Αυξητική στήθους: τι να προσέξετε

αυξητικη-στηθους-μαστων πλαστικη στο στηθος

Αυξητική στήθους: τι να προσέξετε

Τα ενθέματα σιλικόνης για τις επεμβάσεις αυξητικής στήθους υπάρχουν πάνω από 50 χρόνια. Στην Ελλάδα, οι επεμβάσεις πλαστικής στήθους κατέχουν σήμερα την πρώτη θέση των αισθητικών επεμβάσεων στις προτιμήσεις των γυναικών.

Με την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας στον τομέα των ενθεμάτων και την ταυτόχρονη άνοδο των επεμβάσεων, πολλές γυναίκες αναζητούν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες. Παρακάτω αναφέρουμε 5 σημαντικά στοιχεία για την αυξητική στήθους που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενες γυναίκες.

Επιθυμητό Μέγεθος Στήθους

Το μεγαλύτερο “άγχος” των γυναικών που επιθυμούν την επέμβαση είναι η επιλογή του σωστού μεγέθους του στήθους. Συχνές φράσεις γυναικών στα ιατρεία πλαστικών χειρουργών είναι “θέλω να μεγαλώσω το στήθος μου αλλά θέλω να φαίνεται φυσικό”, “μια φίλη μου έβαλε 300άρια ενθέματα, μου άρεσε έτσι όπως έδειχνε το στήθος της και θέλω κι εγώ να βάλω τα ίδια”, “δεν θέλω πολύ μεγάλο στήθος, αλλά θέλω να φαίνεται η διαφορά” κτλ.

Οι επιθυμίες είναι φυσιολογικές από την πλευρά της γυναίκας. Ο ρόλος του καλού πλαστικού χειρουργού είναι να καθοδηγήσει τη γυναίκα σε επιλογή που θα ταιριάζει στο συγκεκριμένο σωματότυπο της γυναίκας, έτσι ώστε να έχει φυσικό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές. Η σωστή επικοινωνία πλαστικού χειρουργού και γυναίκας πριν την αυξητική στήθους είναι ιδιαιτέρως σημαντική για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει, αφού υπολογίσει τις διαστάσεις, να δώσει μια εικόνα των επιθυμητών ενθεμάτων καθώς και του τελικού αποτελέσματος. Η γυναίκα είναι ενεργή στην διαδικασία επιλογής ενθεμάτων δοκιμάζοντας διάφορα μεγέθη sizers που προσομοιώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Είδη Ενθεμάτων Σιλικόνης

Η πρόοδος στα ενθέματα σιλικόνης είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, τα ενθέματα είναι πλήρως αξιόπιστα, ανθεκτικά και ελεγμένα με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία ενθεμάτων τόσο σε μεγέθη όσο και σε σχήματα, που χρησιμοποιούνται ανάλογα με το μέγεθος του θώρακα της γυναίκας, το ήδη υπάρχον μαστό, το μέγεθος που επιθυμεί εκείνη να αποκτήσει, κ.α. Με τέτοια μεγάλη ποικιλία ενθεμάτων, ο πλαστικός χειρουργός θα βρει το σωστό ένθεμα που θα δώσει το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος στο μαστό της γυναίκας.

Κόστος Αυξητικής Στήθους

Η τελική τιμή της αυξητικής στήθους καθορίζεται αφού συνυπολογιστούν η αμοιβή του πλαστικού χειρουργού, το κόστος των ενθεμάτων, η αμοιβή του αναισθησιολόγου, το κόστος της κλινικής που θα γίνει η επέμβαση. Σε γενικές γραμμές το κόστος της αυξητικής στήθους κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια με τις τιμές να έχουν καθηλωθεί τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται όμως προσοχή στις πολύ χαμηλές τιμές ή “προσφορές” που θα πρέπει να προβληματίζουν τον ασθενή πριν την επιλογή του.

Χειρουργική Τομή

Η αυξητική στήθους είναι σήμερα μια ευρέως διαδεδομένη αισθητική επέμβαση. Για μια τέτοια επέμβαση, που γίνεται με στόχο να βελτιώσει την αισθητική της γυναίκας και να τονώσει την αυτοπεποίθησή της, είναι φυσικό η κάθε γυναίκα να θέλει να μην φαίνεται μετεγχειρητικά κάποιο σημάδι ή τομή από την επέμβαση.

Αν και σε μια τέτοια επέμβαση υπάρχει μια τομή, με την βελτίωση των τεχνικών αυξητικής στήθους, ελαχιστοποιείται πλέον το σημάδι σε τέτοιο βαθμό που να είναι πρακτικά αόρατο. Φυσικά, ο σωστός πλαστικός χειρουργός πρέπει να ενημερώσει τη γυναίκα για τις διάφορες τεχνικές, στις οποίες η τομή γίνεται από διάφορα σημεία, και να επιλέξουν μαζί την τεχνική που ταιριάζει καλύτερα στο σωματότυπο, το ένθεμα και την καθημερινότητα της γυναίκας.

Επιλογή Πλαστικού Χειρουργού

Η επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού είναι το πλέον σημαντικό στην αυξητική στήθους. Κάθε γυναίκα ψάχνει για να βρει τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό για αυξητική στήθους. Η ενδελεχής έρευνα για να βρει έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό είναι το κρίσιμο στάδιο για μια επιτυχημένη αυξητική στήθους. Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να αφιερώσει αρκετό χρόνο για την ενημέρωση της γυναίκας, να λύσει κάθε της απορία και με υπομονή να βρει μαζί της ποιό είναι το κατάλληλο ένθεμα για τη συγκεκριμένη γυναίκα με βάση το σώμα της και τις επιθυμίες της. Θα πρέπει, εκτός των άλλων, να δείξει στη γυναίκα πολλές φωτογραφίες “πριν-μετά” από παλαιότερα, δικά του περιστατικά. Η επικοινωνία της γυναίκας με τον πλαστικό χειρουργό πρέπει να είναι απρόσκοπτη και αποτελεσματική. Εντέλει η γυναίκα θα επιλέξει τον πλαστικό χειρουργό με τον οποίον έχει σωστή επικοινωνία και που της εμπνέει εμπιστοσύνη.

Διαβάστε ακόμα:

Ανόρθωση στήθους

Μειωτική στήθους

Αποκατάσταση μαστών

Related posts

υναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη της πλαστικής χειρουργικής μετά το καλοκαίρι

Εξερευνώντας τα συναισθηματικά & ψυχολογικά οφέλη της πλαστικής χειρουργικής μετά το καλοκαίρι

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να είναι μια ενδυναμωτική εμπειρία, ειδικά για όσους έχουν παλέψει ψυχολογικά με προβλήματα που σχετίζονται με την εμφάνισή τους. Διορθώνοντας...

Περισσότερα
Λίφτινγκ προσώπου / Facelift

Εννέα μύθοι για το facelift

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές επιλογές για τη θεραπεία των σημαδιών γήρανσης του προσώπου. Ανάλογα με το πρόβλημα, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει...

Περισσότερα
Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής ISAPS

Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής ISAPS 2023

Ο ISAPS (Παγκόσμια Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής) έκανε την τιμητική πρόταση στο Ελληνικό του τμήμα του, που απαρτίζεται από Έλληνες πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!