Διαμόρφωση Σχήματος Προσώπου | Πλαστικός Χειρουργός

LASER Λιποαναρρόφηση - Πρωτοποριακή τεχνολογία με αξιοζήλευτα αποτελέσματα

Περισσότερα...

Face Lifting χωρίς νυστέρι

Face...

Περισσότερα...

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική και όχι ένα...

Περισσότερα...

Εξελίξεις στην Αυξητική Μαστών

Το 8o Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής...

Περισσότερα...

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: παλιό πρόβλημα, νέες λύσεις

 

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα από τα...

Περισσότερα...

TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΑΣ ΝΕΑΝΙΚΟ

 

Περισσότερα...

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

...

Περισσότερα...

Διαμόρφωση σχήματος προσώπου

 

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΠΗΓΟΥΝΙ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΟΥΛΙ

 

Το πηγούνι (γένειο), τα ζυγωματικά, η γνάθος, οι παρειές (μάγουλα) είναι και αυτά, στοιχεία που διαμορφώνουν το σχήμα του προσώπου.

Ο Πλαστικός Χειρουργός έχει τη δυνατότητα, όταν είναι αναγκαίο, να διαμορφώσει το πρόσωπο έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει την αρμονία και την αισθητική που του λείπουν. Ιδιαιτέρως η σχέση μεταξύ πηγουνιού, μάγουλου και ζυγωματικών είναι εξαιρετικά σημαντική, όσον αφορά την αισθητική του προσώπου. Τα τρία αυτά στοιχεία σχηματίζουν μεταξύ τους μία γραμμή, η οποία σε ιδανικές συνθήκες θα πρέπει στις γυναίκες να σχηματίζουν ένα ελαφρύ S και στους άντρες μία ευθεία γραμμή.

Για τη βελτίωση των γραμμών του προσώπου χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι, οι συχνότερες από τις οποίες γίνονται με τη χρήση ενθεμάτων και αφορούν την περιοχή του γενείου (πηγούνι) ή τα ζυγωματικά. Εκτός όμως από αυτά τα κλασικά σημεία, πολλά άλλα σημεία του προσώπου μπορούν να βελτιωθούν με τη χρήση ενθεμάτων.

Δεν είναι όμως μόνο η χρήση ενθεμάτων ο τρόπος βελτίωσης του σχήματος του προσώπου. Άλλοι τρόποι, όπως οστεοτομίες ή χρήση προσθετικών υλικών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και μερικές φορές με απλές διαδικασίες.

ΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ( ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ )

Ενώ το γένειο (πηγούνι) είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στην αισθητική του προσώπου πολύς κόσμος αγνοεί την παράμετρο αυτή. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο κάποιο άτομο να έχει αυτό το είδος του προβλήματος και να μην μπορεί να το συνειδητοποιήσει. Απλά να αισθάνεται ότι κάτι του φταίει στο πρόσωπο.

Η πλαστική στο πηγούνι χρησιμεύει στην αύξηση του γενείου (πηγουνιού) στα άτομα που το σαγόνι είναι μικρό ή πιο πίσω από τη φυσιολογική του θέση. Στην γενειοπλαστική οι τομές γίνονται μέσα στο στόμα ή κάτω από το πηγούνι. Η τοπική αναισθησία συνήθως είναι αρκετή και συνήθως δεν χρειάζεται νοσηλεία.

Πολλές φορές ένα μικρό σαγόνι συνυπάρχει με μία γαμψή μύτη. Σε αυτή την περίπτωση ο συνδυασμός των δύο επεμβάσεων ρινοπλαστικής και γενειοπλαστικής είναι απαραίτητος και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

 γενειοπλαστικη

 

ΑΥΞΗΣΗ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΩΝ

Τα τονισμένα ζυγωματικά θεωρούνται στοιχείο καλαισθησίας για το πρόσωπο. Η αύξησή τους είναι μία σχετικά σύντομη επέμβαση, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις ή να γίνει από μόνη της. Τα ενθέματα αυτά μπαίνουν στην περιοχή από πολύ μικρές τομές οι οποίες δε φαίνονται. Η θέση στην οποία γίνονται οι τομές συνήθως είναι μέσα από το στόμα και επομένως χωρίς να φαίνονται εξωτερικά σημάδια ή εάν η αύξηση ζυγωματικών συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, η τοποθέτηση μπορεί να γίνει από τομή face lifting ή βλεφαροπλαστικής.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΕΙΩΝ

Η αύξηση στα μάγουλα γίνεται σε άτομα που το λίπος στην περιοχή έχει ατροφήσει και οι παρειές παρουσιάζουν εμβαθύνσεις. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ή και με ακόμη πιο απλό τρόπο, χωρίς επέμβαση, με τη χρήση ενέσιμων προσθετικών υλικών, τα οποία πρέπει να είναι εγκεκριμένα από διεθνείς αναγνωρισμένους ιατρικούς οργανισμούς.

ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΕΙΩΝ

Η μείωση στα μάγουλα είναι θέμα που απασχολεί αρκετά άτομα, ιδίως νέους που έχουν πολύ στρογγυλό πρόσωπο. Μία μικρή βελτίωση μπορεί να προέλθει από μία λιποαναρρόφηση στην περιοχή, αλλά ο βασικότερος τρόπος για να διορθωθεί το πρόβλημα είναι η αφαίρεση του λίπους μέσα από το στόμα. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μία τομή στα μάγουλα από την εσωτερική πλευρά, δηλαδή μέσα από το στόμα και από κει αφαιρεί το λίπος (buccal fat pad).

Ο χειρουργός πρέπει να έχει αρκετές γνώσεις σε αυτό θέμα διότι θα πρέπει να ξέρει πόσο λίπος ακριβώς θα αφαιρέσει. Αυτή η τεχνική έχει το πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης κάποιου νεύρου, διότι τα νεύρα της περιοχής βρίσκονται πιο επιφανειακά, σε σχέση με το λίπος που θα αφαιρεθεί. Από τη στιγμή δε που η αφαίρεση γίνεται μέσα από το στόμα, δεν χρειάζεται ο χειρουργός να περάσει ανάμεσα στα νεύρα. Η επέμβαση αυτή αντιμετωπίζει πολύ αποτελεσματικά το πρόβλημα του πολύ στρογγυλού προσώπου.

ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟΥ

Η μείωση στο διπλοσάγονο (προγούλι) μπορεί να γίνει με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης, όταν το δέρμα δεν είναι πάρα πολύ χαλαρό. Με την ίδια μέθοδο μπορεί κανείς να βελτιώσει και άλλες περιοχές του προσώπου.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ

Όλα τα άτομα παρουσιάζουν ένα μικρό βαθμό ασυμμετρίας μεταξύ της αριστερής και δεξιάς πλευράς του προσώπου. Όταν όμως η ασυμμετρία αυτή είναι αρκετά έντονη, τότε με τη χρήση των μεθόδων που περιγράφουμε, ανάλογα το πρόβλημα που προκαλεί την ασυμμετρία, μπορεί κανείς να τη διορθώσει.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΩΝΙΑΣ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΥ

Σε άτομα, που η κάτω γνάθος είναι μικρότερη του φυσιολογικού, είναι πιθανό οι γωνίες της (το τμήμα της γνάθου που βρίσκεται μπροστά και κάτω από τα αφτιά) να είναι ατροφικές. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν επίσης να αυξηθούν με τη χρήση ενθεμάτων ή και με άλλες μεθόδους.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Στην πλειονότητα τους οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν με τοπική αναισθησία και δεν χρειάζονται νοσηλεία. Συνήθως μετεγχειρητικός πόνος δεν υπάρχει, αλλά αυτό βέβαια είναι κάτι που εξαρτάται και από την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου. Βέβαια, τις επόμενες ημέρες το πρόσωπο θα παρουσιάζει οίδημα (πρήξιμο), το οποίο συνήθως χρειάζεται δεκαπέντε ημέρες για να υποχωρήσει κατά το μεγαλύτερό του μέρος. Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί μετά από λίγους μήνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το άτομο δεν θα είναι παρουσιάσιμο για όλο αυτό το διάστημα. Συνήθως μία ή δύο εβδομάδες είναι αρκετές για να παρουσιαστεί κανείς στο περιβάλλον του. Πολύ χρήσιμη είναι η προσομοίωση στον υπολογιστή, η οποία μπορεί να γίνει πριν την επέμβαση, ώστε το άτομο να συνειδητοποιήσει τις αλλαγές που θα γίνουν πάνω στο πρόσωπό του. Η προσομοίωση είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει κάποιος να αποδεχθεί το τελικό του αποτέλεσμα. Άλλος τρόπος για να μπορεί κανείς να αποδεχθεί το αποτέλεσμα είναι σε πρώτη φάση να κάνει τις αλλαγές που θέλει με χρήση υαλουρονικού οξέως, το οποίο είναι εύκολο και ακίνδυνο και εφόσον το αποτέλεσμα του αρέσει, να προχωρήσει σε ένα πιο μόνιμο τρόπο διόρθωσης.

Άλλοι τρόποι διόρθωσης είναι οι οστεοτομίες ή χρήση ενέσιμων υλικών. Το πλέον χρησιμοποιούμενο ενέσιμο υλικό είναι το υαλουρονικό, το οποίο είναι ειδικό για διαμόρφωση σχήματος του προσώπου και κυρίως πηγούνι και ζυγωματικά. Βέβαια δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα, αλλά η διάρκειά του είναι αρκετά μεγάλη(υπερβαίνει τον ένα χρόνο και πολλές φορές τα δύο χρόνια). Πρόκειται όμως για μία πολύ εύκολη μέθοδο, η οποία γίνεται μέσα σε δέκα λεπτά και δεν προϋποθέτει χειρουργείο.

Όλες αυτές οι μέθοδοι, όταν χρησιμοποιηθούν σωστά από ειδικούς, μπορούν να δώσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, δημιουργώντας ένα πρόσωπο καλαίσθητο και αρμονικό.

 

Γενειοπλαστική

 

 

κείμενο συνέντευξης

 

Τι είναι η γενειοπλαστική

 

Το σαγόνι, ή αλλιώς το γένειο ή το πηγούνι όπως λέμε, θεωρώ ότι είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στην αισθητική ενός προσώπου. Μπορεί να φαίνεται περίεργο αυτό που λέω. Όμως πολλές φορές έχω πει όσο και αν φαίνεται υπερβολικό ότι το θεωρώ ως το σημαντικότερο στοιχείο στην αισθητική ενός προσώπου γιατί αλλάζει όλες τις γωνίες και όλους τους συσχετισμούς των στοιχείων του προσώπου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και είναι ταυτόχρονα κάτι το οποίο ο κόσμος δεν το γνωρίζει. Πάρα πολλές φορές μου έχουν έρθει άτομα τα οποία μου λένε “γιατρέ έχω την αίσθηση ότι κάτι μου φταίει στο πρόσωπο μου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό.” Όταν βλέπω το πρόσωπο αμέσως καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα είναι το πηγούνι. Πολλές φορές συνδυάζεται με τη διόρθωση της μύτης. Έχουμε παράδειγμα το λεγόμενο πτηνοειδές προσωπείο, δηλαδή αυτό το οποίο χαρακτηρίζεται από μια γαμψή μύτη και ένα πηγούνι που πηγαίνει προς τα μέσα. Αυτό το πρόβλημα διορθώνοντας το πηγούνι και τη μύτη ταυτόχρονα, έχει θεαματικό αποτέλεσμα πραγματικά. Αλλά άσχετα με τη μύτη σε πάρα πολλά άτομα που έχουν το λεγόμενο υπογναθισμό δηλαδή που το πηγούνι τους είναι πιο μέσα, η διόρθωση του προβλήματος δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και το περίεργο είναι ότι κανένας δεν καταλαβαίνει ότι κάτι έγινε. Καταλαβαίνει μάλλον θα έλεγα ότι κάτι έχει γίνει αλλά κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει τι συνέβη. Πολλοί τους λένε “μήπως άλλαξες κάτι στα μαλλιά σου, μήπως κάτι, ομόρφυνες, φαίνεσαι πιο ξεκούραστος, κάτι έχεις φτιάξει”, αλλά δεν μπορούν να προσδιορίσουν τι είναι αυτό γιατί κανενός το μυαλό δεν πάει εκεί.

 

Γενειοπλαστική με υαλουρονικό

 

Πως διορθώνεται το πηγούνι. Υπάρχουν απλοί τρόποι όπως η έγχυση του υαλουρονικού το οποίο είναι μια διαδικασία των 5 λεπτών με πραγματικά θεαματικό αποτέλεσμα. Αυτό το οποίο πολλές φορές κάνουμε είναι σε πρώτη φάση να βάζουμε υαλουρονικό στα σημεία πλάγια ή οπουδήποτε θελήσουμε, κυρίως μπροστά αλλά αν το άτομο έχει έλλειμμα στο πλάι μπορούμε να βάλουμε εκεί. Είναι διαδικασία της τάξης των 5 λεπτών. Εύκολη διαδικασία, εμφανίζεται το άτομο αυτό στο περιβάλλον του άμεσα χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν φαίνεται τίποτα. Κατά αυτό τον τρόπο βλέπει το αποτέλεσμα, εξοικειώνεται με αυτό. Είναι μεγάλη υπόθεση η εξοικείωση στο αποτέλεσμα. Εξοικειώνεται με αυτό και αν αυτό το άτομο θέλει λύση μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία τοποθέτηση ενθέματος. Κάποια άτομα προτιμούν να συνεχίσουν με υαλουρονικό. Λένε “οκ μπορώ να έρχομαι μία φορά στον 1 ή 1,5 χρόνο και να βάζω υαλουρονικό αντί να μπω στη διαδικασία. Άλλα άτομα λένε ότι “οκ σε κάποια στιγμή θα σταματήσω να βάζω υαλουρονικό και θα βάλω ένα ένθεμα”.

 

Άλλες τεχνικές γενειοπλαστικής

 

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι στη γενειοπλαστική λίγο πιο επεμβατικές, αυτές που λέμε minimal invasive procedures. Παράδειγμα η εμφύτευση λίπους ή η τοποθέτηση ενθέματος γενείου. Τα ενθέματα αυτά γενείου συνήθως είναι φτιαγμένα από σιλικόνη αλλά υπάρχουν και άλλα υλικά τα οποία μπορεί να φτιαχτούν. Η εμφύτευση λίπους γίνεται παίρνοντας λίγο λίπος από κάποιο σημείο του σώματος του ίδιου του ατόμου. Αυτό το επεξεργαζόμαστε και το κάνουμε ενέσιμο, το εμφυτεύουμε με ενέσιμο τρόπο στο σημείο του γενείου, στο σαγόνι. Μπορούμε εκτός από το μπροστινό μέρος να τοποθετήσουμε και στα πλάγια. Αυτό το πλεονέκτημα έχει το λίπος, ότι μπορείς να διορθώσεις ακριβώς το σημείο το οποίο αισθάνεσαι ότι πάσχει. Η άλλη διαδικασία, την οποία μπορούμε να κάνουμε είναι η διόρθωση με ενθέματα κυρίως σιλικόνης. Αυτό θα το έλεγα σαν μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο η οποία μπορεί να γίνει ακόμα και στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία. Γίνεται μια τομή μικρή και μέσω αυτής τη τομής τοποθετούμε το ένθεμα.

 

Αποτέλεσμα γενειοπλαστικής

 

Το αποτέλεσμα της γενειοπλαστικής είναι άμεσο. Είναι πολύ μικρή διαδικασία σαν χρόνο της τάξης των 20-30 λεπτών και το αποτέλεσμα αυτό παραμένει για πάντα.

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή αίτημα ραντεβού συμπληρώστε τα στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Copyright © 2018 Πλαστικός Χειρουργός Χριστόπουλος. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.