρκετές περιπτώσεις διορθώνονται οι χαλαροί μύες. Ο ομφαλός μεταφέρεται σε νέα θέση.

Μετά την επέμβαση

Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι 1-2 μέρες. Αρχικά για λίγες μέρες υπάρχουν κάποιοι μικροί πόνοι στην κοιλιά. Θα πρέπει ο ασθενής να φορά μια ειδική ελαστική ζώνη για περίπου 30 μέρες και η σύσταση είναι να μην γίνονται γρήγορες κινήσεις και σήκωμα μεγάλου βάρους.

Αποτέλεσμα

Υπάρχει σημαντική μείωση στην περιφέρεια της κοιλιάς. Διορθώνεται η χαλαρότητα και η δυσαρμονία της περιοχής.

 

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική στοχεύει να βελτιώσει το σχήμα, μέγεθος και την κλίση των αυτιών. Μπορεί να γίνει από την ηλικία των 5 ετών αν δημιουργούνται ψυχολογικά θέματα στο μικρό παιδί λόγω της σκληρής, περιπεκτικής κριτικής που δέχεται από παιδιά της ηλικίας του. Μπορεί να γίνει μέχρι οποιαδήποτε ηλικία.

 

Διαδικασία επέμβασης

Η πλαστική στα αυτιά γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί συνολικά περίπου 1 με 1,5 ώρα.  Αρχικά γίνεται μια μικρή τομή στην πίσω πλευρά του αυτιού και κατόπιν διορθώνεται ο χόνδρος του πτερυγίου. Τέλος τοποθετείται μια κορδέλα ή σκουφάκι για να σταθεροποιηθεί η θέση των αυτιών για 2-3 βδομάδες.

Μετά την επέμβαση

Ο ασθενής φεύγει άμεσα. Δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια και το μόνο που θυμίζει στον άνδρα ότι έχει γίνει η επέμβαση είναι η προσωρινή χρήση που γίνεται με την κορδέλα ή το σκουφάκι.

Αποτέλεσμα

Θεωρείται απλή και ανώδυνη επέμβαση με εγγυημένα αποτελέσματα.

 

Ρινοπλαστική

Η ρινoπλαστική αποτελεί μια δημοφιλή πλαστική στους άνδρες. Στόχο έχει να διορθώσει μία μεγάλη, μικρή, στραβή, πλατιά ή γαμψή μύτη αλλά και λειτουργικά προβλήματα όπως τη σκολίωση διαφράγματος.

 

Διαδικασία επέμβασης

Η πλαστική μύτης γίνεται με ολική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Υπάρχουν 2 μεγάλες κατηγορίες επέμβασης.

1. Η κλειστή ρινοπλαστική όπου υπάρχουν μόνο εσωτερικά ράμματα

2. Η ανοιχτή ρινοπλαστική στην οποία η τομή γίνεται στο μπροστινό κάτω τμήμα της μύτης, η οποία επίσης δεν αφήνει εμφανές σημάδι.

Μετά την επέμβαση

Υπάρχει παραμονή στο νοσοκομείο για 1 βράδυ. Τοποθετούνται ειδικά ταμπόν στα ρουθούνια για 3-4 μέρες και ειδικός νάρθηκας για 1 εβδομάδα. Υπάρχουν εκχυμώσεις στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Η επιστροφή στην εργασία δεν χρειάζεται να καθυστερήσει.

Αποτέλεσμα

Η πλαστική μύτης λύνει τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα  χαρίζοντας στον άνδρα ομορφιά και ελεύθερη αναπνοή.

 

Τι Λένε Τα Στατιστικά

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες 1 στους 40 άνδρες στην Ελλάδα υποβάλλεται σε μία ή περισσότερες πλαστικές. Οι πλέον δημοφιλείς πλαστικές για τους άνδρες είναι κατά σειρά η ρινοπλαστική, η ωτοπλαστική, η γυναικομαστία, η βλεφαροπλαστική και η λιποαναρρόφηση. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες κατέχουν το 20% των πλαστικών επεμβάσεων στην Ελλάδα, ενώ την προηγούμενη δεκαετία ήταν μόλις 10%.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!