Λιποαναρρόφηση : 5 συχνές απορίες

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ 5 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Λιποαναρρόφηση : 5 συχνές απορίες

Ένα πολύ συχνό αισθητικό θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες είναι το τοπικό πάχος, το λίπος στην κοιλιά καθώς και στα ψωμάκια στους γοφούς. Το πρόβλημα “δείχνει” εντονότερο το καλοκαίρι που η ελαφριά ένδυση “αποκαλύπτει” ατέλειες, που είναι αδύνατο να καλυφθούν. Όταν η δίαιτα και η διατροφή δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες, σκέφτονται την λύση της λιποαναρρόφησης.

Συνηθισμένες ερωτήσεις για τη λιποαναρρόφηση

Παρακάτω αναφέρουμε 5 συνηθισμένες ερωτήσεις και απορίες που γίνονται στον πλαστικό χειρουργό σχετικά με την λιποαναρρόφηση.

Πόσο λίπος μπορεί να αφαιρεθεί στην επέμβαση λιποαναρρόφησης;

Ανάλογα με τον ασθενή διαφέρει και το λίπος που μπορεί να αφαιρεθεί, το οποίο όμως δεν μπορεί να ξεπερνά σε κάθε περίπτωση τα 4 λίτρα. Μεγαλύτερη ποσότητα δημιουργεί αυξανόμενο στρες στον οργανισμό, που δυσκολεύεται να αποθεραπευτεί.

Πόσα είναι τα κιλά που θα χάσω από την λιποαναρρόφηση;

Στην λιποαναρρόφηση το αποτέλεσμα δεν μετριέται με την απώλεια βάρους, αλλά με την απώλεια όγκου. Έτσι η διαφορά είναι κυρίως οπτική και φαίνεται στους πόντους και στα νούμερα των ρούχων, αλλά κυρίως στην αρμονία του σώματος.

Στην λιποαναρρόφηση πότε φαίνονται τα τελικά αποτελέσματα;

Μπορούμε να πούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα γίνεται εμφανές στον 4ο έως 6ο μήνα. Αυτό οφείλεται ότι αρχικά υπάρχει μετεγχειρητικό οίδημα (πρήξιμο) στις περιοχές της λιποαναρρόφησης, όπως επίσης ο οργανισμός μας χρειάζεται χρόνο για να βρει τη νέα του ισορροπία. Φυσικά, μιλάμε για το τελικό αποτέλεσμα, διότι άμεσα, ένα περίπου μήνα μετά, η γυναίκα ή ο άντρας μπορεί να βγει στην παραλία “δείχνοντας” νέες αναλογίες και σημαντική διαφορά από πριν.

Είναι επικίνδυνη η λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση θεωρείται από τις πιο ασφαλείς διαδικασίες. Όμως αυτό ισχύει όταν γίνεται από πλαστικό χειρουργό με εξειδικευμένο προσωπικό και σε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο.

Μετά τη λιποαναρρόφηση το λίπος επανέρχεται;

Το λίπος δεν επανέρχεται μετά την λιποαναρρόφηση στις περιοχές που έγινε η τοπική επέμβαση. Τα ενήλικα άτομα έχουν ήδη δημιουργήσει τις λιποαποθήκες τους, που με τη λιποαναρρόφηση τις αφαιρούμε. Το άτομο δεν δημιουργεί νέες λιποαποθήκες κι έτσι δεν γίνεται συσσώρευση λίπους στις περιοχές που έχουμε κάνει λιποαναρρόφηση.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!