Έργα chopin στο πιάνο από τον Άρη Γραικούση – Χορηγία Αθανάσιου Χριστόπουλου

Έργα chopin στο πιάνο από τον Άρη Γραικούση – Χορηγία Αθανάσιου Χριστόπουλου

Ο γνωστός πιανίστας Άρης Γραικούσης θα παρουσιάσει το ρεσιτάλ “Frédéric Chopin: «Nocturnes & Polonaises»” την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Καλλιτεχνικό κέντρο & Ωδείο “Athenaeum” Αδριανού 3, στο Θησείο. Ευγενικόςχορηγός του ρεσιτάλ είναι ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος.

Έργα chopin στο πιάνο από τον Άρη Γραικούση - Χορηγία Αθανάσιου Χριστόπουλου

Για το ρεσιτάλ αυτό στην Αθήνα ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος αναφέρει: «Πρωτοάκουσα τον Άρη Γραικούση στο ρεσιτάλ πιάνου «Μουσικοί Συσχετισμοί» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κι ενθουσιάστηκα. Σκέφτηκα τότε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους λάτρεις της Τέχνης να γευτούν την ίδια εμπειρία. Για το λόγο αυτό είχα τη χαρά και την τιμή να προσφέρω τη χορηγία μου στο επιτυχημένο αυτό ρεσιτάλ την προηγούμενη χρονιά στην Κέρκυρα. Και φέτος αισθάνομαι την ίδια χαρά να προσφέρω τη χορηγία μου σε μια αξιόλογη εκδήλωση στην Αθήνα με έργαChopinΕξάλλου, ως πλαστικός χειρουργός, αυτό είναι και η καθημερινή μου προσπάθεια: να προσφέρω στον κόσμο αισθητική και αρμονία.»

 

Αξίζει να αναφερθούμε λίγα λόγια για την πορεία του πιανίστα Άρη Γραικούση.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με Α’ βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Παρακολούθησε μαθήματα στην Ακαδημία “Mozarteum” στο Salzburg. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Detmold στην Γερμανία. Πήρε το δίπλωμα Reifeprufung – Diplom /Master of Music με άριστα. Εργάστηκε στην Opernshule της Ακαδημίας του Detmold και στην Μουσική Σχολή Καλών Τεχνών του Gütersloh.

Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία, στην Πολωνία, στην Ελλάδα. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμό της EPTA (European Piano Teachers Associations), για τον οποίον διοργάνωσαν ατομικό ρεσιτάλ. Ασχολείται ενεργά με τη συνοδεία στο κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι και συνεργάζεται με λυρικούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες. Συνεργάστηκε με το «Ελληνικό Ωδείο Αθηνών», το «Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου» και σήμερα, διδάσκει πιάνο στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες».

 

Το ρεσιτάλ πιάνου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρα 8.00μμ στο Καλλιτεχνικό Κέντρο & Ωδείο “Athenaeum”, Αδριανού 3, στο Θησείο.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει επιλογή από τις Πολωνέζες και τα νυχτερινά τουμεγάλου Πολωνού συνθέτη Frédéric Chopin , έναν από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ρομαντισμού και από τους μεγαλύτερους πιανίστες όλων των εποχών.