Οι τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική από το συνέδριο Cutting Edge 2011 στη Νέα Υόρκη

Οι τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική από το συνέδριο Cutting Edge 2011 στη Νέα Υόρκη

Οι τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική από το συνέδριο Cutting Edge 2011 στη Νέα Υόρκη

Οι εξελίξεις στο χώρο της Πλαστικής Χειρουργικής τρέχουν. Παρακολουθούμε πάντα στενά ό,τι καινούργιο παρουσιάζεται παγκοσμίως στο ιατρικό χώρο της Ομορφιάς και σας ενημερώνουμε.

Λίγες μέρες πριν ο πλαστικός χειρουργός κύριος Χριστόπουλος παρευρέθη στο Cutting Edge 2011, the 31st Aesthetic Surgery Symposium, στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποιήθηκε 1-3 Δεκεμβρίου 2011. Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα συνέδρια παγκοσμίως και συγκεντρώνει τους πιο καταξιωμένους ομιλητές, αλλά και πολύ γνωστούς Πλαστικούς Χειρουργούς, οι οποίοι έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου για να το παρακολουθήσουν.

Φέτος, το συνέδριο αυτό ήταν τελείως διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές κι επικεντρώθηκε αποκλειστικά και μόνο στους νεότερους τομείς της Πλαστικής Χειρουργικής που αναπτύσσονται.

Τα βασικά θέματα, τα οποία εθίγησαν, ήταν τα εξής:

1. Εξελίξεις στο χώρο της εμφύτευσης λίπους: Το λίπος γίνεται όλο και περισσότερο πιο αποδεκτό ως υλικό γεμίσματος. Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην αυξητική στήθους, αντί για ενθέματα, στην αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή, καθώς και σε διορθωτικές επεμβάσεις σε άτομα που ήδη έχουν ένθεμα μαστού, προκειμένου να βελτιώσουν το σχήμα. Καινούριες τεχνικές λήψης και επεξεργασίας του λίπους βοηθούν ώστε το λίπος αυτό να παραμένει για πάντα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου με παλαιότερες τεχνικές, ο οργανισμός απορροφούσε μεγάλο ποσοστό από αυτό το λίπος. Επίσης, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην αύξηση των γλουτών, καθώς και στη διαμόρφωση του σχήματος προσώπου, όπου δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα.

2. Νεότερα στην αύξηση γλουτών: Εκτός από τη χρήση λίπους, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ενθέματα και μάλιστα ειδικά ενθέματα για τους γλουτούς. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές τοποθέτησης. Μεταξύ αυτών, αυτή που φαίνεται να κερδίζει έδαφος και έχει τα λιγότερα μειονεκτήματα, είναι η τοποθέτηση του ενθέματος μέσα στους μύες της περιοχής.

3. Η Αναγεννητική Πλαστική Χειρουργική, φαίνεται να κερδίζει έδαφος και η έρευνα στον τομέα των βλαστοκυττάρων προχωράει ταχύτατα.

4. Δεν είναι όλα τα είδη laser αποτελεσματικά για όλα τα προβλήματα. Χρειάζεται να απευθύνεται κανείς σε ένα πολύ καλά ενημερωμένο άτομο, προκειμένου να μην μπαίνει σε άσκοπες διαδικασίες. Δυστυχώς, στον τομέα αυτό η διαφήμιση είναι πολύ έντονη και πολλές φορές προωθούνται ως θαυματουργές, θεραπείες laser οι οποίες στην πράξη δεν είναι αποτελεσματικές. Πρέπει ο γιατρός να είναι πάρα πολύ καλά ενημερωμένος, προκειμένου να επιλέξει τα κατάλληλα μηχανήματα για να υπάρξει αποτελεσματικότητα.

5. Πλαστική μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Χάρη στην αύξηση του αριθμού των επεμβάσεων βαριατρικής, αυξάνεται ταυτόχρονα με ταχείς ρυθμούς, ο αριθμός των ατόμων που έχουν χάσει πάρα πολλά κιλά και παρουσιάζουν χαλάρωση. Πολλά είδη επεμβάσεων απευθύνονται στα άτομα αυτά και τα οποία παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις ίδιες επεμβάσεις σε άτομα που δεν έχουν τόσο μεγάλη απώλεια βάρους. Η κοιλιοπλαστική, η ανόρθωση γλουτών, η ανόρθωση μηρών, η ανόρθωση μαστών, η βραχιονοπλαστική, το lower body lift και το upper body lift, είναι επεμβάσεις που γίνονται κατεξοχήν στα άτομα αυτά με μεγάλο βαθμό χαλάρωσης. Επειδή η χαλάρωση έχει γίνει και προς τις δύο διαστάσεις του δέρματος, δηλαδή προς το μήκος και το πλάτος αντίστοιχα, σε αυτά τα άτομα απαιτείται η διόρθωση και προς τις δύο αυτές διαστάσεις και όχι μόνο προς τη μία, πράγμα που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν αρκετό.

6. Νέες χρήσεις του υαλουρονικού έχουν προκύψει για τη διαμόρφωση γενικότερα του σχήματος του προσώπου και όχι μόνο για τη διόρθωση ρυτίδων. Πολλές φορές τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αρκεί να είναι κανείς εξοικειωμένος με τις καινούριες αυτές χρήσεις του υαλουρονικού.

7. Νέες εφαρμογές botox έχουν προκύψει, οι οποίες βοηθούν σε τομείς όπως η βελτίωση του σχήματος του ματιού, η διόρθωση της πτώσης των βλεφάρων και η βελτίωση των γραμμών του προσώπου.

8. Ανάπτυξη γνωρίζει η Πλαστική Χειρουργική των γεννητικών οργάνων. Ιδίως στις γυναίκες μετά τον τοκετό, αλλά μερικές φορές και πριν από αυτόν, υπάρχουν διάφορες δυσμορφίες οι οποίες επηρεάζουν την ερωτική ζωή της γυναίκας. Η μείωση των μικρών χειλέων του αιδοίου, η αύξηση των μεγάλων χειλέων, καθώς και το στένεμα του κόλπου, είναι από τις κλασσικότερες επεμβάσεις που ζητούν οι γυναίκες προκειμένου να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή. Ο τομέας αυτός, αναπτύσσεται και καινούριες τεχνικές προστίθενται συνεχώς.

Τα ανωτέρω είναι επιγραμματικά θέματα, τα οποία υπήρξαν αντικείμενο αναλυτικής συζήτησης, στα πλαίσια του συνεδρίου και που φαίνονται ως τομείς οι οποίοι αναπτύσσονται ταχέως στο χώρο της Πλαστικής Χειρουργικής. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι ότι οι νέες τεχνικές δεν ανακαλύπτονται ξαφνικά, από τη μία μέρα στην άλλη. Οι τεχνικές βελτιώνονται σιγά-σιγά και ο Πλαστικός Χειρουργός προσθέτει κάθε μέρα ένα μικρό πετραδάκι στο ήδη υπάρχον οικοδόμημα.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!