Παλμική λιποαναρρόφηση

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Παλμική λιποαναρρόφηση

Η παλμική λιποαναρρόφηση ή αλλιώς δυναμικά υποβοηθούμενη (power assisted lipoplasty) είναι ένας νέος τρόπος λιποαναρρόφησης. Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο έχει τη δυνατότητα με μία λεπτή παλλόμενη κάνουλα να διεισδύει ανάμεσα στους ιστούς, να διαλύει και να αναρροφά το λίπος. Στην πράξη ο πλαστικός χειρουργός, μέσα από μία πολύ μικρή οπή στο δέρμα, τοποθετεί μία κάνουλα διαμέτρου 2 περίπου χιλιοστών, η οποία κινείται σε όλη την περιοχή του λίπους που θέλουμε να αφαιρέσουμε, και μέσω παλμών (5000 παλμοί το λεπτό) αναρροφά με ακρίβεια και ταχύτητα το λίπος.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου της παλμικής λιποαναρρόφησης είναι τα εξής:

  • Μεγαλύτερη ταχύτητα και επομένως μικρότερος χρόνος αναισθησίας.
  • Πιο λεπτή κάνουλα και επομένως πιο ομοιογενής αφαίρεση του λίπους χωρίς εντυπώματα και λακάκια.
  • Πολύ μικρή οπή στο δέρμα και επομένως αμελητέο σημάδι.
  • Είναι πιο άνετο για τον Πλαστικό Χειρουργό και επομένως μπορεί να δουλέψει με περισσότερη ακρίβεια.
  • Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος.
  • Μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία.
  • Μεγαλύτερη δυνατότητα επιφανειακής λιποαναρρόφησης, η οποία βοηθά στην κυτταρίτιδα και στη σύσφιξη του δέρματος.

Το ίδιο μηχάνημα έχει τη δυνατότητα πιο ομοιογενούς διήθησης του τοπικού αναισθητικού και γενικότερα των υγρών που διαχέονται πριν τη λιποαναρρόφηση, πράγμα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ελάχιστη απώλεια αίματος και μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών, όπως είναι τα αιματώματα.

Η παλμική λιποαναρρόφηση δεν έρχεται να καταργήσει την κλασσική λιποαναρρόφηση, πάνω στην οποία άλλωστε βασίζεται και η φιλοσοφία της. Πρόκειται όμως για μία εξέλιξη η οποία μας επιτρέπει λιγότερο χρόνο και ποσότητα αναισθησίας και μεγαλύτερη ακρίβεια χειρισμών, επομένως και καλύτερο αποτέλεσμα..

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!