Γιατί κάποιοι προτιμούν να κάνουν επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στην περίοδο των εορτών

Γιατί κάποιοι προτιμούν να κάνουν επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στην περίοδο των εορτών

Γιατί κάποιοι προτιμούν να κάνουν επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στην περίοδο των εορτών

Η αυξημένη κοινωνικότητα την περίοδο των Εορτών μαζί με την μεγαλύτερη διάθεση για διασκέδαση οδηγούν γυναίκες και άνδρες να θέλουν τότε να έχουν την καλύτερή τους εμφάνιση, να φαίνονται τότε «στα καλύτερα τους». Για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν τέτοιες διαδικασίες είτε αρκετά πριν τις Γιορτές για να είναι έτοιμοι τα Χριστούγεννα ή μετά από αυτές για να είναι έτοιμοι το καλοκαίρι.

 

Λίγο πριν τις Γιορτές στον πλαστικό χειρουργό

Η περίοδος προ των Εορτών είναι η εποχή που στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών υπάρχει μεγάλη προσέλευση γυναικών και ανδρών για να προβούν σε μη επεμβατικές διαδικασίες. Αυτό το χρονικό διάστημα γίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη εποχή του έτους, ενέσιμες διαδικασίες, που δεν έχουν κάποιο χρόνο αποθεραπείας καθώς και οι πιο ελαφρές παρεμβάσεις.
Οι διαδικασίες που συνήθως γίνονται σε αυτήν την περίοδο είναι botox, υαλουρονικό, μεσοθεραπείες , ελαφρά πήλινγκ, laser, θεραπείες σύσφιξης του προσώπου( HI-FU, νήματα), κ.α.

 

Επεμβάσεις πλαστικής την περίοδο των Εορτών

Παρόλα αυτά, για κάποιους ανθρώπους οι μέρες των Εορτών αποτελούν και μία περίοδο που έχουν διαθέσιμο χρόνο από την εργασία τους για να μπορέσουν να κάνουν τις διαδικασίες που επιθυμούσαν. Οι άνθρωποι εκείνοι, άντρες και γυναίκες, που δεν έχουν καμία άλλη στιγμή μέσα στο έτος που μπορούν να λείψουν από τη εργασία τους ή που δεν θέλουν να θυσιάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, προτιμούν να εκμεταλλευτούν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να κάνουν επεμβατικές διαδικασίες που έχουν κάποιο χρόνο αποθεραπείας κι επομένως θα τους κρατήσουν «εκτός κυκλοφορίας» και εκτός εργασίας για μερικές μέρες. Αυτό, βέβαια, δεν τους εμποδίζει στο να μπορούν να συναναστρέφονται με τα πολύ δικά τους άτομα, με τα οποία δεν έχουν πρόβλημα για την εικόνα που θα παρουσιάσουν, έστω και αν έχουν για παράδειγμα κάποιες μελανιές στα μάτια λόγω κάποιας ρινοπλαστικής ή πρήξιμο στο πρόσωπο από κάποια άλλη διαδικασία.

Τα πράγματα είναι ακόμη πιο ανεκτά στις περιπτώσεις που γίνεται μια επέμβαση στο σώμα, όπως πχ μια λιποαναρρόφηση, μια αυξητική στήθους ή μια κοιλιοπλαστική. Στις διακοπές των Χριστουγέννων τα «ίχνη» τέτοιων επεμβάσεων μπορούν κάλλιστα να καλυφθούν από τα χειμερινά ρούχα, και δεν υπάρχει πρόβλημα εμφάνισης για να βρεθεί η γυναίκα ή ο άνδρας με την οικογένεια του ή τους φίλους του, κάνοντας χαλαρά πράγματα. Για παράδειγμα, μία λιποαναρρόφηση ή μία αυξητική μαστών δεν εμποδίζει τη γυναίκα από το να κάνει απλές κινήσεις ακόμα και την επόμενη μέρα. Τουναντίον, θα λέγαμε ότι συστήνεται μια ελαφρά κινητικότητα από την επόμενη κιόλας ημέρα μετά την επέμβαση, αποφεύγοντας έντονη άσκηση και κοπιώδη εργασία που λόγω της φύσης της δουλειάς τους, σε άλλη περίοδο, θα τους ανάγκαζε να μην πάνε σε αυτήν.

Στις παραπάνω περιπτώσεις πολλοί προτιμούν τις περιόδους των Εορτών για να κάνουν ακόμα και επεμβατικές διαδικασίες. Επομένως το ποια είναι η κατάλληλη περίοδος δεν εξαρτάται τόσο από την εποχή του έτους αλλά από τις επαγγελματικές ή/και τις κοινωνικές υποχρεώσεις του κάθε ατόμου. Σε πολλούς μπορεί να δείχνει ότι είναι μια μικρή θυσία, αλλά έχει σαν αντίβαρο το να απολαμβάνεις μετά τον καλύτερό σου εαυτό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!