Νέο Laser Fractional για ανανέωση στο δέρμα & γρήγορη επιστροφή στη δουλειά

Νέο Laser Fractional για ανανέωση στο δέρμα & γρήγορη επιστροφή στη δουλειά

Νέο Laser Fractional για ανανέωση στο δέρμα & γρήγορη επιστροφή στη δουλειά

Fractional Laser

Πρόσφατα προσθέσαμε ένα επιπλέον νέο laser στην ήδη μεγάλη σειρά των laser που διαθέτουμε. Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα καλύπτουμε με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όλες τις υπηρεσίες laser που υπάρχουν στον τομέα της Αισθητικής  Πλαστικής Χειρουργικής.

Προσπαθούμε να παραμένουμε πάντα στην αιχμή των εξελίξεων και να εμπλουτίζουμε το χώρο μας με καινούργια μηχανήματα, τα οποία όμως μελετάμε για αρκετό καιρό, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι αξιόπιστα. Μετά λοιπόν από αρκετή μελέτη, πειστήκαμε ότι τα fractional CO2 LASER είναι αξιόπιστα και αξίζουν να τα προτείνουμε σε άτομα που έχουν πρόβλημα με την ποιότητα του δέρματος του προσώπου τους.

Η νέα τεχνολογία fractional στα CO2 LASER, αποσκοπεί στο να επιτύχει τα οφέλη ενός επεμβατικού LASER χωρίς το μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, που αυτό συνεπάγεται. Το fractional CO2 LASER κατάφερε να λύσει τα προβλήματα της μακράς περιόδου αποθεραπείας του παλιού LASER CO2, διατηρώντας τα πλεονεκτήματά του στη βελτίωση του δέρματος.

Πως ενεργεί στην επιδερμίδα το fractional laser

Η φιλοσοφία της διαδικασίας βασίζεται στο ότι αντί να επιδράσουμε σε όλη την επιδερμίδα και να περιμένουμε η επούλωση να γίνει από τα βαθύτερα στρώματα αυτής, επεμβαίνουμε σε πολύ μικρά σημεία, βαθειά μέσα στο δέρμα, με τρόπο που να δημιουργούμε “μικροθερμικές θεραπευτικές ζώνες”. Το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ανάμεσα στις μικροθερμικές αυτές ζώνες υπάρχει υγιής επιδερμίδα, η οποία έρχεται πολύ γρήγορα να καλύψει τις μικροσκοπικές αυτές περιοχές, στις οποίες έχουμε επέμβει μικροσκοπικά με το fractional LASER.

Επειδή ακριβώς η επούλωση γίνεται από το πλάι και όχι από το βάθος του δέρματος, καθώς επίσης και επειδή οι θεραπευτικές αυτές ζώνες είναι πολύ μικρές σε επιφάνεια, ο οργανισμός τις καλύπτει πολύ γρήγορα, μειώνοντας έτσι κατά πολύ το χρόνο αποθεραπείας.

Στις μικροσκοπικές αυτές ζώνες το δέρμα, που έχει υποστεί τη δράση του LASER, καλύπτεται από νέα επιδερμίδα, καλύτερης ποιότητας. Είναι κατανοητό ότι η μία θεραπευτική συνεδρία αυτού του είδους, δεν μπορεί να έχει τα αποτελέσματα της ολικής εξάχνωσης της επιδερμίδας.

Επειδή όμως, με τη νέα μέθοδο, ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ μικρός, έχει κανείς τη δυνατότητα να επαναλάβει μερικές συνεδρίες και να φέρει ένα πολύ καλό, τελικό αποτέλεσμα στην ποιότητα του δέρματος, χωρίς να αποκοπεί από τις δραστηριότητές του για 20 ημέρες τουλάχιστον, όπως απαιτούσε η παλαιά μέθοδος.

Η φιλοσοφία δηλαδή της νέας θεραπείας είναι ότι αντί να εξαχνώσουμε όλη την επιδερμίδα σε μία φορά, μπορούμε να επέμβουμε σε πολύ μικρές περιοχές, περισσότερες φορές, έχοντας όμως έναν πολύ μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή του fractional laser

Με τη νέα μέθοδο fractional CO2 LASER συνήθως υπάρχει ερυθρότητα για μία έως τρεις ημέρες, η οποία μπορεί να καλυφθεί με make up. Το make up επίσης χρειάζεται για συνολικά πέντε ημέρες περίπου, εώς ότου εξαλειφθούν πλήρως όλα τα ίχνη της εφαρμογής. Το άτομο δεν χρειάζεται να αποκοπεί από τις δραστηριότητές του.

Τι διορθώνει η θεραπεία με fracional laser;

Η συγκεκριμένη θεραπεία αποσκοπεί στο να βελτιώσει την υφή του προσώπου, δηλαδή το θαμπό δέρμα, τους διατεταμένους πόρους και γενικότερα την ανώμαλη επιφάνεια. Επίσης, βελτιώνει τις πανάδες και δημιουργεί μια μικρού βαθμού διόρθωση της χαλάρωσης προκαλώντας ρίκνωση στο κολλαγόνο του δέρματος. Επίσης, οι λεπτές ρυτίδες βελτιώνονται. Βέβαια, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το lifting, το οποίο εξακολουθεί να είναι η λύση για άτομα με μεγάλη χαλάρωση.

Επειδή η θεραπεία με το συγκεκριμένο τύπο λέιζερ είναι πιο ασφαλές, το κάνει κατάλληλο και για πιο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι ο λαιμός, ο θώρακας, τα χέρια και πολλές άλλες.

Επίσης, επειδή κάθε συνεδρία καλύπτει ένα συγκεκριμένο ποσοστό της επιφάνειας του δέρματος (για να παραμείνει υγιές δέρμα ανάμεσα στις περιοχές, το οποίο θα κάνει την επούλωση) και όχι ολόκληρη την επιφάνειά του, για μια ολοκληρωμένη θεραπεία χρειάζονται 3-5 συνεδρίες με απόσταση που μπορεί να είναι από μίας εβδομάδας έως μερικών μηνών, ανάλογα με την θέληση του ιδίου του ατόμου.

Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, αλλά η μέγιστη βελτίωση συνήθως παρατηρείται μετά από 2-3 μήνες.

Προετοιμασία για τη θεραπεία

Η διαδικασία αυτή μπορεί άνετα να γίνει στο ιατρείο με χρήση μόνο αναισθητικής αλοιφής. Η αλοιφή απλώνεται στο πρόσωπο (ή στο ανάλογο σημείο εφαρμογής) και μετά από μισή ώρα μπορεί κανείς να κάνει τη διαδικασία, η οποία διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Μετά τη θεραπεία με laser

Το άτομο, που έχει δεχθεί τη θεραπεία, αισθάνεται μία αίσθηση θερμότητας στο πρόσωπο για λίγες ώρες μετά. Το δέρμα θα είναι ερεθισμένο και με λίγο οίδημα για την επόμενη μέρα. Όμως μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει make up και να παρουσιαστεί στο περιβάλλον του.

Tο άτομο μπορεί να εμφανιστεί στο περιβάλλον του την επόμενη μέρα. Εάν η θεραπευτική προσέγγιση επιλεγεί να είναι πιο έντονη, τότε μπορεί να χρειαστούν 2-3 ημέρες, γι’ αυτήν την εμφάνιση, που συνήθως είναι ένα σαββατοκύριακο. Αυτό βέβαια γίνεται κατόπιν συμφωνίας, πριν τη διαδικασία.

Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη τις επόμενες μέρες και μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα ελαφρύ ξεφλούδισμα του δέρματος. Αυτό μπορεί εύκολα να καλυφθεί με μία κρέμα ενυδάτωσης και makeup.

Πλεονέκτημα του fractional laser είναι η γρήγορη επιστροφή στις δραστηριότητες σας

Το μεγάλο πλεονέκτημα του fractional CO2 LASER, είναι ότι μπορεί να συνδυάσει την αποτελεσματικότητα ενός επεμβατικού λέιζερ με το βασικό πλεονέκτημα των μη επεμβατικών λέιζερ, που είναι η άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!