ΕΙΣΟΛΚΗ ΘΗΛΗΣ ΜΑΣΤΟΥ

ΕΙΣΟΛΚΗ ΘΗΛΗΣ ΜΑΣΤΟΥ

 

ΕΙΣΟΛΚΗ ΘΗΛΗΣ ΜΑΣΤΟΥ

 


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΟΛΚΗ ΘΗΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ


Εισολκή θηλής είναι μία κατάσταση όπου η θηλή του μαστού αντί να προεξέχει, έχει την αντίθετη φορά προς τα έσω του μαστού. Η εισολκή μπορεί να είναι μόνιμη ή κατά περίσταση σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες.
 

Το πρόβλημα της εισολκής, είναι
 αισθητικό και παράλληλα λειτουργικό. Δηλαδή, μία θηλή που έχει εισολκή δεν μπορεί να θηλάσει, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και αισθητικό πρόβλημα, ιδίως στις γυναίκες, όπου μειώνει την αισθητική του συμβόλου της θηλυκότητας, του μαστού.ΑΙΤΙΑ ΕΙΣΟΛΚΗΣ ΘΗΛΗΣ

Η εισολκή της θηλής μπορεί να παρουσιάζεται χωρίς να έχει υπάρξει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ο οποίος τη δημιούργησε, δηλαδή να είναι θέμα κατασκευής του μαστού. Κάποιες άλλες φορές όμως μπορεί να οφείλεται σε κάποια φλεγμονή, που έχει υπάρξει μέσα στο μαστό. 

Οι συχνότερες αιτίες δημιουργίας εισελκόμενης θηλής:

 

  • Μορφολογική ανωμαλία ανάπτυξης (συγγενής βραχύτητα των κεντρικών γαλακτοφόρων πόρων)
  • Θηλασμός
  • Ουλή από χειρουργική επέμβαση ή τραύμα
  • Πτωτικός μαστός
  • Καρκίνοςτουμαστού
  • Φλεγμονώδεις παθήσεις του μαστού, πχ μαστίτιδα
  • Συγγενή σύνδρομα, όπως Σύνδρομο Weaver, Σύνδρομο Fryns-Aftimos, Σύνδρομο Kennerknecht-Sorgo-Oberhoffer 
  • Γυναικομαστία
  • Φυματίωση
  • Εγκυμοσύνη
  • Υποτροπιάζουσες λοιμώξεις

 

Πρέπει να τονιστεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν η μια θηλή γίνεται εισελκόμενη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα όταν αυτό συμβεί μονόπλευρα, διότι μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου στο μαστό. Ένα τέτοιο γεγονός επιβάλει την άμεση επίσκεψη στον ιατρό, ο οποίος θα ελέγξει εάν πρόκειται για αισθητικό πρόβλημα ή εάν υποκρύπτεται κάποια πάθηση. ΣΤΑΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΕΙΣΟΛΚΗΣ ΘΗΛΗΣ

Η Εισολκή Θηλής έχει τρία στάδια βαρύτητας της νόσου:
1ο στάδιο: η εισελκόμενη θηλή ανατάσσεται με διέγερση τριβής ή με το κρύο και παραμένει στη σωστή θέση.
2ο στάδιο: η εισελκόμενη θηλή ανατάσσεται δύσκολα με το μηχανισμό τριβής ή κρύου και σχεδόν άμεσα επιστρέφει σε θέση εισολκής.
3ο στάδιο: οι θηλές έχουν έντονη εισολκή και δεν ανατάσσονται με ερεθισμό.

 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΙΣΟΛΚΗΣ ΘΗΛΗΣ

ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΛΚΗ ΘΗΛΗΣ

Η διόρθωση της εισελκόμενης θηλής είναι μια ήπια επεμβατική διαδικασία, που γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού με τοπική αναισθησία και χωρίς ανάγκη νοσηλείας.
 

Ο πλαστικός χειρουργός κάνει
 μία ελάχιστη τομή στη βάση της θηλής και μέσα από αυτή αποκόπτει τον ινώδη ιστό, ο οποίος συγκρατεί τη θηλή καθηλωμένη. Με ειδική τεχνική τοποθετεί τους ιστούς με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρξει ασυνέχεια του ινώδους ιστού, που κόπηκε, με την επιφάνεια της θηλής, για να μην ξαναδημιουργηθεί το πρόβλημα. Ακολούθως φροντίσει να τοποθετήσει καταλλήλως τους ιστούς, να τους στερεώσει με ράμματα και να κάνει την κατάλληλη συρραφή του δέρματος, δίνοντας στη θηλή το αναμενόμενο, υγιές σχήμα.

 

Η επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να γίνει ακόμη και την ίδια ημέρα. 

Ημετεγχειρητική ενόχληση αντιμετωπίζεται επιτυχώς με τα συνηθισμένα αναλγητικά.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. 

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΛΗΣ

Η
διόρθωση της εισολκής θηλής, διορθώνει το αισθητικό μέρος, αλλά όχι το λειτουργικό. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αναγκαστικά κόβεται και η πορεία του αδένα προς τη θηλή. Η επέμβαση δεν μπορεί να διορθώσει το λειτουργικό πρόβλημα, που είχε έτσι κι αλλιώς η γυναίκα, η οποία ούτως ή άλλως δεν μπορούσε να θηλάσει. 

Η διόρθωση εισολκής θηλής γίνεται για αισθητικούς λόγους και προσθέτει αυτοπεποίθηση στη γυναίκα αποκαθιστώντας την εικόνα του μαστού ως συμβόλου θηλυκότητας.

 

 

κείμενο συνέντευξης

 

 

Τι είναι η εισολκή θηλής

 

Η εισολκή θηλής είναι ένα συνηθισμένο αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως νεαρές κοπέλες, δηλαδή όταν η θηλή πάει προς τα μέσα.

 

Αίτια εισολκής θηλής

 

Αυτό οφείλεται σε ένα ινώδη ιστό που βρίσκεται στον αδένα ο οποίος τραβάει τη θηλή προς τα μέσα. Η κοπέλες αυτές δεν θα μπορέσουν ποτέ να θηλάσουν αλλά αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι και να κάνουμε την επέμβαση θα μπορούν να θηλάσουν.

 

Διαδικασία επέμβασης στην εισολκή θηλής

 

Η επέμβαση αυτή έχει καθαρά αισθητικούς λόγους για τους οποίους γίνεται. Για να μπορέσουν να έχουν μια ωραιότερη εμφάνιση στο στήθος και κυρίως τις βοηθά στον ερωτικό τομέα. Αισθάνονται πολύ πιο άνετα στο σεξουαλικό τομέα.

Η διαδικασία γίνεται σχετικά εύκολα, δηλαδή διαρκεί 20-30 λεπτά περίπου. Γίνεται με τοπική αναισθησία και συνήθως την κάνουμε στο χώρο του ιατρείου. Εάν κάποιος θέλει μπορεί να γίνει και σε νοσοκομείο, αλλά επειδή είναι μια μικρή περιοχή γίνεται με πολύ ασφάλεια με τοπική αναισθησία χωρίς κανένα άλλο είδος αναισθησίας στο χώρο του ιατρείου. Γίνεται μια πολύ μικρή τομή στο πλάι της θηλής και μέσω αυτής της τομής κόβουμε αυτόν τον ινώδη ιστό ο οποίος τραβάει τη θηλή προς τα μέσα. Μετά γίνεται μια συρραφή.

 

Μετά την επέμβαση εισολκής θηλής

 

Το άτομο αυτό μπορεί να πάει στη δουλειά του ακόμα και την ίδια μέρα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Γενικότερα δεν αποκλείεται καθόλου από τις συνήθεις δραστηριότητες.

 

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή αίτημα ραντεβού συμπληρώστε τα στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Copyright © 2018 Πλαστικός Χειρουργός Χριστόπουλος. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.