5 συχνές πλαστικές επεμβάσεις στους άνδρες

Οι 5 πιο συνηθισμένες πλαστικές επεμβάσεις για άνδρες

5 συχνές πλαστικές επεμβάσεις στους άνδρες

Οι άνδρες είναι φυσιολογικό να ενδιαφέρονται για την εμφάνιση τους, όπως αντίστοιχα και οι γυναίκες, καθώς επηρεάζει την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. Πολλές φορές νιώθουν άβολα με το σώμα τους και θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Εξάλλου, η πλαστική χειρουργική τους δίνει αυτή τη δυνατότητα καθώς έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Ο άνδρας μπορεί πλέον με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και της επιστήμης με απλές και γρήγορες επεμβάσεις να βελτιώσει αισθητά την εμφάνιση του.

Αν και την πλειονότητα των πλαστικών επεμβάσεων την κατέχουν οι γυναίκες, τα τελευταία χρόνια οι επεμβάσεις στους άνδρες έχουν μεγάλη ανοδική τάση. Οι 5 πιο συχνές πλαστικές επεμβάσεις στους άνδρες είναι οι παρακάτω:

Μεταμόσχευση μαλλιών

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ - ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η αλωπεκία αποτελεί το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα των ανδρών. Υπολογίζεται ότι η πλειονότητα των ανδρών αντιμετωπίζει κάποιο βαθμό αλωπεκίας. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η ηλικία που οι άνδρες “χάνουν τα μαλλιά τους” όσο πάει και μειώνεται, πιθανώς λόγω των νέων συνθηκών ζωής. Με την απώλεια της τριχοφυΐας τους, πολλοί άνδρες, ακόμα και νεαρής ηλικίας, δείχνουν αρκετά μεγαλύτεροι. Σε πολλές περιπτώσεις, σήμερα, λύση μπορεί να δώσει η μεταμόσχευση μαλλιών. Είναι μια πολύ δημοφιλής διαδικασία που γίνεται σε χώρο ιατρείου, με τοπική αναισθησία και δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν πραγματοποιείται από έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα.

Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία αποτελεί αισθητικό πρόβλημα που ταλανίζει πολλούς άνδρες, καθώς οι διογκωμένοι μαστοί δεν δείχνουν αρρενωπό το ανδρικό σώμα και δημιουργούν ανασφάλεια στον σύγχρονο άνδρα. Η επέμβαση διόρθωσης της γυναικομαστίας έχει διάφορες μεθόδους. Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί μια εστιασμένη στο στήθος λιποαναρρόφηση για να δημιουργήσει πιο επίπεδο αρρενωπό θώρακα. Η διαδικασία θεωρείται επέμβαση “ρουτίνας” στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού.

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική ή πλαστική μύτης, μπορεί να έχει την μεγαλύτερη επίδραση στην αισθητική του προσώπου τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες. Αυτό οφείλεται στο ότι η μύτη αποτελεί το πιο κεντρικό σημείο του προσώπου κι επηρεάζει την συνολική εικόνα του προσώπου. Η ρινοπλαστική απευθύνεται σε όλα τα αισθητικά προβλήματα της μύτης, όπως μείωση ή αύξηση του μεγέθους της, ευθειασμό, διόρθωση ακρορινίου κ.α. και μπορεί να συνδυαστεί και με διόρθωση λειτουργικών προβλημάτων όπως το στραβό ρινικό διάφραγμα.

Botox (Μπότοξ)

Το μπότοξ έχει φέρει πραγματική επανάσταση τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τυχαία η πιο δημοφιλής μη επεμβατική διαδικασία για άνδρες και γυναίκες. Με μία απλή και γρήγορη διαδικασία σε ιατρείο πλαστικού χειρουργού, εξαλείφονται ρυτίδες και το πρόσωπο δείχνει πιο νεανικό και ανανεωμένο. Υπολογίζεται ότι μέσα στον προηγούμενο χρόνο έγιναν περίπου 7 εκατ. διαδικασίες μπότοξ μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με σημαντικό αριθμό εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να διορθώσει ατέλειες σε πρόσωπο και σώμα, εκεί που η συγκέντρωση λίπους δεν είναι εύκολο να φύγει με δίαιτα και γυμναστική. Η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος, αλλά έρχεται να βοηθήσει τον άνδρα στα “δύσκολα” σημεία όπως κοιλιά, προγούλι και στήθος. Η λιποαναρρόφηση τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί. Εκτός από την κλασσική λιποαναρρόφηση, στον άνδρα (και στη γυναίκα φυσικά) ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να εφαρμόσει Laser Lipolysis (λιποαναρρόφηση με laser), PAL (παλμική λιποαναρρόφηση), Vaser Lipo (λιποαναρρόφηση με υπερήχους). Τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα δημοφιλής στους άνδρες είναι η HD Lipoplasty (Λιποαναρρόφηση 3D) που σμιλεύει σημεία του σώματος (ιδίως στην κοιλιά) έτσι ώστε να αναδεικνύεται το γυμνασμένο ανδρικό σώμα και ιδίως το πολυπόθητο από πολλούς άνδρες 6-pack.

Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης και της πλαστικής χειρουργικής δίνει πολλές διεξόδους στον σύγχρονο άνδρα που επιθυμεί τη βελτίωση της εμφάνισης του.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και εξατομικευμένη συμβουλευτική για το τι μπορεί να κάνει ένας άνδρας για να βελτιώσει την εμφάνισή του, είναι απαραίτητη η άμεση επικοινωνία με τον πλαστικό χειρουργό.

Για προγραμματισμό ραντεβού ενημέρωσης: 210 698 5678

Για να θέσετε την απορία σας στον πλαστικό χειρουργό κ.Χριστόπουλο μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας

Related posts

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Νέα αντίληψη στη διαμόρφωση του προσώπου

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Ελλάδα το Διεθνές Meeting της TEOXANE Hellas Academy σχετικά με τις νέες τεχνικές και απόψεις στη χρήση υαλουρονικών...

Περισσότερα
Mommy Makeover - Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Mommy Makeover – Πλαστική χειρουργική μετά από εγκυμοσύνη

Παλαιότερα μετά από μια εγκυμοσύνη η γυναίκα δεχόταν μοιρολατρικά την επιδείνωση της εικόνας της. Είχε παρηγοριά τη σκέψη «καταστράφηκε το σώμα μου, αλλά σε...

Περισσότερα
Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Παγκόσμιο συνέδριο ΙSAPS στην Μύκονο για την πλαστική χειρουργική

Η ΙSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) είναι η παγκόσμια επιστημονική οργάνωση των πλαστικών χειρουργών που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική. Αριθμεί παγκοσμίως...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!