Ήρθε η στιγμή να κάνετε μειωτική στήθους ή όχι;

μειωτικη στηθους

Ήρθε η στιγμή να κάνετε μειωτική στήθους ή όχι;

Έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι δυσαρεστημένες με το φυσικό μέγεθος του στήθους τους. Ορισμένες γυναίκες επιθυμούν να αυξήσουν το στήθος τους για να επιτύχουν ένα πιο πληθωρικό μπούστο, ενώ άλλες γυναίκες αντιμετωπίζουν ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα και σκέφτονται τη μειωτική μαστών. Η μειωτική στήθους είναι μια λύση για τις γυναίκες που αισθάνονται ότι το μεγάλο στήθος τις επηρεάζει αρνητικά στην προσωπική ή/και στην επαγγελματική τους ζωή. Επίσης, στη μείωση των μαστών καταφεύγουν γυναίκες οι οποίες υποφέρουν από σωματικούς πόνους στην πλάτη ή στον αυχένα λόγω του βάρους των μεγάλων τους μαστών. Με μια τέτοια επέμβαση, αρκετό βάρος αφαιρείται και τόσο η σπονδυλική στήλη όσο και το μυικό σύστημα ανακουφίζονται, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής και την υγεία της γυναίκας.

«Είναι για μένα η μειωτική στήθους;»

Μερικά σημάδια που δείχνουν εάν είστε η κατάλληλη για μειωτική στήθους και αν θα σας βοηθήσει, είναι:

  • Δεν είστε ευχαριστημένη με το μεγάλο σας στήθος
  • Νοιώθετε πόνους στην πλάτη, που μπορεί να είναι από το συνεχές βάρος των μαστών
  • Νοιώθετε ότι το στήθος σας είναι τόσο μεγάλο ώστε το βάρος του σας κάνει να σκύβετε
  • Προσπαθείτε να μην σκύβετε για να αντιρροπήσετε το βάρος των μαστών κι αυτό σας προκαλεί μυικούς πόνους στον αυχένα, στους ώμους και στην πλάτη.
  • Δυσκολεύεστε να βρείτε σουτιέν ή πουκάμισα που να σας είναι άνετα.
  • Παρατηρείτε εσοχές στους ώμους από τους ιμάντες του σουτιέν σας.
  • Το στήθος σας σάς εμποδίζει απ’ το να συμμετέχετε σε σωματικές δραστηριότητες και αθλήματα.
  • Αντιμετωπίζετε συχνά πρόβλημα με μυκητιάσεις στο κάτω μέρος των μαστών επειδή οι μαστοί αναδιπλώνονται λόγω μεγέθους, ακουμπούν συνεχώς πάνω στο δέρμα της κοιλιάς, και στην περιοχή εκείνη υπάρχει συνεχώς υγρασία, δεν αερίζεται και δεν καθαρίζεται καλά.
  • Βιώνετε ψυχολογικά προβλήματα όπως αμηχανία, άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση ή άλλα αρνητικά συναισθήματα εξαιτίας του μεγάλου σας στήθους.

Κι ένας ακόμη παράγοντας που ωθεί αρκετές γυναίκες στο να κάνουν μειωτική στήθους είναι ότι θέλουν να μειώσουν την πιθανότητα για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

 

Ήρθε η ώρα για μειωτική μαστών;

Όταν μια γυναίκα αποφασίσει να προχωρήσει στην μείωση των μαστών της, πρέπει να σκεφτεί και να προγραμματίσει κάποιους παράγοντες που θα κάνουν πιο εύκολη την επέμβαση και την αποθεραπεία της. Αρχικώς θα πρέπει να αναλογιστεί ποια είναι η καταλληλότερη εποχή για εκείνη, ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η καθημερινότητά της. Κάποιες γυναίκες αποφασίζουν να αφιερώσουν χρόνο από τις διακοπές τους γι’ αυτόν το σκοπό ή να πάρουν την απαιτούμενη άδεια από τη δουλειά τους, σε άλλη εποχή του χρόνου.

Πολλές γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν αυτή τη χειρουργική επέμβαση κατά τους ψυχρότερους μήνες, επειδή τότε περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και φορούν πιο ογκώδη ρούχα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη έκθεση στον ήλιο και είναι πιο εύκολο να κρυφτεί το πρήξιμο και άλλα προσωρινά συμβάματα της αποθεραπείας. Άλλες γυναίκες επιλέγουν την καλοκαιρινή περίοδο που θα έχουν την ετήσια άδειά τους και ίσως περισσότερη βοήθεια.

Είναι καλό η επέμβαση να προγραμματιστεί όταν η γυναίκα είναι κοντά στο επιθυμητό της βάρος, καθώς επίσης και να αποφεύγει τις έντονες αυξομειώσεις βάρους, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να διατηρηθεί για πολύ καιρό.

Η εγκυμοσύνη είναι μια κατάσταση που θα επηρεάσει το σχήμα του στήθους, γι’ αυτόν το λόγο προτείνεται η μειωτική στήθους να γίνεται αφού έχει ολοκληρωθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός κι η γυναίκα έχει αποκτήσει τα παιδιά που επιθυμεί.

 

Μειωτική ή/και ανόρθωση μαστών;

Κάποιες γυναίκες πιστεύουν ότι χρειάζονται μειωτική μαστών ενώ, στην πραγματικότητα, η ανόρθωση μαστών είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για την περίπτωσή τους. Σε άλλες περιπτώσεις, η μειωτική στήθους σε συνδυασμό με ανόρθωση στήθους μπορεί να είναι η ιδανική προσέγγιση. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να μοιραστείτε τους στόχους σας με τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο ταιριαστή για εσάς διαδικασία.

Η μειωτική στήθους έχει πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης, καθώς οι γυναίκες είναι συνήθως ευχαριστημένες με το νέο μέγεθος και σχήμα των μαστών τους και νοιώθουν ανακούφιση από το επιπλέον βάρος που αφαιρέθηκε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!