Tips για να διατηρήσετε το στήθος σας νεανικό για πάντα

αυξητικη στηθους μαστου πλαστικη στο στηθος

Tips για να διατηρήσετε το στήθος σας νεανικό για πάντα

Τι διατηρεί τους μαστούς σε καλή κατάσταση; Μπορεί μια γυναίκα, με απλές ενέργειες καθημερινά, να διατηρήσει μια νεανική όψη το στήθος της;

Τους παράγοντες εκείνους που μπορούν να διατηρήσουν τους γυναικείους μαστούς σε καλή κατάσταση μελέτησε μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Aesthetic Surgery Journal (τεύχος Σεπτεμβρίου 2012). Η μελέτη διεξήχθη σε ολόιδιες δίδυμες αδερφές. Αυτό έγινε για λόγους απόλυτης συγκρισιμότητας αφού τα δίδυμα αδέρφια που προέρχονται από ένα ωάριο, έχουν ακριβώς την ίδια γενετική προδιάθεση κι επομένως ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο μαστός τους στο χρόνο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους εξωγενείς παράγοντες, τους οποίους η μελέτη θέλησε να μελετήσει.

Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν ότι:

  • Οι γυναίκες που καθημερινά χρησιμοποιούν υδατικές κρέμες στο στήθος τους, έχουν σημαντικά λιγότερες ρυτίδες σε αυτήν την περιοχή.
  • Οι γυναίκες που λαμβάνουν υποκατάστατα ορμονών μετά την εμμηνόπαυση διατηρούσαν στους μαστούς τους καλύτερο σχήμα, προβολή, μέγεθος, μέγεθος και σχήμα θηλής.
  • Οι γυναίκες που έχουν θηλάσει τα παιδιά τους έχουν καλύτερη ποιότητα δέρματος, αλλά χειρότερη εμφάνιση του μεγέθους και του σχήματος της θηλής.
  • Η μη χρήση στηθόδεσμου ή η χρήση στηθόδεσμου πολύ φαρδύτερου από το μέγεθος του μαστού, έχει αρνητικές συνέπειες στο σχήμα του μαστού.
  • Οι πολλαπλές εγκυμοσύνες, το μεγάλο σωματικό βάρος, το κάπνισμα, το αλκοόλ συντελούν στην επιδείνωση της εμφάνισης των μαστών.

Η μελέτη έγινε στα University Hospitals Case Medical Center and Case Western Reserve University School of Medicine in Cleveland από τον Hooman T. Soltanian, MD. Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε 161 ζευγάρια δίδυμων γυναικών που προέρχονταν από ένα ωάριο, δηλαδή ήταν ολόιδιες. Η μέση ηλικία ήταν 47,6 χρόνια. Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε φωτογραφικό υλικό.

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι σημαντική γιατί από αυτήν παρουσιάζονται με καθαρό τρόπο οι παράγοντες εκείνοι που συντηρούν σε καλή κατάσταση ή επιδεινώνουν την αισθητική των μαστών. Έχει πρακτικά αποτελέσματα γιατί, με βάση της παρατηρήσεις της και τα συμπεράσματά της, κάθε γυναίκα μπορεί να εφαρμόσει τα θετικά και να αποφύγει τα αρνητικά, που επισημαίνουν οι ερευνητές. Εξάλλου, πρόκειται για απλές ενέργειες, που δεν χρειάζονται ιατρική παρέμβαση.

Μία γυναίκα που θα λάβει τη μελέτη αυτή υπόψη στην καθημερινότητά της, σαφώς μπορεί να κάνει μία σημαντική πρόληψη σχετικά με την αισθητική των μαστών της και να διατηρήσει το στήθος σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!