Γυναικομαστία: νέα μέθοδος με παλμική λιποαναρρόφηση

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

Γυναικομαστία: νέα μέθοδος με παλμική λιποαναρρόφηση

Είναι γνωστό το αισθητικό πρόβλημα του διογκωμένου μαστού που αντιμετωπίζουν αρκετοί άνδρες. Ακόμη και πολύ καλά γυμνασμένοι (ίσως μάλιστα σε αυτούς να είναι πιο εμφανές) νοιώθουν άβολα στην παραλία, στο γυμναστήριο, στην ερωτική τους συνεύρεση, με το στήθος τους να φουσκώνει και να χαλάει την αρρενωπή τους εικόνα. Η γυναικομαστία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά αισθητικά προβλήματα των ανδρών. Όταν οφείλεται σε τοπική συσσώρευση λίπους, που είναι και το συχνότερο αίτιο, τότε μπορεί να διορθωθεί με λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση όμως, σε βάθος χρόνου εξελίχθηκε και τον τελευταίο καιρό εφαρμόζεται η δυναμικά υποβοηθούμενη ή αλλιώς παλμική λιποαναρρόφηση (power assisted lipoplasty). Είναι ένας νέος τρόπος λιποαναρρόφησης. Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο έχει τη δυνατότητα με μία λεπτή παλλόμενη κάνουλα να διεισδύει ανάμεσα στους ιστούς, να διαλύει και να αναρροφά το λίπος.

Στην πράξη ο γιατρός, μέσα από μία πολύ μικρή οπή στο δέρμα, τοποθετεί μία κάνουλα διαμέτρου 2 περίπου χιλιοστών, η οποία κινείται σε όλη την περιοχή του λίπους που θέλουμε να αφαιρέσουμε, και μέσω παλμών (5.000/λεπτό) αναρροφά με ακρίβεια και ταχύτητα το λίπος.

 

πλεονεκτηματα παλμικησ λιποαναρροφησης

Τα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου είναι τα εξής:

• Μεγαλύτερη ταχύτητα και επομένως μικρότερος χρόνος αναισθησίας.

• Πιο λεπτή κάνουλα και επομένως πιο ομοιογενής αφαίρεση του λίπους χωρίς εντυπώματα και λακάκια.

• Πολύ μικρή οπή στο δέρμα και επομένως αμελητέο σημάδι.

• Είναι πιο άνετο για τον Πλαστικό Χειρουργό και επομένως μπορεί να δουλέψει με περισσότερη ακρίβεια.

• Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος.

• Μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία.

• Μεγαλύτερη δυνατότητα επιφανειακής λιποαναρρόφησης, η οποία βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος.

Με αυτή τη μέθοδο και οι τρόποι αναισθησίας έχουν εξελιχθεί. Το μηχάνημα της Παλμικής Λιποαναρρόφησης έχει τη δυνατότητα πιο ομοιογενούς διήθησης του τοπικού αναισθητικού και γενικότερα των υγρών που διαχέονται πριν τη λιποαναρρόφηση, πράγμα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ελάχιστη απώλεια αίματος και μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών, όπως είναι τα αιματώματα. Παράλληλα, η επέμβαση διαρκεί λιγότερο από μια ώρα και η όλη διαδικασία (έλεγχος, επέμβαση, παραμονή στην κλινική) διαρκεί μερικές ώρες μόνο και μετά μπορεί να επιστρέψει κανείς στο σπίτι του. Επίσης, επειδή το τοπικό αναισθητικό διαχέεται πιο ομοιόμορφα, υπάρχει καλύτερη αναισθησία με λιγότερο τοπικό αναισθητικό. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία και απαιτεί παραμονή στην κλινική, μόνο λίγων ωρών.

Ελαφριές εργασίες μπορούν να γίνονται ήδη από την επόμενη μέρα, ενώ για βαρύτερες εργασίες απαιτούνται λίγες επιπλέον ημέρες.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

 

Πληροφορίες:  Γυναικομαστία 

Πληροφορίες:   Παλμική Λιποαναρρόφηση