Κοιλιοπλαστική πριν την παραλία

Κοιλιοπλαστική - Πλαστική κοιλίας

Κοιλιοπλαστική πριν την παραλία

Πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές και όλο και περισσότερες γυναίκες αλλά και άνδρες ανησυχούν για την εμφάνιση τους στην παραλία. Πολλοί νιώθουν ότι το σώμα τους δεν είναι σε ιδανική κατάσταση, ιδίως στην περιοχή της κοιλιάς, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε εξαντλητικές δίαιτες ή σε υπερβολική γυμναστική. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι απογοητεύονται καθώς δεν βλέπουν σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή. Ο λόγος συνήθως είναι η χαλαρότητα που έχει το κοιλιακό τοίχωμα εξαιτίας εγκυμοσύνης ή λόγω μεγάλης απώλειας βάρους.

Λύση σέ αυτό το πρόβλημα της κοιλιάς σε άνδρες και γυναίκες μπορεί να δώσει η πολύ δημοφιλής επέμβαση πλαστικής κοιλιάς, η κοιλιοπλαστική. Σε μια κοιλιοπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός επεμβαίνει για να αφαιρέσει την περίσσεια του δέρματος της κοιλιάς και να εφαρμόσει καλύτερη στήριξη στο μυικό κοιλιακό τοίχωμα. Βέβαια, στις περισσότερες φορές, υπάρχει και αφαίρεση λίπους κυρίως στην περιοχή κάτω από τον ομφαλό, όπως επίσης και απομάκρυνση της πλειονότητας των ραγάδων, όπου και όταν είναι εφικτό. Στόχος είναι το άτομο να αποκτήσει πιο σφικτή κι επίπεδη κοιλιά. Πολλές φορές η κοιλιοπλαστική συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση για καλύτερη διαμόρφωση των γραμμών του σώματος.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εξετάζει πάντα την ειδίκευση και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού στη συγκεκριμένη επέμβαση. Θα πρέπει να ζητά φωτογραφίες πριν και μετά από παλαιότερα περιστατικά κοιλιοπλαστικής του πλαστικού χειρουργού. Επίσης, η επέμβαση θα πρέπει να γίνεται σε νοσοκομείο που να πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ιδανικός υποψήφιος για κοιλιοπλαστική

Κατάλληλος/η υποψήφιος/α για κοιλιοπλαστική είναι ένα υγιές άτομο, που εμφανίζει χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά και διάταση των κοιλιακών τοιχωμάτων. Η χαλάρωση της περιοχής θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί και να μην είναι σε φάση βελτίωσης. Πρακτικά, καλό είναι το βάρος να έχει σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον έξι μήνες. Πρέπει να τονιστεί ότι η κοιλιοπλαστική δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος και δεν απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Επίσης, ειδικά για τις γυναίκες, πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από την τελευταία εγκυμοσύνη, έτσι ώστε το σώμα να έχει επανέλθει πλήρως.

Διαδικασία κοιλιοπλαστικής

Η επέμβαση γίνεται σε νοσοκομείο με ολική νάρκωση. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της κοιλιοπλαστικής ανάλογα με το πρόβλημα, το σωματότυπο και τις προσδοκίες. Ο πλαστικός χειρουργός, κάνοντας μια τομή, αφαιρεί όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος και του λίπους της κοιλιάς που βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό, με ειδική τεχνική, συμπλησιάζει και στηρίζει τους μύες της κοιλιάς, τεντώνει το δέρμα της κοιλιάς, επανατοποθετεί τον ομφαλό σε νέα θέση.

Μετά την πλαστική κοιλίας (κοιλιοπλαστική)

Μετά την επέμβαση χρειάζονται ορισμένες ημέρες αποθεραπείας. Η επιστροφή στην εργασία εξαρτάται από το είδος της εργασίας. Ελαφριές εργασίες γραφείου μπορεί να πραγματοποιηθούν νωρίτερα από πιο απαιτητικές για το σώμα δουλειές και συνήθως είναι μία έως δυο εβδομάδες. Η επιστροφή στην γυμναστική μπορεί να γίνει μετά από περίπου 1,5 μήνα. Μετά την πλήρη αποθεραπεία, στην περιοχή της κοιλιάς θα μείνει μια ουλή, που όμως είναι δυσδιάκριτη λόγω της θέσης της και κρύβεται από το μαγιό ή το εσώρουχο.

Τα άτομα που έχουν πραγματοποιήσει κοιλιοπλαστική συνήθως δείχνουν με αυτοπεποίθηση το σώμα τους στην παραλία, και είναι πολύ ικανοποιημένα από τη “νέα” γραμμή της κοιλιάς τους.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!