5 σημαντικοί παράγοντες για επιτυχημένη αυξητική στήθους

5 σημαντικοί παράγοντες για επιτυχημένη αυξητική στήθους

Σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Εταιρίας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), οι επεμβάσεις για αυξητική στήθους γίνονται σε πάνω από 1,4 εκατ. γυναίκες κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Η αυξητική στήθους είναι, με βάση τις πιο πρόσφατες αμερικάνικες στατιστικές μελέτες, η πλέον δημοφιλής αισθητική επέμβαση στις γυναίκες. Συνήθως πραγματοποιείται σε περίπτωση μικρού στήθους, ή σε περιπτώσεις ανισομαστία, δηλαδή όταν οι μαστοί έχουν διαφορετικό μέγεθος. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις αυξητικής μαστών όπως για παράδειγμα η αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή, αλλά κι άλλα είδη πλαστικής στήθους, όπως η ανόρθωση μαστών, σε περιπτώσεις χαλάρωσης και πτώσης των μαστών, αλλά και η μειωτική μαστών σε περίπτωση πολύ μεγάλου στήθους που δημιουργεί προβλήματα τόσο αισθητικά, όσο και δερματικά ή ορθοπαιδικά.

 

5 σημαντικοί παράγοντες για επιτυχημένη αυξητική στήθους

Όπως όλες οι επεμβάσεις, έτσι και η αυξητική στήθους χρειάζεται κάποιους κανόνες μέσα στους οποίους θα κινείται ο πλαστικός χειρουργός για ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Παρακάτω αναφέρουμε 5 σημαντικούς παράγοντες για επιτυχημένη αυξητική στήθους.

Κατάλληλο Ένθεμα σιλικόνης

Ο πλέον σημαντικός παράγοντας για επιτυχημένο αποτέλεσμα σύμφωνα και με τις επιθυμίες της γυναίκας, είναι η προσεκτική επιλογή ενθέματος σιλικόνης. Κατά την πρώτη επίσκεψη, ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός θα συνυπολογίσει προσεκτικά πολλά στοιχεία, όπως πχ. εύρος θώρακα, ύψος γυναίκας, σωματότυπος, ελαστικότητα δέρματος, υπάρχον στήθος, επιθυμίες της γυναίκας κ.α. Κάθε γυναίκα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και γι’ αυτό το ένθεμα σιλικόνης, που θα χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.

Φυσικότητα του αποτελέσματος

Η αλλαγή στο μέγεθος του στήθους δεν εξασφαλίζει από μόνη της, το επιτυχημένο αποτέλεσμα της επέμβασης. Χρειάζεται προσεκτικός χειρισμός για να μην υπάρχει υπερβολικό αποτέλεσμα και το στήθος να ακολουθεί τις αναλογίες του υπόλοιπου σώματος.

Εξατομικευμένη προσέγγιση

Βασική προϋπόθεση για επιτυχημένη αυξητική στήθους είναι οι ρεαλιστικές προσδοκίες. Η γυναίκα δεν πρέπει να βασίζεται σε πρότυπα διάσημων γυναικών. Το στήθος που ταιριάζει σε κάποια γυναίκα δεν σημαίνει ότι μπορεί να ταιριάξει και σε οποιαδήποτε άλλη. Μέσα από την συζήτηση πλαστικού χειρουργού και ενδιαφερόμενης θα αποφασιστεί αναλυτικά η καλύτερη τελική εικόνα του στήθους.

Υπομονή στη περίοδο αποθεραπείας

Κάθε πλαστική επέμβαση χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα ώστε το σώμα να λάβει την τελική του μορφή. Μετά από μια αυξητική στήθους υπάρχει κάποιο οίδημα, το οποίο σιγά-σιγά ο οργανισμός το αποκαθιστά. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε ελαφρές δραστηριότητες μετά από μερικές μέρες. Ένα μήνα μετά την επέμβαση η ασθενής μπορεί να πάει στο γυμναστήριο, αλλά και να «δείξει» το νέο της στήθος στην παραλία. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα συνήθως το βλέπει μετά από 6 μήνες. Μερικές γυναίκες κάνουν το λάθος να κρίνουν το αποτέλεσμα της αυξητικής πολύ σύντομα. Αυτό τις στεναχωρεί, τις προσθέτει άγχος και κυρίως διατρέχουν τον κίνδυνο να πάρουν βιαστικές και λανθασμένες αποφάσεις. Εξάλλου αρνητικές καταστάσεις, όπως το άγχος, έχει δειχτεί ότι επηρεάζουν και την πορεία αποθεραπείας που ακολουθεί ο οργανισμός. Η γυναίκα θα πρέπει να δίνει λίγο χρόνο στο σώμα της να πάρει την τελική του εικόνα, που είναι σίγουρο ότι θα της βελτιώσει και την ψυχολογία της και την αυτοπεποίθησή της.

Διατήρηση σωματικούς βάρους

Η γυναίκα πρέπει να αποφεύγει τις μεγάλες αλλαγές και αυξομειώσεις στο σωματικό βάρος. Έτσι θα μπορέσει να διατηρήσει το καλό αποτέλεσμα της επέμβασης για πολλά χρόνια.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!