Μύθοι & αλήθειες για το καλοκαιρινό μαύρισμα

Μύθοι & αλήθειες για το καλοκαιρινό μαύρισμα

Μύθοι & αλήθειες για το καλοκαιρινό μαύρισμα

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος στην οποία γυναίκες και άνδρες επιθυμούν να αποκτήσουν γρήγορο και τέλειο μαύρισμα. Πολλές φορές όμως υπάρχουν προβλήματα και παρουσιάζονται δυσάρεστες εκπλήξεις. Βασική αιτία είναι η λανθασμένη κοινή πεποίθηση πολλών ανθρώπων που οφείλεται είτε σε άγνοια είτε σε παραπληροφόρηση από διάφορες “πηγές”.

Δείτε παρακάτω μερικούς διαδεδομένους μύθους σχετικά με το καλοκαιρινό μαύρισμα καθώς & ποια είναι η επιστημονική αλήθεια:

Μύθος 1:  “Στην αρχή των διακοπών καλύτερα να μην χρησιμοποιήσω αντηλιακό για να μαυρίσω γρήγορα. Μετά θα ξεκινήσω να βάζω για να προστατευτώ.”

Αλήθεια:  Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Όταν δεν έχουμε ακόμα μαυρίσει χρειάζεται περισσότερη προστασία το λευκό δέρμα. Το σωστό είναι στην αρχή να χρησιμοποιείται μεγάλος δείκτης προστασίας, ο οποίος μπορεί σταδιακά να μειώνεται καθώς το δέρμα μαυρίζει. Αν το μαύρισμα γίνει σταδιακά, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και διατηρείτε για περισσότερες μέρες. Επίσης, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος αν υπάρχει απότομη έκθεση στον ήλιο με τον άμεσο κίνδυνο του ηλιακού εγκαύματος.

Μύθος 2:  “Δεν υπάρχει κίνδυνος αν φτάσω στην παραλία, κάνω μια γρήγορη βουτιά να δροσιστώ και μετά βγω να βάλω αντηλιακό.”

Αλήθεια:  Η σωστή χρήση του αντηλιακού είναι να το βάζουμε 20-30 λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο. Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε επάλειψη πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο, το σπίτι κτλ. Μόλις βγούμε από την θάλασσα τότε θα πρέπει να ξαναβάλουμε αντηλιακό. Η σωστή του χρήση μάλιστα είναι να κάνουμε ομοιόμορφο πέρασμα σε κάθε περιοχή του σώματος 10-12 φορές με την παλάμη μας.

Μύθος 3:  “Έχω αγοράσει το ακριβότερο αντηλιακό, άρα διαρκεί πολύ. Δεν χρειάζεται να ξαναβάλω μέσα στην μέρα, έτσι θα κάνω και οικονομία.”

Αλήθεια:  Όποιο αντηλιακό και να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την επάλειψή του περίπου κάθε 2 ώρες. Ακόμα και τα ακριβότερα αντηλιακά που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. Επίσης αν κολυμπήσετε ή ιδρώσετε χρειάζεται άμεση εφαρμογή του αντηλιακού ανεξάρτητα αν έχουν περάσει 2 ώρες ή όχι.

Μύθος 4: “Θα χρησιμοποιήσω αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα στα πιο εκτεθειμένα σημεία. Θα καλύψω τις μεγάλες επιφάνειες .”

Αλήθεια: Το αντηλιακό πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε όλες τις περιοχές του προσώπου και του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο. Υπάρχουν σημεία που πολλοί παραμελούν ή δεν δίνουν επαρκή προσοχή πχ. αυτιά, μύτη, αυχένα και δάκτυλα ποδιών. Επίσης, επιφάνειες που δεν είναι εκτεθειμένες τον υπόλοιπο χρόνο στον ήλιο, όπως οι γλουτοί και η ράχη του πέλματος, χρειάζονται περισσότερη προστασία καθώς εκεί το δέρμα είναι πιο λευκό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Μύθος 5: “Βρήκα στην τσάντα για την παραλία το περσινό μου αντηλιακό. Θυμάμαι ήταν πολύ καλό, άρα θα το χρησιμοποιήσω μέχρι να τελειώσει και μετά θα αγοράσω καινούργιο.”

Αλήθεια: Όταν ξεκινά το καλοκαίρι πρέπει να αγοράζετε νέο αντηλιακό. Όλα τα αντηλιακά αλλοιώνονται με το πέρασμα του χρόνου και έχουν ημερομηνία λήξης. Αν δείτε αντηλιακό με περίεργη υφή και να εμφανίζεται κάτι σαν λάδι μαζί με την υπόλοιπη κρέμα, τότε σίγουρα έχει αλλοιωθεί η σύνθεσή του, θα πρέπει να το πετάξετε και να αγοράσετε καινούργιο.

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!