Αναζωογόνηση του δέρματος το φθινόπωρο

Αναζωογόνηση του δέρματος μετά το καλοκαίρι

Αναζωογόνηση του δέρματος το φθινόπωρο

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, η γυναίκα αρχίζει σιγά σιγά να σκέφτεται την φροντίδα του σώματος και του προσώπου της που έχουν “ταλαιπωρηθεί” το καλοκαίρι. Ο ήλιος, η ζέστη, το αλκοόλ, τα έτοιμα φαγητά επηρεάζουν το δέρμα.

Το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση, αναζωογόνηση και λάμψη. Ο πλαστικός χειρουργός έχει σήμερα στη φαρέτρα του πολλές γρήγορες, άμεσες και μη επεμβατικές λύσεις για άμεση βελτίωση της αισθητικής του δέρματος της γυναίκας αλλά και του άνδρα.

Οι θεραπείες που προτιμούνται περισσότερο για σώμα και πρόσωπο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι:

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή και γρήγορη διαδικασία διάρκειας περίπου μίας ώρας, που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο πρόσωπο. Η μεσοθεραπεία είναι τεχνική κατά την οποίαν εγχύονται ουσίες στο μεσόδερμα ανάλογα με το πρόβλημα που ο πλαστικός χειρουργός καλέιται να αντιμετωπίσει. Έτσι, ανάλογα την περίπτωση χρησιμοποιούνται υαλουρονικό, βιταμίνες κ.α. Μεγάλη σημασία για μια επιτυχή μεσοθεραπεία έχει η σωστή διάγνωση από τον πλαστικό χειρουργό για τις ανάγκες του δέρματος και η ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Ειδικά με τη χρήση υαλουρονικού το πρόσωπο δείχνει πιο λαμπερό και νεανικό.

Μπότοξ

Το μπότοξ αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή μη επεμβατική διαδικασία με θεαματικό αποτέλεσμα στην εξάλειψη των λεπτών κυρίως ρυτίδων στο πρόσωπο ( μέτωπο, “πόδι της χήνας” στην εξωτερική πλευρά των ματιών, στο μεσόφρυο, κ.α.). Λίγες μέρες μετά τη διαδικασία οι λεπτές ρυτίδες “εξαφανίζονται” αναδεικνύοντας ένα πρόσωπο πιο ξεκούραστο και πιο νεανικό. Το μπότοξ εμπιστεύονται εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες κάθε χρόνο γιατί δίνει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που διαρκεί συνήθως 6-9 μήνες.

Νήματα

Τα νήματα προσώπου αποτελούν μέθοδο “μη επεμβατικού λίφτινγκ” που χαρίζει σφριγηλότητα και βελτίωση της υφής και της όψης του δέρματος χωρίς την ταλαιπωρία που θα είχε το χειρουργείο για λίφτινγκ. Πραγματοποιείται σε 1 μόλις συνεδρία στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού στοχεύοντας σε ανόρθωση του δέρματος στην περιοχή του προσώπου. Δεν υπάρχουν ουλές, το αποτέλεσμα είναι φυσικό και επίσης είναι σε πολύ πιο προσιτό κόστος από ένα επεμβατικό λίφτινγκ. Γίνεται σε περίπου 15 λεπτά και δεν έχει χρόνο αποθεραπείας.

Υαλουρονικό

Το υαλουρονικό αποτελεί φυσικό συστατικό του οργανισμού το οποίο όμως μειώνεται στον οργανισμό με το πέρασμα των χρόνων. Με την έγχυση του “υαλουρονικού γεμίσματος” σε συγκεκριμένο σημείο του προσώπου επιτυγχάνεται, ανάλογα την περίπτωση και το υλικό, γέμισμα και εξάλειψη ρυτίδων, αυξητική στα χείλη, αυξητική στα ζυγωματικά, βελτίωση των σημαδιών της ακμής, κ.α. Το αποτέλεσμα, ανάλογα τον οργανισμό, το σημείο εγχύσεως και το υλικό διαρκεί συνήθως 1,5-2 χρόνια.

Η επιλογή της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί γίνεται σε συνεννόηση με τον πλαστικό χειρουργό, τις επιθυμίες του ασθενή και τις εξατομικευμένες ανάγκες του ατόμου.

Μπορείτε να διερευνήσετε ποιά μέθοδος ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες με ένα προσωπικό ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!