Εξελίξεις στην αυξητική μαστών

Εξελίξεις στην αυξητική μαστών

Εξελίξεις στην αυξητική μαστών

Το 8o Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής διεξήχθει στο Sani Beach Hotel στη Χαλκιδική, τον Οκτώβριο ’07.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, ο κος Αθ. Χριστόπουλος ήταν από τους βασικούς ομιλητές στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα Αυξητική Μαστών. Παρουσίασε τις νεότερες εξελίξεις στην Αυξητική Μαστών, που αφορούν:

  1. Στις μεθόδους μέτρησης των μαστών μέχρι να επιλεγεί το ένθεμα
  2. Στις οδούς πρόσβασης για την τοποθέτηση των ενθεμάτων στην αυξητική μαστών
  3. Στα επίπεδα τοποθέτησης.

Περιληπτικά θα μπορούσε ν’ αναφερθεί ότι όσον αφορά στις μεθόδους μέτρησης παρουσιάστηκε η μέθοδος του John Tebets που αφορούσε σε 5 βασικές μετρήσεις προκειμένου να αποφασιστεί το ακριβές μέγεθος και σχήμα του ενθέματος που πρέπει να χρησιμοποιείται στην αυξητική μαστών.

Επίσης παρουσιάστηκαν οι προσβάσεις, οι οποίες μπορεί να είναι: η υπομάστιος πτυχή, η θηλή, η μασχάλη, ο ομφαλός, καθώς και τοποθέτηση ενθεμάτων μαστών κατά τη διάρκεια κοιλιοπλαστικής.

Αναφορικά με τα επίπεδα τοποθέτησης, παρουσιάστηκε το επίπεδο κάτω από τον αδένα, κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ, κάτω από την περιτονία του μυός, καθώς και το διπλό επίπεδο τοποθέτησης, καθώς και το επίπεδο διά του μείζονος θωρακικού μυός.

Λεπτομέρειες για την ομιλία καθώς και ολόκληρη την παρουσίαση του κου Χριστόπουλου, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε γιατρού ή και μη γιατρού ενδιαφερθεί. (συμπληρώστε μια φόρμα επικοινωνίας, αναγράφοντας στο χώρο μηνύματος ότι επιθυμείτε την ομιλία για την αυξητική μαστών του 8ου Π.Σ.Πλ.Χ.)

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!