Τα ενέσιμα υλικά δίνουν λύση στο γερασμένο πρόσωπο

Τα ενέσιμα υλικά δίνουν λύση στο γερασμένο πρόσωπο

Τα ενέσιμα υλικά δίνουν λύση στο γερασμένο πρόσωπο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΘΑΝΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπουπραγματοποιήθηκε στο νησί της Κω από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2011. Το συνέδριο ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και συμμετείχαν αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα, στο χώρο της Πλαστικής Χειρουργικής, παγκοσμίως.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, ο πλαστικός χειρουργός κύριος Θανάσης Χριστόπουλος πραγματοποίησε ομιλία σχετικά με το ρόλο της αποκατάστασης της απώλειας όγκου για την αναζωογόνηση του προσώπου.

Στην ομιλία του ο κ. Χριστόπουλος εστίασε στο ότι, με το πέρασμα του χρόνου και τη γήρανση του προσώπου, ιστοί, όπως λίπος, οστά και μύες, ατροφούν. Η ατροφία αυτή γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στα μάγουλα, στην περιοχή κάτω από τα μάτια, στους κροτάφους, στα χείλη, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές του προσώπου.

Επεσήμανε ότι η διόρθωση της χαλάρωσης μέσω του lifting, μπορεί να προσφέρει μία βελτίωση, όταν υπάρχει χαλάρωση, δεν αποτελεί όμως λύση στην απώλεια όγκου του προσώπου.

Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας πλαστικός χειρουργός για να βοηθήσει στην ανάκτηση του χαμένου όγκου. Σημείωσε ότι σήμερα υπάρχουν πολλά κατάλληλα και ασφαλή υλικά, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό. Η διάρκειά τους είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν και δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με μικρή διαδικασία, όταν αυτό, βέβαια, ταιριάζει στο είδος του προβλήματος. Τόνισε ότι οι υπερβολές πρέπει απαραιτήτως να αποφεύγονται και ο γιατρός απλά να φροντίζει να αποκαθιστά τον όγκο στο πρόσωπο, ο οποίος κάποτε υπήρχε, αλλά με το πέρασμα του χρόνου μειώθηκε.

Το συμπέρασμα ήταν ότι ο Πλαστικος Χειρουργος διαθέτει στις μέρες μας αξιόπιστα υλικά για να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις του χρόνου πάνω στο πρόσωπό μας, αποφεύγοντας σε πολλές περιπτώσεις την ανάγκη της χειρουργικής κλίνης΄.

Υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον για την ομιλία και οι σχολιασμοί ήταν θετικοί.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!