Αρμονία και αισθητική στην Κέρκυρα

Αρμονία και αισθητική στην Κέρκυρα

Ρεσιτάλ Πιάνου Με Μέγα Χορηγό Τον Πλαστικό Χειρουργό Αθανάσιο Χριστόπουλο

 

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 οι κερκυραίες και οι κερκυραίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση. Με την ευγενική χορηγία του πλαστικού χειρουργού Αθανάσιου Χριστόπουλου θα παρουσιαστούν οι «Μουσικοί συσχετισμοί» από τον βιρτουόζο του πιάνου Άρη Γραικούση.

 

Για το ρεσιτάλ αυτό ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος αναφέρει:  «Πρωτοάκουσα τον Άρη Γραικούση στο ρεσιτάλ πιάνου «Μουσικοί Συσχετισμοί» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ενθουσιάστηκα. Σκέφτηκα τότε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και στους λάτρεις της Τέχνης εκτός Αθηνών, να ζήσουν την ίδια εμπειρία. Εξάλλου, ως πλαστικός χειρουργός, αυτό είναι και η καθημερινή μου προσπάθεια: να προσφέρω στον κόσμο αισθητική και αρμονία. Λόγω της στενής επαγγελματικής μου σχέσης με την Κέρκυρα και της τακτικής μου επαφής με τις κερκυραίες και τους κερκυραίους γνωρίζω τη βαθειά μουσική παιδεία κι αισθητική που έχουν. Γι’ αυτό πρότεινα στον Άρη Γραικούση να παρουσιάσει τη δουλειά του στην Κέρκυρα.  Αυτός δέχτηκε με χαρά κι έτσι, μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, δίνεται η ευκαιρία και στο φιλόμουσο κόσμο της Κέρκυρας να απολαύσει τον θαυμάσιο αυτόν καλλιτέχνη.»

Οι «Μουσικοί συσχετισμοί» είναι ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά «κλασσικά» κομμάτια και τραγούδια, την επιλογή των οποίων έχει κάνει ο Άρης Γραικούσης.

Μερικοί από τους συνθέτες που θα ακουστούν στο πρόγραμμα, είναι οι E. Morricone, A. Piazzolla, S. Rachmaninoff, A. Khachaturian, F. Chopin, N. Rota, I. Albeniz, Y. Tiersen, Ε. Καραΐνδρου, C. Chaplin, A. Desplat κ.α. που όλοι μαζί συσχετίζονται μεταξύ τους και συνθέτουν ενότητες με θέματα από ταινίες, -Cinema paradiso, amarcord, modern times, Amelie, Frida, κ.α.- αργεντίνικα Tangos, μικρά αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής -χορούς, Βαλς,-  πρελούδια, καθώς και τραγούδια των δεκαετιών 1930 – 1960.

 

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στις 21:15 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (Κεντρική σκηνή) με ελεύθερη είσοδο (με σειρά προσέλευσης).

Συμμετέχει η χορωδία Κοντοκαλίου με την κερκυραϊκή μαντολινάτα.

Θα ενισχυθεί οικονομικά το ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Η Πλατυτέρα» της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας

Το ρεσιτάλ προλογίζει ο γνωστός εικαστικός  Θεοδόσης Δαυλός

Στο λιτό αλλά ουσιάστικό του ευχαριστήριο σημείωμα ο καλλιτέχνης Άρης Γραικούσης επισημαίνει:

«Ευχαριστώ θερμά τον πλαστικό χειρουργό Θανάση Χριστόπουλο και το Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής «Αισθητική Ανάπλαση» για τη χορηγία της εκδήλωσης και την ευκαιρία που μου δίνεται να παρουσιαστώ στο φιλόμουσο κοινό της Κέρκυρας. Χωρίς την αγάπη προς την Τέχνη του Θανάση Χριστόπουλου δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του αποψινού ρεσιτάλ.

Ευχαριστώ επίσης, όλους εκείνους που βοήθησαν στη διοργάνωση για την επιτυχία της σημερινής καλλιτεχνικής βραδυάς.»

 

Αρμονία και αισθητική στην Κέρκυρα

Αξίζει να αναφερθούμε με λίγα λόγια για την πορεία του πιανίστα Άρη Γραικούση. Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών (δίπλωμα πιάνου – τάξη Ρ. Σχοινά) με Α’ βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Παρακολούθησε μαθήματα στην  Ακαδημία “Mozarteum” στο Salzburg. Ολοκλήρωσε  τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Detmold στην Γερμανία. Καθηγητές τους ήταν οι M.Kellig, J.E. Bavouzet, Renate Kretschmar – Fischer Πήρε το δίπλωμα Reifeprufung – Diplom /Master of Music με άριστα.

Εργάστηκε στην Opernshule της Ακαδημίας του Detmold και στην Μουσική Σχολή Καλών Τεχνών του Gütersloh.

Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία (Detmold, Hannover, Bielefeld Wittmund, Paderborn), στην Πολωνία, στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Athenaeum, Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Κακογιάννη, Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης, Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, Φεστιβάλ Χανίων, Φεστιβάλ Σύμης, Ιστορικό Μουσείο Ύδρας, στη Δήλο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού).

Έχει διακριθεί σε διαγωνισμό  της EPTA (European Piano Teachers Associations) όπου του διοργάνωσαν ατομικό ρεσιτάλ.

Ασχολείται ενεργά με την συνοδεία στο κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι και συνεργάζεται με λυρικούς τραγουδιστές/τριες.

Συνεργάστηκε με το «Ελληνικό Ωδείο Αθηνών», το «Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου» και σήμερα, διδάσκει πιάνο στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες».

 

Είναι τιμή και χαρά για τον πλαστικό χειρουργό Αθανάσιο Χριστόπουλο να χορηγεί στην Κέρκυρα μια τέτοια αξιόλογη εκδήλωση, όπως ο ίδιος δηλώνει: «Οι τακτικές επαγγελματικές μου επισκέψεις στην Κέρκυρα, μου έχουν δώσει την ευκαιρία να εκτιμήσω τη φιλομουσία των κερκυραίων. Μου ζητούν να τους προσφέρω με τις ιατρικές μου γνώσεις αρμονία κι αισθητική. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τον ιδιαίτερο αυτόν τόπο είναι να προσφέρω μια εξαιρετική καλλιτεχνική βραδιά. Ως πλαστικός χειρουργός είναι πεποίθησή μου ότι μια όμορφη εξωτερική εμφάνιση αλληλεπιδρά με έναν ωραίο, καλλιεργημένο εσωτερικό κόσμο. Γι’ αυτό, όταν μου δίνεται η ευκαιρία, τίθεμαι ως αρωγός σε καλλιτεχνικά δρώμενα όπως εκθέσεις ζωγραφικής και μουσικές εκδηλώσεις. Έτσι πιστεύω ότι ο πλαστικός χειρουργός δεν βοηθάει μόνο σε μια ωραία, αρμονική εξωτερική εμφάνιση αλλά και σε μια εσωτερική λάμψη του ατόμου.»