Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε αντάλλαγμα έχω ένα αξιολάτρευτο παιδί». Όμως αυτό δεν ισχύει πια. Η πρόοδος της Πλαστικής Χειρουργικής, δίνει τη δυνατότητα να κρατήσει και το ρόλο της γυναίκας και το ρόλο της μητέρας παράλληλα. Εξάλλου σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα βρίσκει την ευκαιρία, μαζί με τη διόρθωση προβλημάτων, που προήλθαν από την εγκυμοσύνη, να διορθώσει και προϋπάρχοντα προβλήματα. Έτσι, γίνεται ακόμη καλύτερη και από ό,τι πριν την εγκυμοσύνη.

Πολλές είναι οι επεμβάσεις που ενδέχεται να γίνουν μετά από εγκυμοσύνη. Οι συνηθέστερες από αυτές είναι οι εξής:

Αυξητική στήθους / μαστών

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβαίνουν αλλαγές στους μαστούς. Μπορεί μεν ο θηλασμός να μην επηρεάζει το σχήμα των μαστών, αλλά το σχήμα των μαστών μπορεί να χαλάσει ούτως ή άλλως λόγω της εγκυμοσύνης, είτε θηλάσει η γυναίκα ή όχι.

Τα νέα τύπου ενθέματα για την αυξητική στήθους – μαστών, διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό και αισθητικά πολλές φορές καλύτερο κι από πριν την εγκυμοσύνη. Σε ενδεχόμενη επόμενη εγκυμοσύνη ο θηλασμός δεν επηρεάζεται, διότι ο αδένας παραμένει ανέπαφος και ο μαστός συμπεριφέρεται όπως και χωρίς το ένθεμα.

Ανόρθωση στήθους (Μαστοπηξία)

Η αυξομείωση του όγκου των μαστών μπορεί να καταλήξει σε χαλάρωση του δέρματός τους. Αποτέλεσμα αυτού είναι πτώση, η οποία δημιουργεί την εικόνα του γηρασμένου σώματος.

Η μαστοπηξία γίνεται με ανακατανομή των ιστών που αποτελούν τους μαστούς χωρίς την χρήση ενθεμάτων. Ο θηλασμός δεν επηρεάζεται. Μπορεί να συνδυαστεί με αύξηση εάν αυτό είναι επιθυμητό.

Μείωση μαστών

Κάποιες φορές η εγκυμοσύνη επιφέρει την αύξηση των μαστών ως μόνιμη κατάσταση. Οι ογκώδης μαστοί, εκτός από αισθητικά, δημιουργούν και λειτουργικά προβλήματα, όπως αλλοιώσεις στην σπονδυλική στήλη, πόνο στον αυχένα και στους ώμους, δερματίτιδα στο σημείο που «διπλώνει» ο μαστός.

Η μείωση είναι παρόμοια επέμβαση με την ανόρθωση, με την διαφορά ότι παράλληλα αφαιρείται και ένα τμήμα του αδένα, ανάλογα με το βαθμό μείωσης που επιθυμούμε. Η δυνατότητα μελλοντικού θηλασμού δεν επηρεάζεται διότι το τμήμα του αδένα που παραμένει είναι αρκετό για θηλασμό.

Κοιλιοπλαστική

Η διάταση της κοιλιάς κατά την εγκυμοσύνη, σε συνδυασμό με την μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος και με την ύπαρξη ραβδώσεων (ραγάδων) μπορεί να δημιουργήσουν μόνιμη χαλάρωση στην κοιλιά.

Όλα αυτά είναι αναστρέψιμα με την κοιλιοπλαστική. Το χαλαρωμένο δέρμα αφαιρείται. Η θέση του ομφαλού δεν επηρεάζεται. Οι ραγάδες που βρίσκονται από τον ομφαλό και κάτω αφαιρούνται. Οι χαλαρωμένοι μύες αποκαθίστανται. Οι τομές γίνονται σε σημεία που καλύπτονται από το εσώρουχο ή το μαγιώ και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ραβδώσεις / Ραγάδες

Πολύ συχνά οι ραβδώσεις εμφανίζονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να αφαιρέσει όσες από αυτές βρίσκονται κάτω από τον ομφαλό.

Άλλες τοπικές θεραπευτικές μέθοδοι μπορούν να εφαρμοστούν. Η πλήρης εξαφάνιση των σημαδιών δεν είναι εφικτή, μπορεί όμως να υπάρξει βελτίωση. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μπορεί να έλθει με χρήση Laser ή με εξειδικευμένες κρέμες ή με συνδυασμό και των δύο.

Λιποαναρρόφηση

Πολλές φορές, μετά την εγκυμοσύνη, η γυναίκα παρατηρεί ανακατανομή του λίπους στο σώμα της σε σημεία που είναι ενοχλητικό, όπως κοιλιά, μηροί (ψωμάκια), γόνατα και πολλές άλλες..

Η Laser lipolysis, η παλμική λιποαναρρόφηση κλπ, έκαναν την λιποαναρρόφηση πιο αποτελεσματική και απλούστερη σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης, νέες τεχνικές εμφύτευσης λίπους δίνουν τη δυνατότητα σμίλευση του σώματος (λιπογλυπτική) και αποκατάστασης του σχήματός του όπου αυτό χρειάζεται, κάνοντας το πιο αρμονικό.

Δυσχρωμίες του δέρματος (Πανάδες, Χλόασμα)

Ανομοιογένεια στο χρωματισμό του δέρματος παρουσιάζεται συχνά μετά από εγκυμοσύνη. Η αντιμετώπιση δεν είναι απλή. Με συνδυασμό θεραπευτικών μεθόδων (peeling, laser, αποχρωματιστικές κρέμες) μπορεί κανείς να επιτύχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Διατεταμένα αγγεία / Ευρυαγγείες

Πολύ συχνά, ευρυαγγείες και κιρσοί εμφανίζονται κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Η αντιμετώπιση εξαρτάται από τη διάμετρο και το χρώμα των αγγείων. Οι πιο χρησιμοποιημένες μέθοδοι είναι, όσον αφορά τους κιρσούς, η χειρουργική αφαίρεση και όσον αφορά στις ευρυαγγείες οι σκληρυντικές ενέσεις και το laser.

Η γυναίκα σήμερα αρνείται να δεχθεί μοιρολατρικά τη ζωή της. Χρησιμοποιεί τα «όπλα» που της δίνει η επιστήμη για να γίνεται συνεχώς καλύτερη. Δεν παύει να διεκδικεί καθημερινά το ρόλο της ως γυναίκα. Γυναίκα που διατηρεί την ερωτική της ζωή, που θέλει να είναι ελκυστική ανεξάρτητα από τον ιερό της ρόλο ως μητέρα.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα
Φωτογήρανση, ο ύπουλος εχθρός του δέρματος - Αίτια & καταπολέμηση

Φωτογήρανση, ο ύπουλος εχθρός του δέρματος – Αίτια & καταπολέμηση

Η φωτογήρανση αποτελεί σημαντικό εχθρό του δέρματος, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ευθύνεται στο δέρμα για χαλάρωση, αφυδάτωση, ρυτίδες κ.α. που έχουν ως αποτέλεσμα κουρασμένο...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!