ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ

LASER Λιποαναρρόφηση - Πρωτοποριακή τεχνολογία με αξιοζήλευτα αποτελέσματα

Περισσότερα...

Face Lifting χωρίς νυστέρι

Face...

Περισσότερα...

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική και όχι ένα...

Περισσότερα...

Εξελίξεις στην Αυξητική Μαστών

Το 8o Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής...

Περισσότερα...

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: παλιό πρόβλημα, νέες λύσεις

 

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα από τα...

Περισσότερα...

TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΑΣ ΝΕΑΝΙΚΟ

 

Περισσότερα...

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

...

Περισσότερα...

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ

 

 

 

Πρόκειται για το συχνότερο αισθητικό πρόβλημα των γυναικών, αλλά πολύ συχνά, η υπερβολικά αυξημένη τριχοφυία σε κάποια σημεία μπορεί να ενοχλεί και τους άντρες.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η αποτρίχωση με τη χρήση μηχανημάτων laser ή ενισχυμένου παλμικού φωτός (φωτόλυση).
Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο μεθόδους που έχουν την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες βασικές αρχές, διαφέρουν όμως ως προς τον τρόπο κατασκευής των μηχανημάτων.

Χάριν ευκολίας χρησιμοποιούμε τον όρο laser και για τις δύο περιπτώσεις, διότι αφενός τα lasers έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο, αφετέρου η βασική φιλοσοφία της θεραπείας είναι η ίδια.


p mantrixes

Oι βασικές αρχές που αφορούν την αποτρίχωση με laser συνίστανται στο ότι δίνοντας στην περιοχή όπου βρίσκεται η τρίχα ένα συγκεκριμένο τύπο ενέργειας, αυτή απορροφάται από το μαύρο χρώμα της τρίχας αφήνοντας ανέπαφο το λευκό χρώμα του δέρματος. Η τρίχα υπερθερμαίνεται καταστρέφοντας έτσι το θύλακα που την παράγει. Επειδή όμως η τρίχα δεν είναι πάντα απόλυτα μαύρη και το δέρμα δεν είναι πάντα απόλυτα λευκό, η ενέργεια που θα δοθεί σε κάθε περιοχή, είναι συγκεκριμένη έτσι ώστε να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη στην τρίχα χωρίς να βλαφθεί το δέρμα που την περιβάλλει. Για το λόγο αυτό τα άτομα με πολύ σκουρόχρωμο δέρμα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή σχετικά με τη διαδικασία αυτή.

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου αυτής εξαρτάται κυρίως από τους δύο παράγοντες που προαναφέραμε, δηλαδή χρώμα δέρματος και χρώμα τρίχας. Και άλλοι όμως παράγοντες μπορούν να παίξουν ρόλο όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα.

Έχουν υπάρξει άτομα που μετά από κάποιες συνεδρίες είδαν μία ολοκληρωτική και μόνιμη λύση του προβλήματός τους. Πολλά άλλα άτομα βλέπουν μία σταδιακή μείωση του αριθμού των τριχών και μία σταδιακή αποδυνάμωσή τους. Συνήθως μετά από κάποιες επαναλήψεις οι τρίχες γίνονται λιγότερες, ασθενέστερες και επανεμφανίζονται με μικρότερη συχνότητα.

Η μονιμότητα του αποτελέσματος δεν είναι δεδομένη για όλες τις περιπτώσεις. Τα άτομα όμως που με σωστές ενδείξεις μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία μένουν ικανοποιημένα, διότι καταλήγουν στο σημείο που με έστω κάποιες αραιές επαναλήψεις, μπορούν να συντηρούν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Τα laser δεν ενέχουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία διότι η ακτινοβολία τους εμπεριέχεται στο μήκος κύματος του φωτός μίας κοινής λάμπας.

Είναι δεδομένο πλέον σήμερα ότι όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης, αφού τα τελευταίας γενιάς μηχανήματα laser συνδυάζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Απαραίτητο είναι οι εφαρμογές που αφορούν μηχανήματα laser να γίνονται από ειδικούς στο αντικείμενο αυτό ιατρούς.

 

 

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή αίτημα ραντεβού συμπληρώστε τα στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Copyright © 2018 Πλαστικός Χειρουργός Χριστόπουλος. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.