Τα ενέσιμα υλικά δίνουν λύση στο γερασμένο πρόσωπο

Τα ενέσιμα υλικά δίνουν λύση στο γερασμένο πρόσωπο

Τα ενέσιμα υλικά δίνουν λύση στο γερασμένο πρόσωπο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΘΑΝΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπουπραγματοποιήθηκε στο νησί της Κω από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2011. Το συνέδριο ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και συμμετείχαν αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα, στο χώρο της Πλαστικής Χειρουργικής, παγκοσμίως.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, ο πλαστικός χειρουργός κύριος Θανάσης Χριστόπουλος πραγματοποίησε ομιλία σχετικά με το ρόλο της αποκατάστασης της απώλειας όγκου για την αναζωογόνηση του προσώπου.

Στην ομιλία του ο κ. Χριστόπουλος εστίασε στο ότι, με το πέρασμα του χρόνου και τη γήρανση του προσώπου, ιστοί, όπως λίπος, οστά και μύες, ατροφούν. Η ατροφία αυτή γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στα μάγουλα, στην περιοχή κάτω από τα μάτια, στους κροτάφους, στα χείλη, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές του προσώπου.

Επεσήμανε ότι η διόρθωση της χαλάρωσης μέσω του lifting, μπορεί να προσφέρει μία βελτίωση, όταν υπάρχει χαλάρωση, δεν αποτελεί όμως λύση στην απώλεια όγκου του προσώπου.

Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας πλαστικός χειρουργός για να βοηθήσει στην ανάκτηση του χαμένου όγκου. Σημείωσε ότι σήμερα υπάρχουν πολλά κατάλληλα και ασφαλή υλικά, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό. Η διάρκειά τους είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν και δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με μικρή διαδικασία, όταν αυτό, βέβαια, ταιριάζει στο είδος του προβλήματος. Τόνισε ότι οι υπερβολές πρέπει απαραιτήτως να αποφεύγονται και ο γιατρός απλά να φροντίζει να αποκαθιστά τον όγκο στο πρόσωπο, ο οποίος κάποτε υπήρχε, αλλά με το πέρασμα του χρόνου μειώθηκε.

Το συμπέρασμα ήταν ότι ο Πλαστικος Χειρουργος διαθέτει στις μέρες μας αξιόπιστα υλικά για να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις του χρόνου πάνω στο πρόσωπό μας, αποφεύγοντας σε πολλές περιπτώσεις την ανάγκη της χειρουργικής κλίνης΄.

Υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον για την ομιλία και οι σχολιασμοί ήταν θετικοί.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!