Δερμοαπόξεση με κρυστάλλους – 7 συχνές ερωτήσεις

Δερμοαπόξεση με κρυστάλλους

Δερμοαπόξεση με κρυστάλλους – 7 συχνές ερωτήσεις

Η δερμοαπόξεση με κρυστάλλους είναι μια θεραπεία προσώπου με αναγνωρισμένα αποτελέσματα στο χώρο της ομορφιάς και της ιατρικής αισθητικής. Ο Ειδικός Ιατρός επιδιώκει με τους κρυστάλλους να επιτύχει την αφαίρεση επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος δηλαδή των νεκρών κυττάρων στο σημείο που γίνεται η εφαρμογή. Στόχος είναι η αντικατάσταση της στοιβάρας των νεκρών κυττάρων με νέα, υγιή κύτταρα που θα δώσουν λάμψη στο πρόσωπο.

Στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού γυναίκες και άνδρες παραθέτουν διάφορες απορίες-ερωτήσεις για τη δερμοαπόξεση. Ας δούμε κάποιες από αυτές:

Ποιος Είναι Ο Ιδανικός Υποψήφιος Για Τη Δερμοαπόξεση Με Κρυστάλλους;

Η θεραπεία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες προσφέροντας αποτελέσματα σε όσα άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα με κηλίδες, ξηρότητα, υπέρχρωση και φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία.

Υπάρχει Πόνος Κατά Τη Θεραπεία?

Η θεραπεία είναι μη επεμβατική και δεν υπάρχει πόνος.

Μετά Τη Δερμοαπόξεση Με Κρυστάλλους Θα Υπάρχουν Σημάδια?

Μετά την εφαρμογή, ανάλογα με την ένταση και το βάθος που έχουμε επιλέξει να πάμε, μπορεί να υπάρχει κάποια μικρή ερυθρότητα, η οποία υποχωρεί σε λίγες ώρες ή μέρες. Δεν υπάρχουν σημάδια ή οίδημα μετά το τέλος της εφαρμογής και η γυναίκα ή ο άνδρας μπορούν να επιστρέψουν άμεσα από την ίδια μέρα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Πως Γίνεται Η Διαδικασία?

Η δερμοαπόξεση γίνεται σε χώρο ιατρείου, χωρίς αναισθησία. Ο ιατρός εφαρμόζει μια κεφαλή στο μηχάνημα των κρυστάλλων και σαρώνει την επιλεγμένη περιοχή. Ανάλογα με το πρόβλημα και την ποιότητα του δέρματος μπορεί στη θεραπεία να προστεθούν και θεραπευτικά υλικά σε μορφή κρέμας ή υγρού, τα οποία απορροφούνται πιο εύκολα λόγω της απομάκρυνσης της στοιβάδας των νεκρών κυττάρων που έχει επιτευχθεί με τη δερμοαπόξεση.

Για το βέλτιστο αποτέλεσμα συνήθως χρειάζονται 4-5 θεραπείες. Η διάρκεια κάθε θεραπείας είναι 25-30 λεπτά και μπορεί να πραγματοποιούνται με μεσοδιάστημα μιάς εβδομάδας. Μετά την επίτευξη του αποτελέσματος που θέλουμε ακι της ανανέωσης του δέρματός μας, μπορούμε να κάνουμε επαναληπτικές εφαρμογές σε αραιότερα διαστήματα (πχ κάθε 1 μήνα).

Υπάρχουν Αντενδείξεις Για Τη Διαδικασία?

Η αφαίρεση της στοιβάδας τωνν νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας δε βρίσκει εμπόδια στην εφαρμογή της. Υπάρχει ο περιορισμός της έκθεσης στο ήλιο μετά την εφαρμογή, γι’ αυτό και δεν προτείνεται σε άτομα που εκτείθονται σε ισχυρή ηλιοφάνεια, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπορεί Να Γίνει Συνδυασμός Με Άλλες Διαδικασίες?

Η δερμοαπόξεση με κρυστάλλους μπορεί να συνδυαστεί πριν ή μετά με πλήθος άλλων διαδικασιών όπως ενέσιμες εφαρμογές (υαλουρονικό, μπότοξ), λέιζερ, ραδιοσυχνότητες, μεσοθεραπεία, κτλ.

Ποιο Είναι Το Κόστος Της Δερμοαπόξεσης Με Κρυστάλλους?

Η δερμοαπόξεση με κρυστάλλους είναι διαχρονικά μια επιτυχημένη διαδικασία και την επιλέγουν πολλές γυναίκες και άνδρες. Ένας παράγοντας που την έχει καταστήσει τόσο δημοφιλή είναι και το προσιτό της κόστος που σε συνδυασμό με τα καλά της αποτελέσματα την καθιστούν μια “value for money” διαδικασία στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!