Οι κυριότερες πλαστικές επεμβάσεις για ηλικίες 30-39

Οι κυριότερες πλαστικές επεμβάσεις για ηλικίες 30-39

Οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής δεν είναι πια ένα θέμα ταμπού. Όλο και περισσότερες γυναίκες, αλλά και άνδρες καταφεύγουν στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να καταπολεμήσουν τα σημάδια του χρόνου.

Τα επίσημα διεθνή στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι όλες οι ηλικιακές ομάδες εμπιστεύονται τον πλαστικό χειρουργό. Βέβαια, η κάθε ηλικιακή ομάδα έχει διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες.

Πλαστική και αισθητική χειρουργική

Στην Ελλάδα, με βάση εμπειρικά στοιχεία πλαστικών χειρουργών, για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών οι πιο συχνές πλαστικές επεμβάσεις είναι οι παρακάτω:

Χειρουργικές διαδικασίες

Αυξητική στήθους

Λιποαναρρόφηση

Διόρθωση γυναικομαστία σε άντρες

Ρινοπλαστική

Κοιλιοπλαστική

Μη επεμβατικές διαδικασίες

Botox

Laser αποτρίχωση

Διόρθωση κυτταρίτιδας

Υαλουρονικό οξύ

Peeling

Λίγα λόγια για την κάθε διαδικασία...

Αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα και τα ποσοστά εφαρμογής είναι κάθε έτος αυξανόμενα. Η αυξητική στήθους γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους, τονώνοντας όμως ταυτόχρονα και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, μιάς και ο μαστός είναι σύμβολο θηλυκότητας. Φυσικά αυξητική στήθους μπορεί να γίνει και ως αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή. Στόχος σε μια αυξητική στήθους είναι το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και ταιριαστό στο υπόλοιπο σώμα της γυναίκας. Η ποικιλία των ενθεμάτων νέας γενιάς που έχει στη διάθεσή του ο πλαστικός χειρουργός διευκολύνουν στην επίτευξη της φυσικότητας.

Λιποαναρρόφηση

Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά σε πολλά διαφορετικά σημεία όπως κοιλιά, ψωμάκια, μηρούς, προγούλι κτλ. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει με τοπική ή ολική αναισθησία. Δίνει άμεση και μόνιμη λύση, σε προσιτές τιμές. Η λιποαναρρόφηση με laser έχει επιπλέον πλεονεκτήματα με ομαλότερο αποτέλεσμα και γρηγορότερη αποθεραπεία.

Διόρθωση γυναικομαστίας στους άνδρες

Η γυναικομαστία είναι ένα συχνό πρόβλημα αισθητικής που απασχολεί τον σύγχρονο άνδρα. Η συσσώρευση λίπους στην περιοχή του στήθους δημιουργεί αισθητικά και ενδέχεται ακόμα και ψυχολογικά προβλήματα στον άνδρα. Ο πλαστικός χειρουργός δίνει μόνιμη λύση στο πρόβλημα της γυναικομαστίας.

Ρινοπλαστική

Η μύτη είναι το κεντρικότερο σημείο του προσώπου κι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην ομοιομορφία και ομορφιά του προσώπου. Η ρινοπλαστική είναι εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη πλαστική επέμβαση που απαιτεί γνώσεις και εμπειρία του πλαστικού χειρουργού, ο οποίος πρέπει κάθε φορά να εφαρμόζει διαφορετική επέμβαση επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια “νέα” μύτη για κάθε πρόσωπο. Πριν την εφαρμογή ο πλαστικός χειρουργός δημιουργεί μια προσομοίωση στον υπολογιστή (computer imaging) έτσι ώστε ο ασθενής να δει πως θα είναι ν “νέα” του μύτη, πριν αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην επέμβαση.

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική σε αυτές τις ηλικίες των 30-39 ετών γίνεται κατά κανόνα από γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη, που αποτελεί κομμάτι του λεγόμενου Mommy Makeover. Άλλες συχνές περιπτώσεις που καταφεύγουν σε κοιλιοπλαστική είναι άτομα που έχουν μεγάλη απώλεια βάρους είτε με δίαιτα ή με κάποια επέμβαση βαριατρικής (γαστρικό μανίκι, δακτύλιος, κλπ).

Botox - Μπότοξ

Καθώς στην ηλικία αυτή εμφανίζονται και οι πρώτες ρυτίδες, το μπότοξ αποτελεί την ιδανική λύση. Εφαρμόζεται σε διάφορες περιοχές του προσώπου, το μέτωπο, το μεσόφρυο, το πόδι της χήνας κ.α. παρέχοντας άμεσο αποτέλεσμα. Η επανάληψη της διαδικασίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα διατηρεί άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Το botox είναι μια διαδικασία που χρησιμεύει και για πρόληψη κατά της δημιουργίας ρυτίδων για όσο διάστημα το χρησιμοποιούμε.

Laser αποτρίχωση

Η  laser αποτρίχωση έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή της γυναίκας αλλά και του άνδρα. Δεν υπάρχει σημείο του σώματος που μια γυναίκα δεν κάνει αποτρίχωση (μπικίνι, μασχάλες, πόδια, χέρια, πρόσωπο, κοιλιά, κ.α.). Οι περισσότεροι άντρες καταφεύγουν στην αποτρίχωση με laser (λέιζερ) για να απαλλαγούν από τρίχες στην πλάτη, στο στήθος, στους ώμους αλλά και στο “κολλάρο” για να αποφύγουν περιπτώσεις τριχοθυλακίτιδας.

Διόρθωση κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα για όλες τις γυναίκες. Η γυναίκα της ηλικιακής ομάδας 30-39 αλλά και η νεότερη γυναίκα των 20-29 ενδιαφέρεται για την “καλοκαιρινή” της εμφάνιση και καταφεύγει στον πλαστικό χειρουργό για να τη βελτιώσει αφαιρώντας την ενοχλητική “όψη φλοιού πορτοκαλιού” με μη επεμβατικές διαδικασίες.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται πλέον σήμερα ευρέως για μεγάλο πλήθος μη επεμβατικών διαδικασιών. Αποτελεί υλικό “γεμίσματος” για σημάδια, ουλές και ρυτίδες, αλλά και στην ανανέωση του προσώπου με μεσοθεραπεία. Είναι ένα υλικό ασφαλές γιατί υπάρχει ήδη στον ανθρώπινο οργανισμό και γι’ αυτό δεν προκαλεί αντιδράσεις.

Πήλινγκ - Peeling

Το  peeling αποτελεί την παλαιότερη και ίσως τη βασικότερη διαδικασία ανανέωσης του προσώπου. Βασίζεται στην απολέπιση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος. Εφαρμόζεται σε 3 μορφές: το μηχανικό peeling (microdermabration), το θερμικό peeling με laser και το χημικό peeling. Οι πιο συχνές περιοχές που εφαρμόζεται είναι το πρόσωπο, ο λαιμός και τα χέρια.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!