Μη επεμβατικές διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής

Μη επεμβατικές διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής

Μικρές παρεμβάσεις του πλαστικού χειρουργού της τελευταίας στιγμής, λίγες μέρες πριν τις γιορτές για να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας και να έχουμε λάμψη και φρεσκάδα; Μπότοξ, peeling, υαλουρονικό, πολυγαλακτικό οξύ, άλλα ενέσιμα, μεσοθεραπείες, κτλ. Ο πλαστικός χειρουργός Θανάσης Χριστόπουλος αναφέρει τις μη επεμβατικές διαδικασίες της πλαστικής και αισθητικής χειρουργικής στην εκπομπή της ΝΕΤ: ΣΥΝ ΠΛΗΝ με παρουσιαστές τη Λένα Αρώνη και τον Ανδρέα Ροδίτη. Πήλινγκ, Υαλουρονικόμπότοξπολυγαλακτικό, κ.α και το κόστος τους αναλύονται σε μια εκπομπή πριν τα Χριστούγεννα.

 

Κείμενο συνέντευξης

Δημοσιογράφος: Θα μάθουμε πως μπορούμε να γίνουμε πιο λαμπερές και πιο όμορφες με την βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού. Θα μιλήσουμε για μη επεμβατικές διαδικασίες. Και πόσο ακριβές μπορεί να είναι αυτές οι διαδικασίες.

Αμέσως εσύ πήγες στο χρηματικό.

Δεν θέλω να μάθω ακριβώς τιμή αλλά θα μάθουμε γενικά. Γεια σας κ. Χριστόπουλε

Πλαστικός χειρουργός: Καλησπέρα σας. Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά σας.

Δημοσιογράφος: Είδα ένα βίντεο που έδειχνε ότι το 90% των ανδρών στο Χόλιγουντ, ή τουλάχιστον στην δυτική όχθη μπαινοβγαίνουν πια στους πλαστικούς χειρουργούς. Αλλά εμείς δεν είμαστε Χόλιγουντ, δεν είμαστε πάμπλουτοι.

Ήδη έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα να κάνουν λίγο κολλαγόνο, να κάνουνε μπότοξ κτλ.

Πλαστικός χειρουργός: Έρχονται πάρα πολύ συχνά. Όσο δεν φαντάζεστε. Βέβαια εσείς αμέσως πήγατε στο πρακτικό μέρος όπως κάνουν όλοι οι άνδρες, στο οικονομικό. Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να έρχεται ο σύζυγος μαζί με την σύζυγο. Η γυναίκα να ρωτά πως θα φτιάξει τον εαυτό της καλύτερα ενώ ο άνδρας στέκεται στο οικονομικό “γιατρέ πόσο θα μας στοιχίσει?”. Φυσικά και είναι ένα θέμα σοβαρότατο, αλλά νομίζω πλέον ότι οι τιμές για πλαστική επέμβαση είναι προσιτές σε όλους. Όταν ακούω από γνωστά άτομα ότι ξοδεύουν πολλά χρήματα μόνο για κρέμες πιστεύω ότι τελικά το κόστος της πλαστικής αισθητικής χειρουργικής είναι πολύ χαμηλό.

Δημοσιογράφος: Εμείς θα παντρέψουμε τα 2 αιτήματα και θα μιλήσουμε και θεωρητικά για κάποιες κατηγορίες μη επεμβατικών διαδικασιών και για το οικονομικό κομμάτι. Θα βάλουμε μια τάξη. Θα μιλήσουμε για 2 κομμάτια. Το ένα έχει να κάνει με κάποιες βραχείες διαδικασίες γιατί κάποιοι θα μας ακούν και θα πουν ότι τι προλαβαίνω να κάνω ενόψει γιορτών. Μιλάμε για μια αισθητική επέμβαση η οποία είναι αναίμακτη, κρατά πολύ λίγο και ίσως έχει να κάνει και με τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Πλαστικός χειρουργός: Προ των Εορτών, είναι πάρα πολύ συχνό το φαινόμενο άτομα να έρχονται στο ιατρείο και να ζητούν να κάνουν κάτι σύντομα. Κάτι το οποίο θα είναι ανώδυνο και κάτι που δεν θα τους κρατήσει μακριά από τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, που όπως γνωρίζουμε αυτή την περίοδο είναι αυξημένες.

Δημοσιογράφος: Να μην μπει νυστέρι.

Πλαστικός χειρουργός: Αυτό είναι μια απόλυτα αποδεκτή απαίτηση κάποιου ατόμου. Το κατανοώ απόλυτα. Πιστεύω ότι η τάση στην πλαστική χειρουργική είναι να αντιμετωπίζει τα πράγματα με λιγότερο επεμβατικό τρόπο. Όπως είπαμε είναι και λογικό. Κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε εύκολα δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνουμε δύσκολο.

Δημοσιογράφος: Να ξεκινήσουμε από το πήλινγκ?

Πλαστικός χειρουργός: Η πιο απλή διαδικασία είναι το πήλινγκ. Το πήλινγκ είναι κάτι το οποίο το υποστηρίζω πάρα πολύ. Είναι η πιο αρχαία διαδικασία. Ξέρουμε όλοι ότι οι γιαγιάδες μας βάζανε διάφορα στο πρόσωπο, λεμόνι, άμμο κτλ. Και αυτό είναι ένα είδος μηχανικού πήλινγκ. Τα φρούτα κάνουν ένα χημικό πήλινγκ με το οξύ τους. Είναι μια αρχαία μέθοδος η οποία αποσκοπεί στο να αφαιρέσουμε τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος και αυτό να αναπλάσει. Αυτό λοιπόν μπορούμε να το κάνουμε και πιο ήπια. Μπορεί να γίνει βαθύ πήλινγκ το οποίο μας κρατά εκτός δραστηριοτήτων.

Δημοσιογράφος: Για πόσο χρονικό διάστημα?

Πλαστικός χειρουργός: Εάν το κάνουμε βαθιά, που συνήθως το κάνουμε για ουλές από ακμή ή για πολύ μεγάλα προβλήματα εκεί 1 βδομάδα οπωσδήποτε χρειάζεται.

Δημοσιογράφος: Αυτό που πάμε και σε 1 ώρα φεύγουμε. Μας ανανεώνει και πάμε σε ένα πάρτι ανανεωμένοι. Επίσης έχει να κάνει και με προβλήματα δισχρωμιών και πανάδων και λευκών ρυτίδων.

Πλαστικός χειρουργός: Σωστά, το θαμπό δέρμα κτλ. Άλλη διαδικασία είναι τα κολλαγόνα. Αυτά είναι ενέσιμα υλικά, είναι απόλυτα ελεγμένα και έχουν όλες τις διεθνείς προδιαγραφές. Μπαίνει κάτω από το δέρμα και ανασηκώνει μόνο και μόνο το βάθος της ρυτίδας.

Δημοσιογράφος: Πόσο βαστάει αυτό?

Πλαστικός χειρουργός: Εξαρτάται από το είδος. Υπάρχουν ορισμένα που είναι μόνιμα και υπάρχουν άλλα που κρατάνε ένα εξάμηνο.

Δημοσιογράφος: Γύρω στο εξάμηνο δεν είναι και το μπότοξ?

Πλαστικός χειρουργός: Το μπότοξ κρατά γύρω στους 3-6 μήνες, δεν είναι γεμιστικό υλικό. Είναι ένα άλλο υλικό το οποίο αδρανοποιεί τον μυ, τον χαλαρώνει και επομένως δεν τον αφήνει να συσπάται. Συνήθως το χρησιμοποιούμε στο μέτωπο, στο πόδι χήνας ή στο μεσόφρυο. Το χρησιμοποιούμε κυρίως εκεί επειδή αυτή είναι καθαρά μύες έκφρασης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους μύες αλλά συνήθως το αποφεύγουμε.

Δημοσιογράφος: Γιατρέ υπάρχει περίπτωση να γίνεις λίγο alien, να θέλεις να γελάσεις και να μην μπορείς να κάνεις μια έκφραση? Ή να μην μπορείς έστω να κλείσει χαρωπά το μάτι σε μια κοπέλα?

Πλαστικός χειρουργός: Εάν γίνει σωστά η εφαρμογή, όχι. Τονίζω το έχω πει ότι και εγώ κάνω στον εαυτό μου.

Δημοσιογράφος: Αλήθεια; Βάση και ραχοκοκαλιά της κουβέντας μας είναι το εξής. Έγκυρος και έγκριτος πλαστικός χειρουργός και σωστά υλικά. Για να μιλάμε σε σωστή βάση. Πιστεύω ότι αυτά τα 2 πάνε τις περισσότερες φορές μαζί. Δηλαδή δύσκολα ένας πλαστικός χειρουργός ο οποίος νοιάζεται για το όνομα του και ο οποίος έχει χρόνια μπροστά του θα ρισκάρει ότι έχει κάνει στο παρελθόν για να χρησιμοποιήσει ένα υλικό που δεν είναι εγκεκριμένο, δεν τον συμφέρει. Πέραν του ανθρωπισμού δεν τον συμφέρει κάτι τέτοιο.

Πλαστικός χειρουργός: Από την άλλη υπάρχει η εξής παράμετρο. Έχουμε τον σωστό πλαστικό χειρουργό, τα σωστά υλικά αλλά ο πελάτης ζητά κάτι το οποίο είναι κακόγουστο και εκεί καλείται ο γιατρός να υλοποιήσει το σχέδιο και το όνειρο και την φαντασίωση του πελάτη του ή όχι. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι.

Δημοσιογράφος: Κάποιος συνάδελφος τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ και ο οποίος είναι τώρα στην σύνταξη, είχε πολλά χρόνια εμπειρία, έλεγε το εξής: “Το πρώτο που πρέπει να ξέρει ένας πλαστικός χειρουργός είναι τι να μην χειρουργεί.” Αυτό πρέπει να έχει στο μυαλό του κάθε πλαστικός χειρουργός. Σας πληροφορώ ότι είναι πάρα πολλά τα άτομα που έχω αρνηθεί μια πράξη γιατί πιστεύω ότι θα έχει κακό αποτέλεσμα και θα είναι υπερβολικά αυτά που ζητά ή αν θέλετε αν έχω μια αμφιβολία.

Δημοσιογράφος: Ο βασικός στόχος δεν είναι γιατρέ να μην παραμορφώνουμε ότι μας έδωσε ο θεός?

Πλαστικός χειρουργός: Ακριβώς. Αν κάποιος μας δει και πει τι ωραία πλαστική που έκανες, αυτό είναι μια αποτυχία. Σημαίνει ότι φαίνεται.

Δημοσιογράφος: Κανονικά πρέπει να σου πει στην καλύτερη περίπτωση ότι σε βλέπω φρέσκο. Κοιμάσαι, ερωτεύτηκες? Αν σου πει καλά πήγε το λίφτινγκ καλό είναι να βάλεις μια σακούλα! Πάμε και στο άλλο υλικό, το πολυγαλακτικό?

Πλαστικός χειρουργός: Το πολυγαλακτικό είναι αρκετά ενδιαφέρον, είναι ένα νέο υλικό. Αυτό δεν είναι υλικό γεμίσματος, δεν είναι το μπότοξ. Είναι ένα υλικό ενέσιμο, το οποίο προκαλεί αναπαραγωγή κολλαγόνου. Μπαίνει κάτω από το δέρμα και προκαλεί αναπαραγωγή κολλαγόνου. Το πολυγαλακτικό έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ στην χειρουργική γιατί τα ράμματα που χρησιμοποιούν όλες οι ειδικότητες είναι φτιαγμένο από πολυγαλακτικό. Εμείς το χρησιμοποιούμε σε μορφή σκόνης όπου διαλύεται με κάποιον διαλύτη και γίνεται ενέσιμο. Αυτό προκαλεί αναπαραγωγή κολλαγόνου. Μην φανταστείτε υπερβολικά πράγματα.

Δημοσιογράφος: Αλλά αυτό όμως υπάρχει περίπτωση να έχει δυσμενή αποτελέσματα σε άλλους τομείς? Ότι κουράζουμε τους τομείς που παράγουν παραπάνω κολλαγόνο?

Πλαστικός χειρουργός: Όχι, ο οργανισμός έχει συνηθίσει να πιέζεται από κάποιες καταστάσεις, να παράγει κολλαγόνο. Και το απλό πίλινγκ και το τρίψιμο με την άμμο που είπατε ότι κάνανε οι γιαγιάδες μας και αυτό έκανε διέγερση στους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο. Ο οργανισμός είναι συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο, απλώς εμείς του προσθέτουμε ένα υλικό το οποίο το διεγείρει. Μην φανταστείτε καμιά διέγερση μεγάλη, μιλάμε για ήπια διέγερση και σε κάποιες επαναλήψεις και παράγει κολλαγόνο. Είναι ένα υλικό πολύ δοκιμασμένο γιατί χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς. Κρατά περίπου 1,5-2 χρόνια.

Δημοσιογράφος: Κόστος πλαστικής επέμβασης δεν έχουμε πει για όλα αυτά. Δώστε μας μια γκάμα οικονομική, να δώσουμε μια τάξη, “από-μέχρι”

Πλαστικός χειρουργός: Το να λέμε για κόστη παρεξηγείτε πολλές φορές. Τα ενέσιμα υλικά κυμαίνονται σε λογικές τιμές ανάλογα και με το υλικό που χρησιμοποιούμε. Αλλά υπάρχουν πλέον αρκετά, το πολυγαλακτικό είναι μια καινούργια θεραπεία και πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνει.

Δημοσιογράφος: Τελικά πιστεύω ότι τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαίως στην πλαστική χειρουργική.

Λέω για λεφτά κλείνοντας για το θέμα είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία στους τηλεθεατές. Πάει τώρα μια καλή κυρία που πάει σε ένα μεγάλο κατάστημα με καλλυντικά και μπορεί να φτάσει να πάρει καλλυντικά πολλών χρημάτων. Θα μπορούσε με τα ίδια χρήματα να κάνει μια υπέροχη ανανέωση αν πάει στον καλό γιατρό και να νιώσει υπέροχα και αυτή και ο άνδρας της και τα παιδιά της χωρίς να δώσει κρέμες.

Πλαστικός χειρουργός: Δεν είμαι εναντίον στις κρέμες αλλά δεν είναι το μόνο.

Δημοσιογράφος: Ευχαριστούμε πολύ, καλές γιορτές να έχετε και να είστε καλά.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!