5 Μύθοι για την Πλαστική Χειρουργική

υαλουρονικο οξυ για το προσωπο σε προσιτες τιμες κοστος

5 Μύθοι για την Πλαστική Χειρουργική

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι που διαδίδονται σχετικά με τον φαινομενικά “αστραφτερό κόσμο” της πλαστικής χειρουργικής. Η αλήθεια όμως είναι ότι η πλαστική χειρουργική μοιάζει με οποιονδήποτε άλλο ιατρικό κλάδο με πολύ εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς αλλά και μεγάλο φάσμα υπηρεσιών πχ. από μια απλή αποκατάσταση ουλής με ενέσιμα υλικά μέχρι πλαστική αποκατάστασης στήθους σε σύνδρομο Poland με ταυτόχρονη αυξητική του ενός μαστού και μειωτική του άλλου μαστού.

Οι 5 πιο χαρακτηριστικοί μύθοι για την πλαστική χειρουργική είναι οι παρακάτω:

–  Αυτοί που πραγματοποιούν πλαστικές επεμβάσεις είναι οι πλούσιοι και οι διάσημοι

Αν ίσχυε αυτό και οι πλαστικοί χειρουργοί έκαναν επεμβάσεις για το 1% περίπου του πληθυσμού, τότε δεν θα είχε αναπτυχθεί τόσο πολύ ο τομέας της πλαστικής χειρουργικής. Οι περισσότεροι ασθενείς που επισκέπτονται τους πλαστικούς χειρουργούς δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Είναι ο μέσος άνδρας ή γυναίκα που επιθυμεί να βελτιώσει την εξωτερική εμφάνιση, να αυξήσει την αυτοπεποίθησή και να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής. Εξάλλου το κόστος της πλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα είναι πιά προσεγγίσιμο σε λογικά πλαίσια και με εξορθολογισμένες τιμές.

–  Η πλαστική χειρουργική αφορά μόνο τις γυναίκες

Παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που επισκέπτονταν τα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών ήταν γυναίκες, τα τελευταία χρόνια αυξάνει θεαματικά ο αριθμός των ανδρών που εμπιστεύονται τη βελτίωση της εμφάνισής τους σε έναν πλαστικό χειρουργό. Πολλές μη επεμβατικές διαδικασίες όπως το botox και οι θεραπείες laser μπορούν να δώσουν στον σύγχρονο άνδρα ανανεωμένη εμφάνιση, νεανικό look, σε συνδυασμό με χαμηλό κόστος. Από την άλλη, επεμβατικές διαδικασίες όπως η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική και η μεταμόσχευση μαλλιών συνθέτουν τις πιο δημοφιλείς για τους άνδρες πλαστικές επεμβάσεις. Σημαντικός λόγος της αυξητικής τάσης της ζήτησης πλαστικών επεμβάσεων από άνδρες είναι η ανάγκη τους για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο εργασιακό περιβάλλον.

–  Η πλαστική χειρουργική σχετίζεται μόνο με την ομορφιά

Παρά το γεγονός ότι όλα τα “φώτα” πέφτουν στις επεμβάσεις αυξητικής στήθους, το botox και το lifting, η πλαστική χειρουργική περιλαμβάνει πολύ μεγάλο εύρος διαδικασιών κι επεμβάσεων όπως διόρθωση γενετικών ανωμαλιών, αποκατάσταση στήθους λόγω μαστεκτομής, εγκαύματα, κτλ. Καθήκον των πλαστικών χειρουργών είναι να δίνουν βάρος και στην επανορθωτική χειρουργική και όχι μόνο στις αισθητικές επεμβάσεις. Τέτοιου είδους επεμβάσεις δεν αποκαθιστούν μόνο αισθητικά το πρόβλημα αλλά βελτιώνουν σημαντικά και τον ψυχισμό του ατόμου.

–  Η πλαστική επέμβαση δεν αφήνει ποτέ σημάδια και κρατά για πάντα

Παρά το γεγονός ότι οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να βελτιώσουν τις ουλές, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις αφήνουν έστω και ένα πολύ μικρό σημάδι. Εναπόκειται στην τεχνική ικανότητα και στην επιστημονική κατάρτηση του πλαστικού χειρουργού το να “κρύψει” το σημάδι αυτό κάνοντάς το πρακτικά “αόρατο” όσο αυτό είναι δυνατόν κατά περίπτωση. Φυσικά, είναι ευθύνη του πλαστικού χειρουργού να προτείνει στον ασθενή τον ενδεδειγμένο τρόπο για την όσο δυνατόν γίνεται μικρότερο εμφανισιακά σημάδι. Είναι επίσης κρίσιμο, ο πλαστικός χειρουργός να είναι άριστα κατηρτισμένος έτσι ώστε να έχει την ικανότητα να διαθέτει εναλλακτικές λύσεις, για να ταιριάξουν σε κάθε εξατομικευμένη περίπτωση.

Όσον αφορά στο χρόνο που “κρατάει” το αποτέλεσμα μιάς πλαστικής, πρέπει να πούμε ότι η διαδικασία της γήρανσης δεν μπορεί να αρθεί. Μπορεί μεν ο πλαστικός χειρουργός να “γυρίζει το ρολόι πίσω” αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί και να το σταματήσει. Πολλές διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής δεν είναι μόνιμες και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη γήρανση αλλά και αστάθμητους παράγοντες όπως πχ την συνολική υγεία του ασθενή με το πέρασμα του χρόνου, τις καθημερινές του συνήθειες και τρόπο ζωής.

–  Η πλαστική χειρουργική είναι το ίδιο με την αισθητική

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τομείς στην πλαστική χειρουργική, που καθιστούν μονόδρομο την εξειδικευμένη εκπαίδευση για έναν καλό πλαστικό χειρουργό. Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν την ακριβή εξειδίκευση ενός πλαστικού χειρουργού πριν αποφασίσουν να τον εμπιστευτούν για πλαστική ή αισθητική χειρουργική επέμβαση επιλέγοντας τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό για το δικό τους προσωπικό πρόβλημα.

Related posts

υναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη της πλαστικής χειρουργικής μετά το καλοκαίρι

Εξερευνώντας τα συναισθηματικά & ψυχολογικά οφέλη της πλαστικής χειρουργικής μετά το καλοκαίρι

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να είναι μια ενδυναμωτική εμπειρία, ειδικά για όσους έχουν παλέψει ψυχολογικά με προβλήματα που σχετίζονται με την εμφάνισή τους. Διορθώνοντας...

Περισσότερα
Λίφτινγκ προσώπου / Facelift

Εννέα μύθοι για το facelift

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές επιλογές για τη θεραπεία των σημαδιών γήρανσης του προσώπου. Ανάλογα με το πρόβλημα, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει...

Περισσότερα
Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής ISAPS

Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής ISAPS 2023

Ο ISAPS (Παγκόσμια Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής) έκανε την τιμητική πρόταση στο Ελληνικό του τμήμα του, που απαρτίζεται από Έλληνες πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι...

Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!